גיל הריון, וזמן לזירוז - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני לקראת סוף ההריון שלי בעזרת ה',אך יש לי בלבול קטן שאני חייבת להבין.
    לפי מחזור אחרון שלי שחל ב2/6/11 אני אמורה להיות כיום בשבוע 40. אך לפני מס' ימים נודע לי מהרופא שלי שהספירה שלי לא נכונה וכי גיל ההריון נקבע לפי האולטרסאונד הראשון ובו גיל ההריון היה בשבוע פחות.
    אני מאוד לחוצה כי מצד אחד אני עם צירים לא סדירים ומצד שני התינוק לא ממהר לצאת כך שיתכן ואצטרך בסופו של דבר זירוז. בעיני יש כאן סיכון גבוה שלא אכנס לשבוע מאוחר מידי בו אסכן את התינוק .
    הרופא אמר לי כי אם אצטרך זירוז קובעים אותו רק משבוע 41,והשאלה איך בדיוק זה נספר האם הוא צודק? והאם אני לא מסכנת את התינוק עם התיישנות שילייה וכו'...?

אודה לעזרה דחופה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

גיל ההריון נקבע לפי הווסת או האולטרה סאונד הראשון, זה תלוי ברופא שלך האם בחר לתקן או לא לתקן את גיל ההריון. בעיקרון פער של עד שבוע בין הווסת לאולטרה-סאונד, איננו דורש תיקון של גיל ההריון.

בחלק מבתי החולים מקובל לקבוע זרוז בשבוע 41+0 ובאחרים בשבוע 42.
    בכל מקרה אחרי שבוע 40 נמצאים בביקורות תכופות בחדר לידה על מנת לוודא שאין בעייה רפואית וכי ההריון תקין כך שאפשר להמשיך מעקב עד שבוע 41 (או 42)

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה