שנים שלא "הייתי" פה - שאלת התפתחות פעוטות - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
למי שלא מכירה או לא זוכרת יש לי תאומים פשושים בני שנתיים וחצי.
רציתי לדעת בנוגע לדיבור, (מה מצופה) והאם בגיל הזה הם צריכים לדעת להרכיב פאזלים (בני 3 חלקים) וצבעים??
וחוצמזה מה קורה עם כולן??
6 תגובות
עמוד 1
אני לא כל כך זוכרת לגבי פאזלים אבל צבעים כן
אני לא ממש יודעת לתת תשובות חוץ מהקטע של הצבעים. התאומים שלי בני שנה וכשאני לוקחת אותם לבריכה המדריכה כבר התחילה ללמד אותם צבעים, היא אמרה לי שזה הזמן. ככה שאני מאמינה שבגיל שנתיים וחצי הם אמורים לדעת
ממייייי איזה כיף לראות אותך פה מה שלומך? מה שלום הילדים? כיף שקפצת לביקור
ממי להב בגיל 3 עדיין לא ידעה צבעים ואמרו לי שזה תקין (כעיקרון לפי טיפת חלב בגיל 3 מתחילים להסתכל על זה)
לגבי פאזלים - עד לפני חודשיים להב לא היתה סבלנית ל2 חלקים. ממש התעצבנה. ופתאום חטפה גננה והיום היא מרכיבה 48 חלקים. אני חושבת שילד הוא לא רובוט ואין זמנים. ילד אחד אוהב לגו פאזלים וקוביות וילד אחר מתעניין רק בכדור וציור. אין חובה לאהבה למשהו מסויים
סיונוש (עם ו' אחת)!
מה שלומך? איך הבננות שלך גדלו איזה מתוקות! {}
הפשושים שלי מקסימים, מדהימים אותי כל יום מחדש. עילאי הוא גאון מהלך{} ואורי זו ילדה כ"כ חכמה שמבינה את "הקונצים" הקטנים מאוהבת עד מעל הראש!!!
שאלתי כי אורי מדברת כ"כ יפה וברור ויש לה ארסנל עצום של משפטים אבל אין לה טוסיק,ממצה משחקים מאוד מהר, והיא יודעת רק את ה-4 צבעים הבסיסיים - אדום,צהוב,ירק,כחול.
ועילאי לעומת זאת הרבה יותר חלש בדיבור, גם מחליף ל' ב- נ' . למשל בננה הוא אומר בללה. אבל יש לו משפטים של 4 מילים ולפעמים יותר אך לא ברור. אמא שלי מורה והיא יושבת איתם המון! - ועילאי יודע צורות שילדים בכיתה ג' לא יודעים כמו טרפז, מעויין , גליל!, משושה וכו'... אבל זה בא ע"ח דיבור לא ברור.
אני סתם דואגת? הוא אוהב ליצור, ללמוד.
לדעתי כמי שעוסקת בחינוך אין סיבה לדאגה. גם הדיבור הוא עדיין לא אמור להדאיג. הדיבור יסתדר מעצמו אל תשכחי שהוא בן ובנות מתפתחות מהר יותר בתחום השפתי.
לגבי אורי, כמה זמן היא כן יושבת? היא מקשיבה לסיפור? איך היא בגן? במפגשים? בפינות? תדאגי תמיד לזמני עבודה סבירים ולפעילות פיזית לפני ישיבה למשל תופסת צבעים, ארנבת שחורה וכו