חופשת לידה מוקדמת? מה אתן חושבות? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן,

רציתי להתייעץ... האם לדעתכן כדאי לצאת לחופשת לידה עוד לפני הלידה? כי במקום העבודה שלי אני כבר די סובלת, ללא קשר להריון, ועם ההריון זה רק החמיר, ולא בא לי להיות שם כבר, ואני רואה בחופשת לידה הזדמנות מצוינת להתחפף משם, עם כל האהבה שלי לעבודה שאני עושה שם ולארגון עצמו וכולי.

אז מה דעתכן? כדאי או לשמור את הזמן היקר לאחרי הלידה?

תודה!

9 תגובות
עמוד 1
  • את יכולה לצאת לחופשת לידה בערך חודש לפני הלידה המשוערת, משהו כזה, ועדיין לקבל דמי לידה.

השאלה היא מתי את מתכננת לחזור לעבוד (לא משנה אם לאותו מקום עבודה או לא).

אם את לא מתכננת לחזור אחרי הלידה לפחות עד גיל חצי שנה, ואת גם ככה סובלת שם, אני אומרת לי על זה.

אבל אם את מתכננת לחזור לעבוד בתום חופשת הלידה, הרי שאם תצאי לחל"ד חודש לפני הלידה, אז תצטרכי לחזור לעבוד שהתינוק יהיה בן חודשיים וחצי וזה ממש כלום.

בעיני זה השיקול היחידי
  • אני סבלתי מאוד במקום העבודה שלי..למזלי היה לי הריון מאוד מאוד קל ועבדתי בעבודה פיזית ואקטיבית עד שבוע לפני הלידה..יצאתי שבוע לפני הלידה לחופשה ולמזלי ילדתי בדיוק בתל"מ שלי.
    אני אומרת לך תסבלי עוד קצת שם.. אלא אם כן אחרי זה את מתכוונת בכל מקרה להישאר בבית.. אני נשארתי וידעתי מראש שאני הולכת להתפטר מהמקום עבודה הזה.
    כי חופשה שמתחילה מוקדם גם נגמרת מוקדם.. ולהשאיר ילד קטן בגן או אצל המטפלת כשהוא כל כך פיצי זה הרבה יותר קשה מכל עבודה שאת עושה היום.

דברו איתי בפייסבוק

• המון תודה על התגובות עד כה... אני באמת רוצה להבהיר כי לא נראה לי שאחזור לעבוד שם, כי אני גם ככה עוברת לגור צפונה, כבר עכשיו, ולא רואה את עצמי נוסעת ברכבות כל יום עם תינוק פיצי בבית או אלוקים יודע איפה, גם אם זה משרד חלקית.
    לכן לא מתכוונת לחזור לשם...

• ומה עם כל עבודה אחרת?
    או שאת מתכוונת בשנה ראשונה להיות עם הבייבי בבית?

דברו איתי בפייסבוק

• אני יצאתי לחופשת לידה בחודש שמיני, כי היה לי מאוד קשה
    גם מבחינה פיזית (עבדתי כסייעת בגן) וגם מבחינה נפשית - הייתי חוטפת
    קריזות על הבוסיות המגעילות שלי. ומן הסתם, גם לא חזרתי לשם אחרי הלידה.
    אז מה שאני אומרת - תזרמי בינתיים, אל תמהרי להחליט החלטות ותעזבי
    ברגע שהמים יגיעו עד נפש...כי גם להיות בבית כל ההיום לא כזה תענוג...

• הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי להיות בבית איזו שנה עם הבייבי... אצטרך בכל זאת לעבוד, לא? צריך פרנסה איכשהו, ואני לא יודעת היכן בעלי ימצא את עצמו עד אז. הכל לא ברור, עוד לא דיברנו לעומק, אני חושבת שהוא פשוט לא מבין שיהיה לי מאוד קשה לחזור לעבוד אחרי 3 חודשים לאותו מקום עבודה מרוחק, הוא משם מה בטוח שאני אקום כמו גדולה, אעזוב את התינוקי ויאללה לעבודה.

• אם תצטרכי בכל זאת לצאת לעבוד אז הייתי ממליצה לך לחכות עד הירידת מים.
    כי כל יום עם הבייבי הוא יקר ערך.

דברו איתי בפייסבוק

• בעקרון אם תצאי מוקדם זה יורד לך מה 14 שבועות של אח"כ.
    אז תעשי את השיקול אם שווה לך אחרי הלידה שישלמו לך פחות כי כביכול לקחת את זה לפני הלידה.

• במקום חופשת לידה, אפשר לקחת ימי מחלה (במידה ויש לך), הבעיה היא שאי אפשר לדעת מתי בדיוק הלידה, זה יכול להיות בשבוע 40 או בשבוע 42 ואז אם תצטרכי לחזור לעבודה (או כל עבודה אחרת) זה ירד לך מה14 שבועות שמגיע לך אחרי הלידה וזה די משמעותי.

לאחותי היה ניתוח קיסרי (רביעי) אז חודש לפני התאריך לקחה חופשת מחלה מימי המחלה שהיא צברה וככה לא נפגע המשכורת וגם ה14 שבועות.

אני ממשיכה לעבוד כרגיל, אבל אמרתי להם שאם אני לא אלד בתל"מ אז אני לא חוזרת לעבודה ולוקחת מחלה!

רותי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה