-
אני חושבת שזה ממש לא פייר מה שעשית עכשיו.
אני בטוחה שלי מבינה מצויין מה זה הפלה, ובינינו, בשבוע שלה, זה אוסף תאים בלי דופק אפילו.
כל מה שרשמת רק יקשה על אדם שגם ככה קשה לו.
-
איזו חוצפה. מצד אחד את מביאה לה את איגרת השטות הזו ומצד שני אומרת לה שתתמכי בה בכל החלטה שתקבלי???
איך את חיה עם עצמך, לא ברור. לכל אחת יש זכות מלאה על הגוף שלה, בלי שטיפות מוח מיותרות! איך את מעיזה בכלל לנסות ולגרום לייסורי מצפון? ועל מה? היא פירטה כאן מספיק את כל השיקולים והקשיים שלה, גם בלי שתוסיפי.
הכעסת אותי מאוד
-
מאמי לי זה כאב לקרוא את זה (טוב אולי גם בגלל שאני עדיין בטיפולים קשים בשביל להשיג את הדבר המיוחל הזה שניקרא הריון) אבל כפרה עלייך עם הבחורה מבינה שאין לה תקציב לגדל עוד ילד או שיש עוד כמה דברים שמונעים ממנה כרגע להביא ילד לעולם אז זו החלטה רק שלה ושל בן זוגה למה להכאיב לה ככה? היא גם ככה יודעת מה זאת הפלה, אני אישית נגד נגד ושוב פעם נגד הפלות..בל בינינו בנות תראו כמה ילדים ותינוקות לא רצויים יש בעולם הזה..עדיף שלא היו נולדים אבל לא לגדול בלי אמא או עם אמא שלא אוהבת ולא רוצה אותם..
שוב לפי דעתי המכתב הזה נורא כואב..
-
אני בטוחה שהרצון שלך טוב אבל האגרת הזו מיותרת.
אני בטוחה שלי מודעת לכל ההשלכות לטוב ולרע והודעה כזו בעיניי זה רק לזרות מלח על הפצעים.
-
אני לא נוהגת בד'כ להגיב ב'חומרה' להתבטאויות כאלה ואחרות שלא מוצאות חן בעיני אבל הפעם אני לא יכולה להתאפק.
לדעתי זה ממש לא בסדר מה שעשית עכשיו, וזאת בלשון המעטה.
אני נכנסתי להריון בגיל 17 ולא הייתה התלבטות בכלל, ידעתי שאני הולכת להפלה. הייתי בגבול העליון להפלה דרך ועדה, ואני לא אתחיל לספר מה אמרו לי בועדה כי זאת לא הנקודה.
אחרי הועדה ירדתי במעלית ואיתי ירדה מישהי שהתחילה לשכנע אותי לא להפיל ולהגיד לי דברים בסגנון של מה שכתבת, ואני ילדה בת 17 שגם ככה קשה לה ואתן רק מתארות לעצמכן מה עברתי אח'כ. המזל שלי הוא שלא עברתי גרידה אלא לקחתי את הכדור, אבל אסור בשום אופן, בעיני, לעשות את הדברים האלה.
לילוש, אני איתך יקירתי.
-
אני פשוט מזועזעת ממך!!!
את יצאת פה כיוון שלא לעניין בכלל מאיפה את באה וכותבת כזה דבר???
דעותייך הם שלך ומותר לך לכתוב אבל על טקט אני אקטול כי זה פשוט ממש אבל ממש עוול מה שעשית פה!
-
אני בטוחה שלא התכוונת לגעת בנקודה רגישה - והיו לך כוונות טובות
אבל זו באמת נקודה רגישה -היא נמצאת במצב לא קל ומספיק קשה לה
-
אוקיי בנות.
הפסקת אש.
ממש לא התכוונתי להכאיב חלילה ובטח לא להרגיז את כולכן.
כנראה שלא הבנתי את חומרת מצבה
ייתכן וטעיתי והכוונה הטובה הפכה למעשה רע וניבזה.
אני באמת באמת באמת לא חשבתי שזה כל כך גרוע
פשוט כולכן הייתן כל כך בעד הפלה, עד שלא נתתן לה כיוון לחשוב ההפך, על זה לא חשבתן?
בסך הכל מה שהאגרת הזו אמרה, שהפלה לא פותרת בעיות ולאגודת אפרת יש כלים לעזור לאישה ברקע שמביא אותה להפלה. וזה מאד חשוב לעזור לה במצבה!!!
ולא העיקר לעודד אותה להפיל!!
כמו שלכל אחת יש את הזכות להגיד לאישה שהיא צודקת אם תפיל
כך גם לכל אישה יש את הזכות לנסות לעזור בדרך אחרת!
מי שקוראת בין השורות, יכולה להבין שאני באמת רוצה את טובתה ורק את טובתה!! ולתווך ארוך!!!
מה הבאתי לה כאן? פרוספקט של אגודה?
תכנסו לפרופורציות
באמת שלא ניסיתי לעשות פרובוקציות ואני גם מבקשת ממכן שלא תעוררנה כאלו עכשיו.
זה לא בריא לחברות הפורום ולא לחברה שלנו.
אם אתן רוצות, אני מוכנה למחוק את ההודעה.
תגידו לי איך.
כולנו הילדים של אבא בשמים
-
זכותך לדעה שלך ואל תמחקי אבל זה הריון לא מתוכנן ויש סיכוי לחוץ רחמי. עדיף שלילוש תעשה כחפץ נפשה
-
אני גם חושבת שלא תרמת משהו טוב
ורק הוספת להרגשה הרעה שלה...
-
כאן את טועה. אף אחת לא עודדה אותה לעשות הפלה אלא רק לקבל בעצמה את ההחלטה הנכונה ביותר עבורה - תהא ההחלטה אשר תהיה.
אני לא בעד או נגד הפלות - אני בעד בחירה חופשית של כל אחת לגבי גופה - וזה מה שהטקסט שהבאת בדיוק מנסה למנוע!!
-
אני לא אתייחס למה שרצית להגיד לה, אלה לאופן בו בחרת להציג את הדברים שלך.
דווקא ממך, שאת לא באה מעולם החילוני, לא ציפיתי שתעתיקי איגרת של
דעות חילוניות שההשפעה של האידאולוגיה הנוצרית ניכרת בכל פסיק.
היית צריכה לחשוד בטיב האיגרת הזו לפני פרסומה,
ולחשוב מה המניעים של אותה אגודה
ולראות אותה כתעמולה בלבד. כפרופגנדה.
האיגרת הזאת מזכירה לי עלון על "העובר יונתן" שהפיצו לפני מספר חודשים בדואר.
היה שם מידע רפואי מסולף לגמריי ומוגזם, ואיורי אילוסטראציה שלא היו מביישים
את ד"ר מנגלה.
-
מיצי אני מתה עלייך. את באמת אדם מדהים
-
אמא עיתונאית - אני לא יודעת אם בכלל טרחת לעבור על כל התגובות בשיחה שלילוש פתחה אך אם היית עוברת היית רואה שאף אחת לא עודדה אותה לעבור הפלה.
כולן הביעו תמיכה בלי והבינו את מצבה לטוב ולרע.
אני חושבת שרצוי שתערכי את ההודעה שלך ותמחקי את הטקסט לפני שהוא יפגע בלי או במישהי אחרת כאן.
את יכולה לעשות את זה בקלות בעזרת עריכת ההודעה המקורית שלך.
זכותה של כל בחורה להחליט מה לעשות בגופה בלי שינסו לשחק על המצפון שלה לכיוון כזה או אחר.
שיהיה לכולנו המשך יום טוב ורגוע.
-
עם כמה שאני אדם דעתני והאצבעות בוערות לי כי אני רוצה לכתוב את דעתי,
אכתוב רק ש-
כמה שפאנטיות דתית היא מסוכנת, כך גם הפאנטיות חילונית מסוכנת..
היא אוטמת את האוזניים ואת הלב ולא נותנת לדברים להיכנס כמו שהם, בלי פרשנויות, בלי קונוטציות, בלי דעות קדומות..
הבחורה הציעה עזרה, אבל יש בה טיפת קונוטציה דתית וזה מקפיץ את כולכן..
[
-
בנות, אני בטוחה שהכוונה הייתה טובה,
אמרו ללילוש שיש סיכוי שההריון חוץ רחמי זה עדיין לא בטוח!
חוץ מזה אני בטוחה שלילוש תרצה עוד ילדים בעתיד למרות המחלה הגנטית
ומה שמפריע עכשיו זה התקופה בה זה קרה ולכן אמא עיתונאית הכניסה את הדברים
כך, סך הכל רצתה לעזור,
אגודת אפרת עזרה להרבה בנות שאני מכירה וכן כן גם בנות מהפורום שהיה להם קשה כלכלית
הם נתנו מיטה ועגלה לתינוק, ביגוד ראשוני והכל חדש, עזרה כספית וטיטולים ומטרנות לשנתיים שזו עזרה ענקית במידה והשיקול הוא רק כלכלי!
את השיקולים וההחלטות רק לילוש תעשה ואני מאחלת לה שהיא תגיע להחלטה הנכונה למרות שההחלטה קשה,
אני שוב חוזרת ואומרת שאמא עיתונאית לא עשתה את זה מתוך רוע או לבלבל אלא רק מכוונות טובות של לעזור וחבל שזה הצטייר אחרת
אגב, יש בפורום השני ילדה מהממת שנולדה לאחר שהאמא נטלה פוסטינור
-
אז אני אהיה זאת שתגיד את דעתה הכי פשוט וישיר שיש
הדבר הנכון, הנבון והבוגר ביותר לעשות במקרה כזה זו הפלה.
מצב משפחתי לא פשוט בכלל (ועם כל הכבוד לכולן אולי רק 10 אחוז מהבנות פה יודעות את כל הסיפור)
מצב כלכלי לא מלבלב
לילוש לא עובדת כבר יותר מדי שנים - מה שברור מאליו לא תורם לגורמים הנ"ל
אז ביום שמישהי פה תתנדב לשמור לה על הילדים בחינם, לממן לה את המגורים, הכלכלה השוטפת והאוכל והטיטולים - אולי רק אולי יהיה לה את המקום לנסות ולעמוד במקומה ולשפוט אותה על החלטות כאלה ואחרות.
ופיתוש מבחינתי אין פה קשר לחילוני או דתי - אני כרגע מסתכלת על הפרטים והנתונים היבשים בלבד
לילוש בסופו של דבר אני אתמוך בך בכל החלטה שרק תחליטי (נפשית כי עובדתית כלכלית אף אחת פה לא תתמוך בך) - מקווה שבאמת תגיעי להחלטה הנבונה והבוגרת
-
סיון - כל מילה כסלע!!!
-
לא לעניין ה"עזרה" הזאת.
-
אני מסכימה עם כל מילה של סיון
-
אני לא מסכימה. אבל אין לי כוח להכנס לזה, לילוש - כל מה שתבחרי אני איתך מחזקת ואוהבת