היום בפעם הראשונה בחיי ששלחתי את ביתי חולה לגן :-( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • וזה עומד לי כמו גולה בגרון
34 תגובות
עמוד 1

• מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• צר לי לומר לך - בצדק גמור ייסורי המצפון עומדים לך בגרון!
    ילד חולה צריך פינה שקטה לא להיות בתוך חבורת ילדים רועשת ופעילה.
    קבוצת ילדים לא צריכה בתוכה ילד חולה שידביק אותם ואת הצוות ואת הוריהם ואת אחיהם ואז כשתבריאו המחלה תחזור אליכם כבומרנג.
    לפעמים עדיף עוד יום-יומיים בבית עד להחלמה מלאה על פני הדבקות חוזרת ושהיייה נוספת של ארבעה-חמישה ימים בבית.

• ענבר
    פייס: ortal_hori
  • אורלי אני מקווה שגל מרגישה יותר טוב.

אורטל אני מבינה שזה קשה לאמהות עובדות אבל אני נצאת עם שחר מיום חמישי בבית ועכשיו כל הבית חולה ואת יודעת למה בגלל ילד חולה שבא לגן והדביק את שחר ועכשיו מה יצא מה כולם חולים
  • קודם כל אני חייבת להבין מה זה בדיוק 'חולה אבל לא מדבקת'?

אני מתארת לעצמי שאם היא מחשיבה אותה במצב 'חולה' הכוונה למשהו שהגוף נלחם בו...
    ודווקא את אורטל בתור אמא עובדת צריכה הרי להיות הראשונה שנלחמת כנגד כזה מצב..
    הרי ילד מגיע חולה לגן ואז הבת שלך נדבקת, אבל הפלא ופלא הבת שלך חוטפת את זה יותר קשה ואת חייבת לקחת ימי מחלה...
    הרי ברור שלא ניתן למנוע הידבקויות לחלוטין, יש הרבה מחלות שמדבקות לפני הסימנים
    אבל החובה של כולנו לדאוג לבריאות של כ-ל הילדים ברגע שאנחנו כן רואים מחלה.

חוצמזה אני חייבת לציין מנקודת המבט של הצוות בגן- להביא ילד חולה לגן זו לא רק בעיה של להדביק או לא...ילד חולה דורש המון תשומת לב שהגננת פשוט לא יכולה לתת.
    הוא מפריע לכל ההתנהלות של הגן, והכי חשוב שהמחלה יכולה להחמיר כי הילד משתולל ולא נח במקום הפרטי שלו.

• אני אמא עובדת ושהילדים שלי חולים אז או שאני לוקחת אותם לעבודה איתי ואז הם ישנים על הספה בסלון כי המשרד שאני עובדת בו נמצא בתוך בית והסלון נמצא צמוד לחדר העבודה או שאני משלמת לצערי הרב ביביסטר וזה עולה לי הרבה כסף אבל אני מעדיפה מאשר לקחת אותם איתי.
    נכון זה מאוד קשה להעדר מהעבודה אבל כמו שאני לא רוצה שילדים אחרים ידביקו לי את הילדים שלי אני לא רוצה להדביק ילדים אחרים גם הילד סובל מאוד שהוא לא מרגיש טוב והולך לגן ואז הוא שוכב בגן.
    שתרגיש טוב

• אני לא שופטת אף אחד אבל לי מה שהיה הכי כואב זה לא אם הבן שלי היה מדביק אחרים (סליחה על האגואיסטיות) אלא עצם זה שהוא לא מרגיש טוב בתוך ההתנהלות המהירה הזו של הגן כשמה שהוא צריך זה בעצם חיבוק ושקט.

• קודם כל תרגישו טוב!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אז קודם כל מדובר בדניאלי ולא גל... ולשמחתי הרבה התברר לי אח"כ (בערב) שזה פחות גרוע ממה שחשבתי וחשדתי - היא מנוזלת, אתמול בבוקר כשמדדתי לה חום, היה לה כמעט 38 אבל עד היום בבוקר לא עלה לה החום אז אני רגועה.

לינבר - מה נסגר???

• קודם כל אני שמחה שדניאל מרגישה יותר טוב.
  • מסכימה עם ענבר ושולי.
    אנחנו בפורום תמיד משתגעות מההדבקות בגלל שהורים שולחים ילדים חולים לגן.
    את לא יכולה לצפות שפשוט ניתן חיבוק וזהו.
    כמו ששולי נתנה דוגמא- זה בעיניי (בעיניי!!!!!) דבר שלא עושים.
    וזה שענבר בבית לא אומר שהיא לא יכולה להבין!!!
    גם אני בבית ואני מבינה יפה מאוד.
    זו אחת הסיבות שאני בבית. בדיוק בגלל הדברים האלה.
    ותעשו לי טובה אל תגידו לי שרק לי יש את האפשרות הזאת
    או שבעלי מרוויח ים של כסף...
    כי זה לא נכון וזה מצריך הערכות כלכלית וויתורים רבים על איכות חיים
    אבל זו הבחירה שלי להישאר בבית ואותי מכעיס מאוד שהורים שולחים ילדים חולים לגן.
    מצטערת.

ואורלי- אני בטוחה שלא עשית את זה בלב קל, ואני בטוחה שהיה לך קשה מאוד, ואני שולחת לך חיבוק כי הבחירות שלנו לא קלות אף פעם ותמיד יש ייסורי מצפון...

[
    [
  • אורלי
    פייס: ortal_hori
  • אני בהחלט מסכימה שזה לא בסדר לשלוח ילד חולה לגן... ומקבלת מה שאתן אומרות, אבל כמו שאמרתי, יש לי גם אילוצים ומחוייבויות בעבודה וזה פשוט לא קל!

אגב - בעלי שותף באופן שווה (אם לא יותר) ממני בנושא הזה, אבל שוב, גם לו יש אילוצי עבודה ...
    [
  • אין מה לעשות כשילד חולה לא שולחים למסגרת,גם אני עובדת ועם משמרות ובעלי בצבא ואם אני לא יכלתי להישאר הוא היה נשאר אין ברירה אז אין ברירה,אני מאמינה שבמקום העבודה צריכים להיות אנושיים ולדעת שכשיש אישה עובדת וילד חולה זה יותר מורכב מגבר שעובד והבן שלו חולה.זה יכול לקרות לכולם.המון המון בריאות
  • אני שמחה לשמוע שבסופו של דבר מדובר בהצטננות קלה - המון בריאות

• סליחה שאני "משנה נושא" - תגידו חיסנתן את הילדים נגד שפעת החורף?
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • לא.. מעולם... ואפלו את עצמי לא חיסנתי, למרות שאני נמצאת בקבוצת סיכון (אסתמתית).

[
  • מבינה את הרגשתך
  • גם אני לא חיסנתי ולא חוסנתי מעולם

• אורלי - אם את מפרסמת שעשית דבר שלא מקובל עלי גם אם יש לך עליו נקיפות מצפון אל תצפי שאתן לך חיבוק. מותר לי בהחלט להביע דעתי. זה לא משהו בלתי נמנע, זה לא נעשה מתוך קושי נוראי של הרגע, של הכאן ועכשיו זה נעשה לאחר חשיבה וידיעה מראש שאת הולכת לעשות דבר שפוגע בילדה שלך ובילדים אחרים.

ואני לא עובדת בדיוק מהסיבה הזו, וכמו שזוהר אמרה זו הבחירה של המשפחה שלנו ואנחנו משלמים על הבחירה הזו באלף דרכים כי לנו אין בכלל מי שיעזור....

אני אומנם לא עובדת בשכר אבל יש לי מלא מחוייבויות אחרות עליהן אינני מקבלת תשלום.

בעצם זה שאת שולחת ילד חולה בגן את פוגעת בילד שלך ובעוד אמהות שעושות שמיניות באויר על מנת למצוא מי יהיה או מה יהיה עם הילד שלהן בזמן מחלה שלו.
    זה שאת עובדת לא מקנה לך זכויות יתר ואת פוגעת גם בעצמך, כי ילד שאינו בריא מערכת החיסון שלו חלשה יותר וכך הוא יכול להדבק בקלות בעוד עניינים כאלה ואחרים.

• ]אורלי , אני בטוחה מהכריותי איתך בפורום שאם היא באמת הית ה חחולה לא היית שולחת אותה לגן .
    ולא משאירים בבהית ילד כי הוא התעטש או שיש לו 37.8 חום . פחות מ 38 מעלות לפי הנחיית הרופאה שלנו זה לא חום !

אני בטוחה שאת אמא מעולה וטובה ודואגת לילדיך . והחיים של אמא בארץ בכלל לא קלים בטח לא של אמא שעובדת ...

http://www.f2h.co.il/1848034048453
  • סליחה אבל 37.8 זה בהחלט חום . לא חום שדורש טיפול תרפותי אך המגמה היא עלייה (בד"כ) וזה מסמן שהגוף נלחם במחלה .
    גם אני בבית כיום בגלל הסיבות האלה ואני משלמת את המחיר שאני בבית ...
    זה לא פשוט כמו שזה נשמע וזה בהחלט לעשות ויתורים כלכליים... ולא בעלי לא מליונר ...
    לנו יש בעיה , שאין לנו עזרה . יש לנו ילד עם תסמונת פאפא והילד הזה בממוצע חולה כל חודש ימים לפחות ל-3-5 ימים (גם כרגע הוא חולה אנחנו אחרי אישפוז!)
    נראה איזה בוס יסכים לקבל אותי לעבודה ...

גם בעבר כשעבדתי מעולם לא שלחתי לגן.
    כשאני שומעת על הורים ששמים נר בטוסיק ושולחם לגן (אני מכירה גם כאלה...) או שמתלבטים מה חומרת המחלה ושולחים לגן בתקווה שלא יתקשרו אליהם זה מרתיח לי את הדם .
    מרתיח לי את הדם שהילד צריך לסבול
    מרתיח לי את הדם שהצוות בגן צריך לסבול ילד חולה
    ומרתיח לי את הדם שהילד שלי ושל השאר בסכנת הידבקות .

אני בטוחה שעשית את הבחירה הנראית לך לנכון
    ובגלל צינון קל לא צריך להשאיר בבית
    בכל אופן תרגישו טוב
  • החלמה מהירה
  • הנושא בכלל לא קשור לכך שאת עובדת מחוץ לבית.
    הרי רובנו כך. ומבחינתי זה מעשה שלא יעשה.
    וחוצמזה גם אמא שנמצאת בבית מלאה בתעסוקה, בדיוק כמו שענבר וזוהר כתבו.
    בכל אופן רפואה שלמה!!!!

ולגבי המצפון שעובד שעות נוספות, ככה זה להיות אמא....אנחנו מלאות ברגשות מצפון.....אם לא היית שולחת היו לך רגשות מצפון שאת לא בעבודה....
  • מצטערת אבל גם אני חושבת כמו ענבר.

• אורלי
    שולחת לך חיבוקים
  • לצערי גם אני מסכימה עם הבנות לגבי זה שלא שולחים ילד חולה לגן.

אני עברתי שבוע שעבר 7 מדורי גהינום בגלל אמהות חסרות אחריות!!!!
    2 ילדים בגן שהיו עם הפה והטלפיים ועוד ילד עם מחלת הנשיקה והאמהות שלחו לגן- דחפו אקמולי להורדת חום וכמו שאתן מתארות הן חזרו מהר מאוד לקחת את הילדים הבייתה.

אצלינו בגן יש שלט על הדלת!!!!!!! ילד חולה לא נכנס ובטח ובטח אם אין אישור רופא.
    למה רואיקי שלי היה צריך לעבור בדיקת דם - בגלל רשלנות פושעת של אמהות והפחד שאולי הוא נדבק - גם אני עובדת וגם בעלי וילד חולה נשאר בבית!!!!

• תמי

מאיפה את יודעת שהוא נדבק דווקא מהילדים בגן? אולי הייתם באיזה מקום והוא נדבק מאיזה ילד שעבר לידו? החיידקים הם באויר ...

• הי עינבל
  • ענבל, כל אמא תעשה מה שהיא חושבת לנכון,
    אבל אם לילד היה חום בלילה ובבוקר תוקעים לו נר ושולחים לגן,
    זה אומר שאם הוא פיתח משהו הוא ידביק ילדים אחרים,
    ואז אימהות עובדות כמוני, שגם חייבות להגיע לעבודה צריכות להתחיל לעשות שמיניות באוויר.
    אני חושבת שזה לא פייר,
    ובוסופו של דבר זה יחזור אלייך כמו בומרנג

יש הבדל בין לשלוח ילד חולה לגן פעם אחת, כמו אורלי
    לבין לשלוח ילד חולה לגן בכל פעם ש"אין לך ברירה".

גם לי יש משרה תובענית, ואני לא מתייפייפת, אני פשוט לא שולחת ילדה חולה לגן
    א. בשביל הילדה עצמה
    ב. בשביל לא לעשות רע להורים אחרים
    ואני עושה שמיניות באוויר בשביל זה, וגם בוס שלי לא אוהב שאני נעדרת מעבודה
    נטלי

• נטלי

כמו שאמרת כל אמא תעשה מה שהיא רוצה
    לך יש את העבודה שלך לי יש את שלי כל אחת בדרך שלה
    אני פשוט עומדת מאחורי המעשים שלי,
    פשוט זה לא ישנה הרבה אם אני לא אביא את הבת שלי "חולה" (אני מדברת על חום כמובן) כי תמיד תהיה אמא שתביא את הילד שלה חולה שידביק את הבת שלי, לכן אני ממש לא מנסה לתקן את העולם זה לא מתפקידי.
    ד"א בדיוק עכשיו אחותי יוצאת מהרופא כי לבן שלה היה חום והרופא אמר שאם יש חום פעם אחת זה ממש לא אומר שלילד יש משהו.. זה יכול להיות וירוס שחלף...

• כל הכבוד לאחותך שביררה קודם עם הרופא שמדובר בוירוס שחלף ולא שלחה ילד ככה לגן
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה