בנות צריכה עזרה - וועד בית . - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• בוקר טוב,
    אני אנסה בתקציר :
    אני גרה בבניין משותף עם שכנים ובמיוחד וועד הבית קמצנים ומגעילים !!!
    אנו משלמים כל חודש 180 ש"ח, נתנו כמו כל שנה 12 צ'קים מראש.

לפני כמה חודשים שמנו לב שבחדר השינה בקיר חיצוני יש סדק מהתקרה עד הרצפה, ולא ממש התייחסנו כי הבית יחסית יישן וזה לא כזה היסטרי.

ביום חמישי האחרון (בסופה שהייתה) אני פשוט קולטת שכל הריצפה מים !
    הזמנו את הביטוח של המשכנתא והוא אמר שאין צנרת זה מי גשם וחייבים לתקן ועוד אוסיף שזה על חשבון הבניין, דרך אגב התיקון הוא 6000 ש"ח !!

לא התעצלתי ופניתי לתרבות הדיור והם חיזקו אותי ואמרו שקיר חיצוני זהו רכוש
    של הבניין והוועד חייב לתקן זאת !!!

קיצר פניתי לוועד, בלאגנים צעקות, רוצים שבוע הבא לקיים ישיבה לדון בנושא

מה לעשות? לבטל צ'קים ? למישהי זה קרה ? נמאס לי לריב איתם ! אין לי זמן וכוח לטירטורים וריצות....
    החדר עם ריח של עובש כל הקיר התנפח ועוד סופה כזו ואני עם סירה בבית

תודה למי שקראה ואני אשמח לעצות !!!!!!
12 תגובות
עמוד 1
  • גם לי יש בעיה כזאת עם קיר חיצוני והוועד רוצה להתחלק איתי חצי חצי ואני לא מסכימה כי זה צריך לצאת מכספי הוועד זה קיר של הבנין בקיצור אני מחכה שיבוא לבקש כסף לזיפות ואז שיחפשו אותי כי אני קרקע כמו שלהם לא מענין גם לי לא

• רחל,
    את משלמת בנתיים וועד ?
    אני יכולה לבטל את הצ'קים ?

אני ממש אבודת עצות
  • אני משלמת וועד רק במזומן

• תתקשרי שוב לתרבות הדיור ותגידי להם שהם לא מוכנים לתקן את הנזק ומה את עושה עם הכסף ששלמת מראש וועד האם את יכולה לבטל.

• אם אני לא טועה לפי החוק את יכולה לתקן בעצמך ולתבוע אותו אחר כך שיחזיר לך את ההוצאה... אני מתארת לעצמי שזה לא פיתרון אופטימלי בשבילך אבל זה החוק (אם זה אכן רכוש משותף!)
    אל תבטלי את הצ'קים זה לא יעזור וזו עבירה פלילית אם אני לא טועה
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • בכל מקרה, לא לבטל את השיקים!
    ועד בית את משלמת גם בגין תחזוקה שוטפת...
    תעשי את ההפרדה.
    זה רק יסבך את העניין...

אבל תלחמי על זה. אין ברירה. זה רכוש משותף וכולם צריכים לשלם על זה...
    אולי יש יתרת זכות בחשבון ועד הבית שמתאימה להוצאות בלתי צפויות כגון אלו...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• לא לבטל צ'קים - את סתם תסתבכי.
    את יכולה לבקש מהמחלקה המשפטית של תרבות הדיור מכתב או ציטוט מהחוק לגבי חובת הועד לתקן.

• וואוו מדהים! אצלי זה בדיוק אותו סיפור רק שלא הבאתי צקים מראש אז מבחינתי עד שלא יסדרו אני לא משלמת לוועד! תבטלי את הצ׳קים! הם לא יוכלו לעשות כלום!
    מקסימום שיפנו לתרבות הדיור

• ואם לא תשלמי ועד איך יתקנו? ואם אף אחד לא ישלם? הרעיון הוא שלא תוסיפו כסף על המיסים החודשיים הרגילים, אבל מהכסף המצטבר בחשבון הועד מבוצעות כל עבודות התחזוקה והשימור.
  • כי טוב לברר אם זו עבירה לבטל ציקים מקסימום שנה הבאה אל תשלמי עד שיתקנו

• טוב,
    אז דיברתי עם שוב עם תרבות הדיור והם אמרו שאסור לבטל צ'קים,
    זה פלילי ! (בנות צדקתן...)
    הדבר היחיד שנשאר זה לתבוע את וועד הבית, ולשלוח להם מכתב לפני
    ולהסביר להם שזה מה שהולך להיות במידה ולא ייתקנו את הנזק.

יש למשהי עוד רעיון ?

פעם הבאה ב"ה רק בית פרטי ......
  • לבטל צ'קים זה בטח לא הפתרון וזה גם לא יעזור...

אין לי כל ספק שזה אכן מדובר ברכוש משותף ועל כן על הוועד לשלם לכן לי זה נשמע הגיוני מאוד שרוצים לעשות על זה ישיבה כי יש מצב שאולי אין את הכסף הזה בחשבון ולכן יצטרכו לדרוש מכל הדיירים עוד כסף. מה שכן - הייתי מציעה להקדים את הישיבה ושהיא תתקיים עוד השבוע כדי לנסות לזרז את העניינים.

מקרה היה לנו לפני כשנתיים וחצי (ובעלי גם בוועד): אנחנו גרים בדירת גן והתמזל מזלנו שבגינה שלנו יש 3 פתחי ביוב של כל הקומפלקס ומשם יוצאים החוצה, לכביש הראשי. יום שבת קיצי, אנחנו בגינה אוכלים ארוחת בוקר ולפתע ראיתי כי חלק מדשא (סינטטי) התחיל לשקוע, זה היה נראה ממש כמו בולען ושלא נדבר על הסירחון... הקיצר כל הביוד על על גדותיו והיה חסר ממש קצת כדי שזה יצוף על הגינה שלי... בלי לחשוב פעמיים התחלנו להתקשר לאינסטלטור שהיה מוכן להגיע מיידית ובשבת! במקביל שמנו הודעה בלוח מודעות שכך וכך קרה ונאלצנו להזמין אינסטלטור ובנושא התשלום נדון בהמשך.

וכך היה, אנחנו שילמנו לאינסטלטור והוועד של כל הקומפלקס (5 כניסות) החזיר לנו את הכסף בחזרה

[
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה