-
לא מתכננת לסדר
-
-
ההפרש אצלי הוא שנה ו- 4 בהתחלה זה באמת קשה...
אני חושבת שהדחקתי קצת את התקופה הזאת
-
אז אני רוצה להגיד לך משהו אחר-
זכית שבעלך איתך כל ערב!!
כי בכל ערב בבתי המדינה יש נשים אובדות, תינוקות בוכים בעגלה, עצבים שעולים,
רגשות אשמה שצפים...
ו- פפפפפפפוווווו אחד גדול שיוצא מהבטן כשכולם נרדמים במיטות!!
[
-
מי חושב לארגן את הבית כשהילדים ערים?
ואף פעם לא לתכנן כי כך את מספקת עבודה למרפי
-
דרך אגב, בגיל הזה מנשא בד היה המושיע שלי
-
קודם כל - מורידים את ארגון הבית.
אם ידוע לך מראש שהוא ייעדר - את יכולה לקלח את הפיצית בבוקר או בצהריים, יש ימים כאלה, בעיקר הפעמים הראשונות שאת נשארת לבד... ממליצה בחום לבקש עזרת בייביסיטר לפעמים הראשונות האלה, ילדת בי"ס שכנה שהיא תהיה עם התינוקת בזמן שאת עם הגדול ולהיפך. לי זה מאוד עזר.
ובעיקר לומדים לתמרן בין לבין לבין לבין עד ששוחים בזה ממש בלי בעיה ופתאום הם גדלים והדברים הספציפיים האלה כבר הופכים הרבה יותר פשוטים....
-
[
-
בעלי רואה את הילדים רק בבוקר, וגם זה לא תמיד (היום למשל הוא לא חזר בכלל הביתה...) טוב, התרגלתי לבעל בצבא...אבל יש נקודות שבירה.......
אני רוצה להגיד לך שזה פשוט בגלל שאצלך זו שבירת שגרה.
הילדים רגילים לערב מסויים וכשבעלך לא נמצא זה שובר להם את סדר היום הרגיל, ולכן הבלגן והקושי.
אצלי השגרה היא כזו שרק אני איתם, ולכן זה לא קשה לי.
הגדול רגיל שכשהוא יוצא מהמקלחת אני קודם מלבישה את הקטנה והוא מיסכן קופא מקור ועומד ליד הרדיאטור ומחכה לתורו....(הם מתקלחים ביחד ויוצאים ביחד מהמקלחת, פשוט כי אחרת אין מספיק מים חמים לשניהם, גם כשהדוד דולק) מיסכן הוא בכלל לא מתלונן כי זה מה שהוא רגיל- לאמא אין עשר ידיים....
בקיצור הם ואני ביחד מתמודדים...
-
וואי נשמע נורא קשה
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
קודם כל בית יכול לחכות
תנסי ביום לארגן כל יום משהו אחר שהקטנה ישנה .
לגבי מקלחות אני שדור היה קטן היתי מקלחת אותו ששחר בגן ואחרי זה בערב מקלחת את שחר שדור נרדם או אחרי צהרים. היום אני מכניסה את שניהם ביחד לאמבטיה ושניהם מאושרים עד השמים
אחרי שהם נרדמים מרימים קצת משחקים אוספים בצד את הכול ביחד גם ככה מחר ישחקו בזה שוב יש פינה למשחקים ששם מניחים אותם
-
הטכניקה שלי שאותה למדתי עוד כשטליה נולדה זה כשמסיימים משהו מיד לסדר. מסיימיפם לשחק אוספים,מסיימים להתקלח מחזירים מגבות בגדיפ לכביסה וכו מסיימים לאכול שוטפת כלים.
אני כל ערב לבד
-
מקלחת את שני הבנים ביחד , בן 4 ובן 2 , כשהגדול מתלבש לבד . ואת הקטן אני מלבישה .
מסדרת את הבית רק אחרי שהם הלכו לישון .
מרגילה אותם להתלבש עד כמה שאפשר לבד . ולזרוק את הכביסה לסל לבד .. הכל כדי שיהיה לי קל
http://www.f2h.co.il/1848034048453
-
תודה בנות
-
אוי, את מזכירה לי נשכחות!
לפני כ 3 שנים פתחתי בדיוק שירשור כזה.
יש לי הפרש של 11 חודשים וכשמיכל הייתה קטנה המקלחות היה הסיוט שלי!
אני הייתי כמעט כל ערב לבד, אז בשבילי זו הייתה השגרה.
כמה שבכיתי בתקופה ההיא. זה היה הדבר הכי קשה נראה בגידול שתי תינוקות עם הפרש כמו שלי.
היו המון מקרים שמיכל הייתה בוכה כשאביגיל התקלחה ועם כל הכאב לב שלי לא היה לי מה לעשות בנידון. כי בגיל שנה אני לא יכולה להשאיר את אביגיל לבד במקלחת אפילו לא לשניה כדי לתת מוצץ.
מהר מאוד (ברגע שמיכל למדה לשבת) עברתי למקלחת משותפת, זה טיפה עזר אבל עדיין לא היה מושלם.
קודם כל על איזה סידורים את מדברת? תסדרי אחרי שכולם ישנים, אחרי שנחת ושתית כוס תה טוב. בעצם, עדיף תשאירי את הסידורים לבעלך.
בימים שאת יודעת שבעלך לא נמצא תקלחי את הקטנה בצהריים, ואז זה יוריד לך את העומס מהערב. מתי היא הולכת לישון? אין אפשרות לקלח אותו אחרי שהיא נרדמת?
אם לא, נסי לקלח אותו ברגע שהיא רגועה אחרי אוכל, גם אם זה לא הזמן הרגיל שלו למקלחת. אצלך ערבים כאלו הם יציאה מן הכלל לכן לא נורא לשבור לו שגרה לפעמים.
נסי לשתף אותו כמה שיותר בכל מה שקשור להשכבה שלה. בהתאם לגילו כמובן. ככה היא גם עסוק גם מרגיש מועיל וגם בהשגחה שלך.
אולי תשימי אותה בטרמפולינה ליידך במקלחת כשאת מקלחת אותו. לנו זה לא עזר אבל הרבה משתמשות בזה.
מאוד יעזור אם תסבירי לו מה קורה. הוא קטן קטן אבל מבין הכל. תסבירי לו שהיום אבא לא נמצא ושקשה לך ושהוא צריך לעזור לך ולהתנהג טוב.
וכן, תפתחי עור של פיל, אין מה לעשות. שימי את הרגשי אשמה בצד ביניתיים. כשאת יכולה את מפנקת אותה בידיים, אבל כשאת לא יכולה - את לא יכולה. מה לעשות אין לנו 10 ידיים ואנחנו לא יכולות להיות בשני מקומות בו זמנית. אז היא בוכה. תעשי מקלחת זריזה, להתלבש זריז ותתפני אליה. זה לוקח גג 20 דקות. נכון זה נראה נצח אבל זה לא כזה נורא (כן קל לי להגיד עכשיו, כשאני הייתי שם ממש לא חשבתי ככה)
-
מנשא- חד וחלק
-
לא פשוט
בעיקר כשגם עובדים במשרה מלאה והבעלול עובד בשעות לא שעות...
לפעמים אני חוזרת עם עבודה הביתה, ואחרי כל הריצות כשכולם ישנים אני פורשת למחשב להמשיך לעבוד
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אויש....את מזכירה לי שלוש שנים אחורה
פייס: ortal_hori
-
בעלי חוזר מהעבודה בין 6 ל 7
כאשר מיכל ערה...
אני מניקה אותה- שתיהיה רגועה... ומניחה אותה בעריסה עם מובייל.
מקחלת דבר ראשון את יעל שצריכה יותר זמן... שמפו+מרכך ...
ואחר כך את אלירן.
אבל אצלך זה שונה כי הם פיציייייייים.
אם אני מקלחת את יעל ומיכל בוכה...אלירן ניגש אליה...שר לה...שם לה מוצץ...
-
הבעל שלי כל יום חוזר מאוחר
אני חוזרת מהעבודה ב 2 עם הילדים מיד מקלחת (הם אוכלים ארוחת צהרים בגן)
בהתחלה מקלחת הקטנה נותנת לה מוצץ שמה במיטה שלה עם צעצועים מקלחת הגדול (המקלחת ליד החדר אז אני רואה את הקטקנטונת כל הזמן והיא רואה אותנו )
הטקנטונת יושנת הגדול לפעמים יושן לפעמים לא
הוא משחק ומעסיק את עצמו
אני עושה אוכל מסדרת את הבית כביסה כלים רצפה הכל הכל בזמן שהיא יושנת לפעמים יוצא לי לשיון קצת גם
וכשהיא מתעוררת אני איתם משחקת מאכילה עד שהבעלול חוזר
[]
-
אני הייתי מקלחת את ניצן בצהריים כשהיינו לבד
אחרי הצהריים הוא היה נרדם לחצי שעה - אז הייתי שמה אותו בעגלה ואת העגלה בתוך המקלחת או בדלת של המקלחת - ומקלחת מהר מהר את יותם. אם הוא היה ער הייתי שמה אותו בטרמפולינה בתוך החדר מקלחת ....
בהתחלה זה קצת קשה- אבל ברגע שאת מתרגלת לשיגרה זה עובד מעולה
-
הממ לומדים לתמרן
-
לא חייבים לעשות הכל כל יום !!!!
לומדים לתמרן ....אין מה לעשות