מעבר מטעימות לארוחות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • סיימתי לתת לאמילי את כל הירקות ה"בסיסיים" (תפו"א, גזר, בטטה, דלעת, קישוא) ואני רוצה להתחיל לערבב ביניהם ולאט לאט להגדיל את הכמות, כי היא זורמת איתי (טפו טפו) ונראה לי הייתה לוקחת יותר מ2-3 כפיות אם הייתי נותנת לה.

אז רציתי לשאול- כמה זה "יותר מדי"? כמה כפיות לתת לה בהנחה והיא זורמת אם רק עכשיו סיימנו טעימות?

האם אפשר להגדיל את הכמות של הירקות ובמקביל להתחיל לתת טעימות של פירות? או שזה יותר מדי ורצוי שהיא קודם תאכל ארוחה שלמה של ירקות לפני שמתחילים פירות?

הבנתי שפירות רצוי לתת כארוחת ביניים בין א.בוקר לא.צהריים, נכון?

בצהריים לתת ירקות ולהשלים עם בקבוק, נכון?

איזה לחוצה אני נשמעת...
6 תגובות
עמוד 1
  • היי ג'ני
    אני לא עשיתי מדע מדויק פשוט זרמתי עם מיקה...
    התחלתי בטעימות - אבל האמת שעירבבתי מההתחלה, כלומר הוספתי כל הזמן עוד ירק עד שנהיה מרק ואז הוספתי עוף והודו ופסטה.
    וכשסיימתי עם הטעימות פשוט התחלתי לתת לה כמה שהיא רוצה- בהתחלה זה לא היה מספיק לה והייתי צריכה להשלים הנקה והיום אחרי חודשיים בערך אנחנו אוכלות ארוחת שלמה ומים אח"כ.

את הפירות התחלתי לתת שבועיים אחרי שהתחלתי את הטעימות של הירקות ולא חיכיתי....

אני כל כך מבינה את הלחץ....

אה...ואני נותנת את הפירות כארוחה שנייה אחרי המטרנה של הבוקר (בערך בתשע/ עשר) ואת הירקות כמנה רביעית (בשעה שלוש בערך)

• עכשיו שהיא כבר טעמה מכל הירקות, את יכולה להגדיל
    לה את המנה כל כמה ימים בעוד 1-2 כפיות. ככה עשיתי
    עם בריאל. ובוודאי שאת יכולה להתחיל לתת טעימות של פירות
    כארוחת ביניים ( אומרים שהכי טוב ככה, כי לא בריא על קיבה ריקה
    בגלל החומציות של הפירות). אחרי שערבבת את כל הירקות ביחד
    למרק והיא כבר אוכלת מנה מכובדת, את יכולה להתחיל להוסיף בשר.
    בתיאבון לבובונת

• פרפר (מה שמך האמיתי?)- תודה רבה...

איך הולך למיקה בגן?

את בבית או מחפשת עבודה?
  • בעקרון אני לא עשיתי טעימות כהלכה אלא זרמתי איתה ונתתי כמה שרצתה. מהר מאד עברנו לארוחה. ראיתי שהילדה רוצה- נתתי.

בעקרון עכשיו את יכולה לעשות מרק עם כל הירקות ולתת ועוד כמה ימים שוב מרק ירקות ולהוסיף עוף. תתחילי שוב בכמה כפיות ולאט לאט תעלי כי העוף נותן טעם אחר....

לגבי הפירות. כן בין בוקר לצהריים.
    תתחילי עם אגס רך. גרדי בפומפייה
    אח"כ תפוח.. אם זה לא רך- תוסיפי טיפה מים רותחים. ואז תוכלי לשלב בינהם.
    ואז גם בננה
    ואז שילוב של שלושתם ביחד הוא מהמם! וטעים!

ולגבי השלמות. את צריכה לראות כמה היא אוכלת והאם היא צריכה השלמה. שלא תרחיבי לה את הקיבה סתם.
    טיפ קטן לדעת כמה אכלה?
    את ממלאת את הקערה של האוכל שלה במים ( בכמות שבד"כ היא אוכלת) ואז שופכת לבקבוק ורואה כמה מ"ל יש שם.. וככה את יודעת את הכמות שהיא אכלה.
    למשל בגיל של הדס, היא צריכה לאכול בין 180-240 מ'ל.

• מיכלי, לגבי הטיפ האחרון שלך- אוכל מוצק ותמ"ל ממלאים את הקיבה בצורה שונה לא?
    אז זה קצת בעייתי להשוות ביניהם
  • ככה אמרו לי בטיפת חלב.
    וככה גם אני יודעת מהמעון...

וכן זה באמת ממלא בצורה שונה. למשל פירות וירקות+בשר
    לפירות בטוח צריך השלמה - 60 או 120. ולירקות לא חייב

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה