שאלה לדתיות אההמממ וגם לחילוניות...:) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אלה מדברת איתי על אלוהים בזמן האחרון.
    איך זה שהוא לא מת, למה לא רואים אותו, איך הוא נראה, איפה הוא נמצא וכו'.

אתמול היא אומרת לי-
    "אמא אני התפללתי לאלוהים ממש חזק ועשיתי ככה עם הידיים והמשאלות לא מתגשמות לי"...

איך עונים? איך אתן מסבירות את אלוהים? את האמונה?
    איך זה שקורים דברים רעים? למה הוא לא עונה?
    וכו' וכו' וכו'... הבנתן את הקטע...

אני יודעת שאלו שאלות שגם אנחנו לא ממש יודעים את התשובות,
    ושאמונה זה דבר שנמצא בלב, אבל אני כן רוצה לתת לה
    תשובה יותר טובה מ"אני לא יודעת"
    בקיצור אשמח לתשובות..

[
    [
15 תגובות
עמוד 1
  • אחלה שאלה-אשמח לשמוע גם תשובות.
    אלירן גם שואל שאלות לאחרונה
  • יש תשובות של ככה זה, לא על הכול אפשר לענות,
  • אצלינו אין כ"כ שאלות מהסוג הזה,לפחות כרגע כי קיומו של הקב"ה פשוט לה,מתוך זה שהיא גודלת בבית שומר תורה ומצוות.
    הקו שלנו כשהיא כן שואלת או מדברת על זה,זה שהקב"ה בעצם נמצא בכל מקום ובתוך כל אחד בתוך הלב שלו,ובגלל זה הוא תמיד שומע אותה,ותמיד מקשיב לתפילות ולבקשות שלנו,אבל לא תמיד הוא עונה לנו כמו שאנחנו רגילים או רוצים וצריך ללמוד להקשיב.
    למשל אם היא ביקשה מלא ממתקים אני מסבירה לה שהם לא יפלו עכשיו מהשמיים ולקב"ה יש שליחים ודרכים לשלוח מה שהיא מבקשת.
    אני גם מראה לה לפעמים שכל מיני דברים קטנים הם "הפתעות" מהקב"ה,למשל פעם מצאנו נוצה מרהיבה בפארק,ואמרתי לה "תראי מה השם שלח במיוחד בשבילך!הוא יכל לעשות שילדה אחרת תמצא את זה אבל הוא רצה שאת תמצאי" וכו'....
    אני גם מסבירה לה שלפעמים זה לוקח זמן והתפילה לא נענית מיד,אבל אם אני יודעת על משהו שהיא ביקשה ואחרי תקופה זה קרה אני מזכירה לה שהיא התפללה על זה כדי שתראה שזה התגשם בסוף.
    ודבר אחרון,גם לא תמיד מה שאנחנו רוצים אנחנו צריכים לקבל או שזה טוב עבורינו,והשם יודע את זה,אז גם את זה אני מנסה להעביר לה,שאם זה משהו שהיא מאוד רצתה ולא קרה,כנראה שזה לא מה שהכי טוב עבורה והשם יודע את זה.
    מקווה שעזרתי
  • איזה שאלות חכמות!
    אני לא מדברת עם הילדים על אלוהים, אבל אם הייתי צריכה, הייתי מסבירה שהוא כמו אבא - אבא נותן לילדים שלו רק את מה שהם באמת צריכים ולא את כל מה שהם רוצים. ובעניין הדברים הרעים שקורים - לפעמים אבא צריך לעשות לילדים דברים לא נעימים כדי להביא אותם למקום הנכון, וכמובן שאנחנו לא יודעים מה כל החישובים שלו, כי אם היינו יודעים, אז היינו יכולים להיות אבא בעצמנו.
    ודבר אחרון, לא ממש לגיל של אלה - אנחנו כולנו חלק מתוכנית גדולה יותר, ולפעמים צריך להקריב ולהיפגע כדי לקרב את כל עם ישראל למטרה הסופית (שתכלס, אני לא ממש יודעת מה היא... ).
    אלוהים לא עונה, כי אין לו גוף ודמות ואנחנו לא נמצאים במצב שניהיה מסוגלים להכיל את התקשורת איתו. בגלל זה בזמן מתן תורה בני ישראל ביקשו להתרחק - הם לא היו מסוגלים לשאת את המראות והקולות.
  • אני תמיד אומרת לו שאלוקים הוא המלך שלנו והוא גם אבא שלנו. שאנחנו מתפללים אליו ומבקשים וכמו ששחר מבקש ממני לפעמים סוכריה ואני דואגת לשיניים שלו אז אומרת לו ככה אלוקים מחליט - מתוך אהבה אלינו.
    הוא היה שואל אותי הרבה כשהגיע החורף ועוד לא ירד גשם... והוא שאל אותי אם הוא יצעק חזק חזק אז אם הקב"ה ישמע

• איזו מדהימה היא
    תמיד היתה חכמה

מאיפה זה בא לה ?
    מדברים איתה על זה ?

אצלנו מוריה מדברת על זה כי ביום יום אנחנו מדברים עם אלוקים ...
    מיתפללים מבקשים בקשות וכו'...

אז ככה אלוקים בשמים שומר עלינו אף אחד לא רואה אותו
    ליפעמים משאלות מיתגשמות וליפעמים לא,
    ה' מחליט עם אנחנו צריכים לקבלת את זה עכשיו או לחכות לזמן המתאים
    ( ככה אני מסבירה לה לגביי תינוק היא כל הזמן מיתפללת ושואלת על זה ...
    ואני אומרת לה שכנראה עכשיו זה לא הזמן , שה' יחליט ב"ה יתן לנו )
    ולא כל דבר שאנחנו רוצים אפשר לקבל מיד ,

ודברים רעים קורים כי הם צריכים לקרוא
    כמו שיש טוב יש גם רע
    לא הכול טוב בחיים ... אלוקים מלמד אותנו את שניי הדברים
    כדיי שנידע להיסתדר במהלך החיים
    אם יקרה לנו דבר רע ... ואם טוב ....

ואפשר להגיד לה גם שקורה משהוא רע
    כנראה שהוא לטובה לאותו אדם ....

מקווה שלא הסברתי גבוה מידי ניסיתי בפשטות כמה שיותר
  • ממש כמו שענו כאן כמעט כולן.

הזדהיתי מאוד עם התגובות של אמא ויותר וצ'

• עברתי על השירשור, ואפשר לדעת מי דתיה ומי לא לפי איך שכתבו אלוקים או עם האות ה'.
  • תודה רבה רבה על התשובות!

[
    [

• כל הכבוד לך זוהריקה את מדהימה אותי כל פעם מחדש
    כמה שאת רגישה ומכבדת תמיד
  • גם אור שלי תמיד שואלת על ה' (היא מכירה את כל השמות שלו בזכותי
    פייס: ortal_hori
  • אורטל רק שלא תחשוב שהיא לא תמיד יכולה לפנות, כי אולי הוא עסוק

• תמיד אפשר לפנות אליו - לא תמיד הוא עונה. זה מצב נתון, לא ניתן לוויכוח.....
    פייס: ortal_hori
  • אני רואה את זה כך: תמיד הוא עונה, לא תמיד תשובה שאנחנו אוהבים. בדיוק כמו במערכת יחסים של אבא וילד.

• אמנם אצלנו לא כ"כ מדברים על זה, אבל אני חייבת לציין שנתתן לי כמה נקודות למחשבה שלא היו לי קודם.

אני בהחלט אזכור את זה כשהילדים שלי יתחילו לשאול ולתהות

תודה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה