-
לפי מה שאני רואה אצלי- זה תקופות.
גם אותי זה העליב פעם, אבל האמת שאין מה. למרות שאני מבינה את ההרגשה שלך....
הקטנה שלי למשל תמיד מעדיפה את אבא, אז הבנתי שאני פשוט צריכה לנצל את זה. רוצה את אבא? סבבה, כשאת רוצה לצרוח בלילה תצרחי לאבא. צריך להחליף חיתול? סבבה, אבא יחליף. וכן הלאה....
כשאבא נמצא זה עובד, הבעיה היחידה היא שהוא בדרך כלל לא נמצא.....
עם הגדול זה התאזן עם הזמן והיום הוא כבר לא "מפלה" אותי לרעה...להפך....
-
ודרך אגב אני ממש לא הייתי מייחסת את זה לכך שאת השוטר הרע.
אני מייחסת את זה אצלי לכך שהם מקבלים אותנו האמהות כמובן מאליו.
הם מרשים לעצמם כי הם יודעים שממלא תמיד נהיה שם לצידם. אלינו הם לא צריכים להתחנף.
-
נשמע כמו הסתגלות לאחות קטנה חדשה...
-
מסכימה עם צול צול, זה נשמע הסתגלות לאחותו.
הרבה פעמים חושבים שההסתגלות היא רק ברגע הראשון כשהאח/אחות קטנה מגיעים, אבל זה לא נכון. ברגע הראשון מתרגלים לנוכחות אבל מבינים שהתינוק לא תחרות וכו'' כי הוא ישן
אח"כ בסביבות גיל 3 חוד (כמו אצלך) מגלים שהקטן יותר ערני והוא מקבל יותר יחס מאשר בהתחלה,
ויש עוד המון שלבים כאלה, פתאום שמנסים להאכיל את הקטן בסביבות גיל חצי שנה אז הגדול צריך לעבור כאילו עוד הסתגלות, ושלב ההליכה שהוא פתאום כבר לא התינוק הזה שזוחל...
-
כשאביתר נולד
לאמצעי שלי- היתה גם תקופה כמו שאת מתארת -
הוא רצה רק את אבא
אותי זה דווקא ריגש - שיש ביניהם בונדינג כזה
לא התייחסתי לזה יותר מידי והיום זה כבר מתאזן
אל תקחי ללב
"..ילדיכם אינם ילדיכם
כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
באים הנה דרככם, אך לא מכם.
חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
כי לא לכם הגיגיהם..."
מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
-
לגמרי מה שצול-צול אמרה.
וההוכחה לכך שכאשר קשה לו - הוא רוצה את המקום המגן, הבטוח, האוהב של אמא, הוא גם יודע שקשה לך עם זה, הוא קולט אותך היטב, אז אולי יש גם קצת דווקא....
אבל כשהוא באמת צריך אותך הוא יודע איך להגיע אלייך.
-
גם אני חושבת שזה בגלל האחות הקטנה... בשום אופן אל תפסיקי להציב גבולות! זה יעבור לו
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
תודה בננות
-
קנאה זה לא ההפך מאהבה...
-
וואלה צודקת
-
את אחותו הוא אוהב, את החשבון הוא סוגר מולך
-
-
מאמי, זה בא בתקופות