נקרע לי הלב לא יודעת מה לעשות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום כפיר התחיל גן חדש יום ראשון
    אחרי שנה וחצי בבית עם סבתא לא פעילה בכלל.
    היתי איתו שעה וחצי בגן והזדעזעתי ממה שראיתי בארוחת הבוקר
22 תגובות
עמוד 1
  • מוצאת גן אחר.
    מה זאת אומרת לא נותנים אוכל מזין???
    מה זה השטויות האללו.
    או שתיכנסי באמאמא שלהם
    [

• דיברתי עם הגננת היא אמרה בגן מלי מקבלים 3 פעמים ביצה ומי שרעב מקבל עוד
    אבל אמרתי לה הילד לא מבקש אוכל והוא בקושי אוכל את המטרנה שלו בבוקר הוא מתבסס על הארוחת בוקר שלו
    כן הוא יבקש ביצה גבינה הילד לא מדבר מילה הצחקת אותי
    ולא דיברתי על לקבל עוד משהו מאותו הדבר תתני עוד דברים ליד הכריך מזהה הייתי בשוק

• פעמים שלוש ביצה , כריך עם חומוס או גבינה לבנה פעם אחתת פיצה ופעם אחת מלוואח מזה הדברים האלה לא מקבלים לארוחת בוקר אני מצטערת
  • תכלס זה נושא מאוד חשוב, לא אמרו לך בעת ההרשמה מה יהיה התפריט?
    אני במקומך הייתי מנסה למצוא פתרון אחר אפילו כזה שאני אביא לו אישית את הארוחה שלו לגן, למרות שמצד שני - אם אני כבר זו שמכינה לו את ארוחת הבוקר, מי צריך גן כזה... אולי שווה אפילו לשקול לחפש גן אחר שבו משקיעים יותר בתזונת הילדים...
  • רק עכשיו הוא נכנס יום ראשון מה אני יעשה אין לי גן אחר שקרוב לבית ואני לא ניידת ואני טסה מהעבודה עם אןטובוס כדי להוציא אותו מה אני יעשה
  • תעשי לו השלמות כשאת מביאה אותו בהיתה - תתני לו ירקות, פירות ודברים מזינים.
    אני לא מוצאת פתרון טוב יותר כרגע.

• זה מה שאני יעשה פשוט אני לא מבינה למה אני צריכה לשלם כל כך הרבה כסף ולא מקבלת תמורה
    למה אני אחרי יום עבודה מלא ריצות והכל צריכה עוד לעשות אוכל ולעשות השלמות למהההההה
    ושלא תביני אלינור לא נכון אני פשוט כועסת על הגננת כן זה מרתיח אותי
  • בנות לא לרשום לי דברים בפייס בוק על הגן כי בעבודה יודעים שהוא כבר בגן ולא היום זה היום הראשון תודה
  • מאמי תראי גם לי יש גן פרטי בבעלותי גם אנחנו נותנות מידי פעם פיתה עם חומוס ומלפפון חמוץ לילדים לארוחת בוקר וזה גם היה בגנים שעבדתי בהם אבל אסור שתהיה התקמצנות בכמות האוכל תדברי אם הגננת ותסבירי לה מה הילד רגיל לאכול ושתבוא לקראתך את משלמת מספיק כסף כדי שהיא תעשה זאת

• קצת קשה לי לייעץ לך כי גם בגן של נופר אני יודעת שאין ביצה כל יום ומדי פעם גם יש טונה, גבינה וחומוס בבוקר... וירקות טריים יש אבל לא פירות, רק ביום שישי.
    מה שכן, לגבי הכמויות של האוכל זה באמת לא בסדר- הרי תינוקות בגיל הזה לא אוכלים כמו מבוגרים אז מה פתאום להגביל אותם??? דברי עם המנהלת של הגן על זה, תראי מה אפשר לעשות.
    ולגבי השלמות, הבנות צודקות. את יכולה לתת בערב חביתה או ביצה לכפיר, עם ירקות ותוספות, אם את מרגישה שחסר לו.

• כשבדקתי גנים לשנה הבאה
    בכל הגנים אותו הדבר אני צריכה להביא לה את ארוחת הבוקר
    ובגן נותנים בצהריים קציצות כל יום קציצה אחרת פעם בקר פעם דגים
    אני לא יודעת אם זה נשמע בסדר ולא מבינה בזה בכלל
    מאחלת לך בהצלחה במציאת פיתרון מועיל

• זה מה שאוכלים בגן עיריה

• מה זה - גן רווקים?

• האמת שאני לא מבינה איך רשמת אותו לפני בדיקה של האוכל...
    מה זה חומוס, מלוואח, פיצה... מסיבה????
    סתם דברים משמינים ולא בריאים.
    זה מעון פרטי? ויצו נעמת? שייך למתנס, מה??
    המעון שאני עובדת בו - איי איי איי איזו א. בוקר... אנחנו אןכלים יחד איתם מרוב שזה טעים...
    וכמובן שהתפריט נבנה ע"י תזונאית לילדים- וככה צריך להיות בכל גן/מעון לדעתי...

הפתרון הוא- או שתשאירי עוד אצל סבתא ותחפשי גן אחר
    או שתשלחיי איתו השלמות ( כמו שהבנות אמרו)....

• בעיקרון כל הגנים (לפי מה שאני יודעת) בונים על זה שהילד אכל ארוחת בוקר בבית. הם אוכלים בסביבות 9-10 פרוסה, כל פעם עם משהו אחר ואז ארוחת צהריים בסביבות 12 (ארוחה חמה) ובסביבות 15:00 שוב פרוסה מעדן או פרי...

אני רשמתי את אריאל לגן פרטי (אליו היא תלך בספטמבר) ובררתי בקפדנות מה מאכילים אותם שם... והבנתי שבכל הגנים זה זהה... אל תדאגי!!!
  • מה זה האוכל הזה? בגן של הבן שלי כל יום מכינים להם משהו חדש. לפני זה כשהייתה גננת אחרת אז 3 פעמים בשבוע הם היו אוכלים דייסה שבכל יום דייסה אחרת ,בשאר הימים יכלו לתת להם כריך עם חומוס וטונה בימי שישי קורנפלקס עם חלב . עכשיו כשיש להם גננת חדשה היא משקיעה עוד יותר ועושה להם בלינצסים עם ריבה וכל מני דברים טעימים. אבל זה גן פרטי . בצהריים עושים להם כל מני מרקים ועוד כל מני בימים אחרים. אבל אני אגיש לך את האמת שכשהוא רק נכנס לגן הוא הי בן שנה וחודשיים והיה לו קשה לקבל את האוכל הזה והוא כמעט ולא אכל וממש רזה בצורה מפחידה אפילו. לאט לאט הוא התרגל והתבגר והתחיל לאכול אבל לקח לו חודשים עד שזה קרה.
    מה שאת מספרת זה זוועה ,תנסי אולי שוב לדבר איתם. הבעיה שהם מכינים אוכל לכל הילדים ולא לכל אחד בנפרד. אבל תנסי. אם לא תשקלי להעביר אותו אולי או שבבוקר תקומי יותר מוקדם ותתני לו לאכול ואז אם הוא יוכאל משהו אצלהם בבוקר אז זה יהיה כאילו תוספת. וכשתקחי אותו מהגן תתני לו גם משהו בבית. כל יום תשאלי איך הוא אכל בגן שתדעי מה לתת לו. תאכילי אותו טוב בבית בהמשך היום אחרי הגן. ככה אני עשיתי .
  • ארוחת בוקר בגן אמורה להיות פשוטה,לחם טרי עם גבינה לבנה\צהובה\קוטג'\טחינה ובנוסף כל פעם משהו אחר-זיתים,חביתה טונה או סלט ביצים.וכמובן-ירקות טריים.
    בתינוקיה שעבדתי בה עד לא מזמן היינו נותנות סלט ירקות מגורד בפומפיה עד שהקטנים גדלו והתחילו לאכול יפה ירקות חתוכים.
    צהריים כמובן מבושל כל יום ומגוון-מרקים,מנה עיקרית ותוספת.
    אחר הצהריים פרוסה עם משהו ופרי.
    גם אצלינו,בדרך כלל בשישי היינו נותנים חומוס או סלט טונה עם מלפפון חמוץ,אבל לא מלווח ופצות וכאלה...
    תפריט זה אחד הדברים הראשונים שצריך לבדוק,וגם לשאול מי מבשל,מתי,והאם נצמדים באמת לתפריט הכתוב.
    אני לא רואה מקום "להכנס" בהם,בפרט אם לא שאלת על זה בזמן הרישום.
    אבל בהחלט תגשי לגננת ותדברי איתה,אם יש ירקות טריים לצד מה שרשמת...נראה לי פחות בעייתי.
  • נשמע באמת חפלה.. פיצות מלאווח?

• אני עד היום בכלל לא מבינה למה את רושמת אותו לגנים האלה..
    גן מלי לא שמעתי עליו דברים טובים כל כך..

אני רוצה להגיד לך שנעמת וויצו זה הדבר הכי טוב שיש!!
    אני שולחת את נועם בבוקר ואני נהנית יותר ממנו..
    מזה פיתה עם חומוס? ארוחת בוקר אצלנו זה חביתה/ ביצה עם סלט גבינה טונה ירקות וכו...
    כל כך טעים שאפילו לי בא לאכול.
    לארוחת צהריים הם מקבלים מנה בשרית ותוספת ומרק, ורק לארוחה אחרונה זה כריך ופרי..
    אני לא רושמת לגן לפני שאני מבררת שהילד מקבל את הדברים הכי טובים עבורו

• זה נשמע לי מוזר...

אני במקומך הייתי מבקשת לבטל ולהוציא אותו מהגן.
    לאמא שלי יש משפחתון משלה.

ואצלה בגן הם אוכלים בבוקר פניינקים, לחם עם גבינה + סלט ירקות, טוסטים עם סלט ירקות, לחם מטוגן, לחם עם טונה, והכל טרי ותמיד עם סלט ירקות. אמא שלי לא מסכימה לתת להם דברים לא בריאים ולא מזינים רק אוכל טוב ובריא. זה בשעה 9 אחרי מפגש הבוקר.

וב11 וחצי יש א. צהריים - קציצות בשר עם אורז, עוף עם פסטה, פתיתים עם חזה עוף, קוסקוס, מה שאת לא רוצה והיא לא מגבילה כל ילד שמסיים אוכל היא שמה לו עוד בצלחת ואם הוא רוצה הוא ממשיך לאכול ואם לא אז לא....

ובשלוש שהם קמים נותנים להם כריך עם חומוס ועוגייה או פירות.
    מוזר לי מה שאת אומרת... זה גן של עייריה או פרטי? של אמא שלי זה פרטי
  • בנות יקרות תודה על התשובות ועל הדאגה
    אז נכון שהם מסתמכים על מה שהם מקבלים בבוקר בבית שזה המטרנה ובבוקר אוכלים פרוסה או חביתה או גבינה או חומוס ירקות וכו...פעמים בשבוע ביצה
    בצהרים הבנתי שיש להם ארוחה חמה טובה . ושעת מנחה עוד פעם פרוסה
    זה גן פרטי . ואצל סבתא שלו לא בא בחשבון להחזיר הרסה אותו מבחינה התפתחותית לראות 9 שעות טלויזיה ממש לא בגלל זה הוא יצא ממנה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה