שאלה לגבי נטייה של ראש התינוק לצד אחד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי

הילה כבר בת 3 חוד ב"ה ..ואני שמתי לב (עוד לפנישהרופא ילדים צרח עליי כמו מטומטם)
    שהיא נוטה עם הראש רק לצד אחד-ימין
    גם המבנה ראש מאחורה תפס צורה שונה מצ שמאל קייצר לא נעים וקצת מפחיד אותי..
    כשאני מנסה שמאלה היא מזיזה ישר ימינה כנל בלילה
    אני מנסה לגרות עם משחקים וכו אבל הילדה עקשנית

הרופא הפחיד אותי על שריש צואר קצר והביא לי מלא הפניות

מישהי מכירה את התופעה הזאת ויכולה לייעץ ואולי גם להרגיע אותי ?

תודה רבה
8 תגובות
עמוד 1
  • קוראים לזה טורטיקוליס. עם טיפול פיזיותרפי זה עובר. להוריד לחץ.

• אין סיבה להילחץ
    מפגש שניים בפיזיו' והדרכה נכונה.הכל יסתדר
  • היה את זה לבת הגדולה שלי. זה עבר עם טיפול פיזיותרפי ללא זכר. בלי לחץ, זה קורה להרבה תינוקות, אבל זה כן דורש טיפול

• היה לנו את זה עם ליאל כשהיא נולדה, כנראה שבזמן שהיא הייתה בבטן הראש נטה לצד אחד ושריר הצוואר התקצר.
    אמרו לנו מידי אחרי הלידה וגם מיד התחלנו פיזיוטרפיה, העיניין הסתדר וב"ה הראש שלה עכשיו בסדר גמור.

תבקשי הפנייה לפיזיוטרפיסט ותראי שעם כמה תרגילים זה יסתדר גם!
    רותי
  • זה עובר גם לגדול שלי היה תרגילים בפיזו' והתעקשות המון להשכיב גם על הצד השני

• כמו שכתבו לך.... קוראים לזה טורטיקוליס ועם תרגילים והדרכה אין סיבה שזה לא יעבור במהרה.

בינתיים, עד שתתחילו פיזיו', את יכולה לנסות גם כמה דברים לבד. קודם כל, אם את מאכילה מבקבוק, אז להחליף את הצד בין האכלה להאכלה (כמו בהנקה שכל פעם משנים כיוון). להחזיק אותה על הכתפיים, לסירוגין, גם על הכתף שכביכול פחות נוח לה (מבחינת הכיוון). צריך לעבוד איתה שהתנוחות שבהן היא נמצאת יהיו מאוזנות, גם ימין וגם שמאל. הרבה פעמים ה"קיבעון" הוא דווקא בגלל ההורים שמחזיקים רק בכיוון מסוים בגלל שזה מה שנוח להם. אבל התינוקות צריכים התנסות בכל הכיוונים (זה גם מקנה להם את תחושת הגוף שלהם)

תמשיכי לגרות אותה עם צעצועים, זה מעולה! וגם להשכיב עם הראש לכיוון הנגדי. לאט לאט זה ישתפר והיא תתנגד פחות.

מקווה שזה יצא מובן

• קוראים לזה טורטיקוליס-כאשר שריר בצוואר בצד אחד יותר קצר מהשני.
    ליעל היה את ומיד שמתי לב...כי ניהיה לה קצת שטוח בצד אחד.
    שצתי לה כרית מאחורי הגב והיא ישנה צת בזווית- שלא איפשרה לה לסובב את הראש לצד שכן רצתה.
    היינו בפיזיטרפיה עד שהתחילה ללכתת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

פעם בשבועיים בערך תור- שבו מלמדים אותי לעשות איתה תרגילים.
    הסבירו לי כאשר הראש לא ישר, אחר כך הזחילה עקומה, ההליכה עקומה וגם הכתיבה.

הקפדנו הרבה על התרגילים וזה עבר.

• ואווו תודה רבה לכן

בהחלט הרבה טיפים ייעוץ והניסיון שלכן נתן לי הרבה עד הפיזיוטרפיה

תודה רבה
    חג פורים שמח
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה