כמה שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ד"ר,
    יש לי כמה שאלות שאולי ישמעו קצת דביליות אבל זה הריון ראשון ואין לי ממש ממי לדלות אינפורמציה אז...
    אני בשבוע 14+1, מרגישה נפלא. לא סבלתי משום תסמין הריוני נוראי מלבד עייפות וריצות לשירותים- פיפי.
    1. ישנם כל כך הרבה דברים שנמנעתי מהם במהלך השליש הראשון כמו למשל קפאין, אפילו המעטתי בקיום יחסי מין מחשש שזה עשוי לפגוע בעובר... (פשוט היו לי דימומים בשבוע 6 כתוצאה מקיום יחסים). שאלתי היא האם כעת נחשב כאילו עברתי את השלב ה"מסוכן"? להמשיך להגביל את עצמי ולהיזהר או להתנהג ולהתנהל כרגיל...?
    2. עצם העובדה שאני בשבוע 14+1, משמע שסיימתי את השליש הראשון וכעת אני כבר יום ראשון בתוך השליש השני נכון??
    3. הבנתי שאמור לצאת פס כהה על הבטן? מתי בערך? יש לי חברה שיצא לה כבר בשבוע 8 וחברה אחרת שיצא לה ממש לקראת הלידה...
    האם זה נכון שהפס הזה יוצא רק כשיש בן או שזה בכלל לא קשור למין העובר??
    4. בשקיפת העורפית (שבוע 12+1) הרופא אמר שהוא רואה שיש בן... זה לא היה מוקדם מידי לקבוע את זה? האם ניתן לראות כבר בשלב כזה את מין העובר? פשוט שמעתי כבר על מקרים שבשקיפות ראו בן אבל בסקירה ראו בת..

עד הפעם הבאה- תודה רבה!!!

[
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. את יכולה להתנהג כרגיל, קפאין מומלץ להגביל לכמות של כוס קפה ביום
    2. נכון
    3. אין לזה חוקים, לא לכולם יוצא הפס הכהה. וזה לא קשור למין העובר
    4. לפעמים אפשר לראות את מין העובר גם בשבוע כזה. אני מניח שאם הרופא אמר לכן את המין, הוא אכן ראה. זה נכון שיש סיפורים על טעויות ושינויים במין העובר, אבל צריך לזכור שאלו הסיפורים שאנשים נוטים לספר ולזכור, בעוד שאת רוב המקרים שבהם המין זוהה נכונה - לא זוכרים ולא מספרים.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה