חופשת לידה ללא תשלום - איך שורדים??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן,
    אני תוהה ביני לבין עצמי - איך אפשר לשרוד בחופשת לידה כזו? הרי היא על חשבוני ןעל חשבון המשפחה שלי, ואף אחד לא משלם עליה... אבל אי-אפשר להשאיר פעוט קטנטן בן בקושי ארבע חודשים בידיים זרות וללכת לעבוד! זה נראה לי פשוט לא אנושי!

אז מה עושים? איך שורדים? תספרו בבקשה מי שעברה את זה....
    תודה!

14 תגובות
עמוד 1
  • אני חסכתי קצת לפני הלידה בידעה שארצה להאריך את החופשה ועדיין זה קשה לי כלכלית .....

• אני עושה את זה בינתיים....

הבת שלי בת 5 וחצי חודשים.... אני מנסה כמה שיותר לשרוד בבית

לא יכולה לעזוב אותה. זה קשה מאוד אבל מצטמצמים כמה שרק אפשר...

מקווה שאני יצליח להישאר הכי הרבה זמן שבעולם

• וואלה... חשדתי שזה לא קל :( אני תכלס מתכוונת שלא לחזור לעבודה אחרי החופשה כי אין לי עצבים עליה כבר מזמן... והייתי רוצה לשמוע עוד דעות. תודה!

• חוסכים
    חוסכים
    ואח"כ חוסכים עוד קצת.
    לא מטיילים, את הקניות לבייבי עושים בצמצום ולא בפראות.

או שיש כאלו שנכנסים למינוסים גדולים.
    אפשר להתחיל לחסוך כבר מעכשיו ואז תהיה עתודה גדולה יותר של כסף וקצת יותר חופש כלכלי כשהבייבי יגיע.
    [

• אניבבגלל המצב הכלכלי הייתי חייבת לחזור לעבודה
    בעלי סטודנט ולא היה מצב בכלל שאני נישארת בבית

• אני בכלל לא עבדתי לפני ההריון (בתלושים) אז גם 3 חודשים לא קילתי ושרדתי נורא יפה...

פשוט מצמצמים איפה שאפשר...גם במלא אין כמעט זמן לבילויים היקרים...

• שנה וחצי חופשת-לידה

• מאמי, אין ספק שזה קשה (הבנות עדות כמה בכיתי)
    אבל אין ברירה.
    לצערי במדינה שלנו עובדים קשה וטו מאצ' בשביל להכניס עוד קצת.
    אני יוצאתי שנהוראי היה בן חודשיים וחצי לחפיפה ומיד שנגמרה החופשה, הייתי כבר בפנים.

לא נחתי
    לא התאוששתי
    והיום אני משלמת על זה בגדול.
    ואני לא מדברת על הלימודים שבנוסף.

אבל שוב, אין ברירה, אני עושה את הטופ ע"מ להעניק לנהוראי איכות חיים
    ברוך ה' שזכינו לכוח כזה.

• זאת דילמה ממש ממש קשה, מצד אחד להשאר בבית בלי משכורת או לצאת לעבודה ולהשאיר תינוק קטן אצל מטפלת/מעון וכו'.

אצלי דווקא יצא טוב כי אני מורה,

נשארתי עם שניהם עוד חודש, עד גיל ארבעה חודשים וחצי, אם ליאל עבדתי יומיים בשבוע בבית ספר (חזרתי אחרי חופשת פסח) אז יצא לי להשאיר אותה רק לאיזה חודשיים אצל המטפלת ואז להיות איתה כל החופש הגדול, בגיל תשעה חודשים היא נכנסה למעון לכל השבוע וגם עבדתי כבר כל השבוע.

את יונתן ילדתי בסוף יוני, אז מבחינת הכסף גם קיבלתי את דמי הלידה למשך שלושה חודשים + משכורת רגילה במשך הקיץ של משרד החינוך, אז מבחינה כלכלית הרווחתי אפילו שחודש נשארתי בבית.

ועכשיו בכלל יוצא לי סבבה, אני צריכה ללדת כל רגע (בעזרת ה') כשחופשת הלידה שלי תסתיים בערך שבוע לפני סוף שנת הלימודים ואני אקבל את משכורת הקיץ כרגיל. זאת אומרת אני נשארת בבית חמישה חודשים בתשלום מלא!
    רותי
  • זה באמת לא פשוט בכלל
    אני עובדת עם תלושים קטנים מאדדד (פחות מ2000 זה מאד, נכון? :( )
    המשכורת של בעלי נודדת- היא לפי כמות עבודתו כל חודש
    .. ויש חודשים שהוא לא מכניס שקל!
    כל המשכורות שלנו הולכות על השכירות ואין לי מושג איך אנחנו שורדים
    מרגישים ממש שהקב"ה בעצמו מחיה אותנו.
    כל שקל מדוד
    כל שעת עבודה היא אוצר.

ושלא תבינו לא נכון, אם היתה לנו אפשרות למצוא משרות טובות יותר- זה היה קורה.

אז מה עושים???

אנחנו מנסים לחסוך כבר מעכשיו (בשביל השכירות לעזזל!!!!! )
    לא קונים מוצרים יקרים
    מסתפקים במועט אפילו במגוון המאכלים
    לא קונים בגדים חדשים
    חוסכים בשיחות הטלפון
    חוסכים בחשמל ובמים
    קונים עגלה לתינוק בלא יותר מאלף ש"ח.
    וכו' וכו'..

והאמת, שמה שנותן את הכוח, זה האמונה שאנחנו נתונים בכל מצב בידיו של הקב"ה והוא זה שזן ומפרנס אותנו כשאנחנו עושים השתדלות. ואני חושבת שזמני קושי
    כמו שהם זמנים שיכולים להביא לויכוחים, למירמור ולחוסר שביעות רצון
    אפשר להפוך אותם לרגעי התאחדות ונסיון לעבור יחד את הקשיים .
    וזה גם הזמן להסתכל בעצם על מה שכן יש לנו- פרי בטן, בריאות, שמחה, משפחה,הורים ואחים וכו'..
    כמובן שזה לא קל בכלל!!! ולא בא ברגע אחד! זו עבודה שעובדים עליה כל החיים, כי תמיד מתעוררים קשיים כאלו ואחרים.
    והלוואי ונצליח לנצל תמיד את אותם כוחות טובים שד' נתן לנו!
  • לחסוך קצת
    זו הדרך
    ככה אנחנו עשינו

ולצמצםם ....

בהצלחה

• אני ממש מבינה אותך, גם לי קשה לחשוב על לעזוב אותו כל כך קטנטן והאמת שגם ככה אין לי הרבה ברירה כי חופשת הלידה שלי תגמר בערך בתחילת יולי ואז גם ככה באוגוסט אין מסגרות ומעונות- ששם אנחנו מתכננים לשים אותו. כך שאני בכל מקרה מתכוונת להשאר איתו עוד קצת אחרי.
    מה שכן, גיליתי לפני שבוע, שאם את מתכוונת להתפטר מהעבודה ואת מצהירה שזה בשביל לטפל בתינוק אז מגיעים לך פיצויי פיטורים!
    אני גם הולכת לעשות את זה , וזה קצת יותר מרגיע אותי.
  • עם קורן הייתי שנה בבית השתמשתי בכסף של הפיצויים כי גם התפטרתי

עכשיו אני ישאר כנראה עוד חודשיים ואתחיל לחפש עבודה כי עומד להיגמר לי הכסף :):)
    האמת אני דיי בזבזנית אז בשבילי לבזבז פחות זה חיסכון ...

תשתמשי מהכסף של מענק הלידה בקמצנות כמה שאפשר

• איןלי כלכך עצה חוץ מ- לחזור לעבוד . כך אני עשיתי....
    אני לא יכולה להגיד שהיה לי קל לעזוב את ביתי אבל היה לי יותר קל מאחרות מכיון שאני עובדת במעון בתינוקיה וידעתי שיהיה בסדר.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה