-
כפרה , איזה בדיקות יצאו לא טובות?
הסבירו לך מה יש לעובר?
-
-
מה לא טוב בבדיקה?
אולי בכל זאת עוד חוות דעת מרופא אחר?

-
-
איזה בדיקה לא בסדר? הסקירה המיוחדת שהיית.צריכה ללכת???
שמעת כמה חוות דעת??? לא להתייאש ולהרים ידיים.
ואל תבכי זה לא טוב לבייבי... אני מאמינה שהכל בסדר.
שולחת חיבוקי דב חמים ועוטפים!!!
-
-
כמה שתרצי
-
-
-
איזה בדיקה?
-
שולחת מלא
-
גלי, אין לי ספק שאני יקבל את התמיכה שלו, הוא מדהים
אבל עובר עליו כל כך הרבה שאני לא יכולה להוסיף עליו את זה
דיברתי עם חמתי היא אמרה לי לא להגיד לו כלום בינתיים ולנסות לחייך
היא הפנתה אותי לרב שהיא מכירה שיכול לעזור
בקשר לבדיקה כתבתי לדר ערן מי שרוצה לקרוא
-
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
מאמי, את יכולה לרשום את שם אמך למטרות תפילה?
המון בהצלחה
-
יש לי מס פקס של הרב יורם אברגל מנתיבות הוא ידוע ומקובל גדול. אם תרצי תגידי לי.
-
הי!
יש רופא מומחה לסקירת מערכות בחיפה. אני מכירה זוג שקבעו כבר תור להפלה בגלל שאמרו להם שהילדה לא בסדר, לפני כן אימא שלי אמרה להם ללכת אליו והוא אמר שהכל בסדר. ובאמת נולדה להם ילדה בריאה. אם תרצי אני אברר בשבילך את השם שלו. הוא מומחה בעל שם בכל הארץ. בהצלחה!
-
יפית.....
מה הם תוצאות תקינות?
-
תראי מהנ מצאתי...
רוחב תקין – עד 9.5 מ"מ
הרחבה קלה – 10-12 מ"מ (9.6 מ"מ ומעלה)
הרחבה בינונית – 12-14 מ"מ
הרחבה ניכרת – 14 מ"מ ומעלה
הרחבת חדרים גבולית 9-9.5 מ"מ - לעיתים מתייחסים גם להרחבת חדרי מוח בגדר התחום התקין (9-9.5 מ"מ) כממצא בעל חשיבות. ממצא זה הוא ממצא שכיח יחסית, וכל עוד הוא מהווה ממצא יחיד אין כל עלייה בסיכון לפיגור שכלי. עם זאת, יש לבצע סקירה מורחבת על מנת לבדוק אם מופיעים ממצאים חריגים נוספים וכן לבצע מעקב אולטרה סאונד אחרי רוחב החדרים כדי לודא שאין החמרה במצב. כמו כן, ישנם מחקרים שמראים כי מבחינה סטטיסטית הרחבה מסוג זה מעלה במקצת את הסיכון לתסמונות כרומוזומליות ולכן מומלץ לעבור יעוץ גנטי.
הרחבת חדרים קלה 10-12 מ"מ (9.6 מ"מ ומעלה) – הרחבה מסוג זה כבר דורשת התייחסות יותר מעמיקה, אם כי היא עדיין נחשבת להרחבה קלה, ועוברים רבים, אצלם מופיע ממצא זה, גדלים ומתפתחים באופן תקין. נהוג להבחין בין הרחבת חדרי מוח חד צדדית לדו צדדית. הרחבת חדרים דו צדדית יכולה להגרם מהפרעה בזרימת דם למוח העובר או מזיהומים ויראליים בזמן ההריון. הסבר נוסף הוא האפשרות כי דימום שיצר קריש חסם את הפתחים במוח דרכם עובר הנוזל שנמצא דרך קבע בחדרי המוח, חסימה אשר גרמה להצטברות הנוזל וכתוצאה מכך חדרי המוח התרחבו והיקף הראש גדל. הסבר נוסף יכול להיות בעיות כרומוזומליות, הסבר זה מקבל משנה תוקף עם הופעת ממצאים חריגים נוספים. כשמדובר בהרחבת חדרים חד צדדית, נוסף לסיבות שצוינו לעיל נוספת האפשרות כי מומים גנטיים במבנה המוח הם שגרמו למצב וכן כי מדובר פשוט בואריציה נדירה יותר של הנורמה. יש לציין כי ישנם מחקרים המצביעים על הבדל בין הרחבת חד צדדית אצל עוברים ממין זכר להרחבה זו בעוברים ממין נקבה. מסתבר שערכי רוחב החדרים אצל הזכרים גדולים מעט מערכים אלה אצל נקבות, ומחקרים אף העידו כי הרחבה של 10-11 מ"מ אצל עוברים ממין זכר היא עדיין בגדר תווך הנורמה של רוחב חדרי המוח.
הרחבת חדרים בינונית 12-14 מ"מ – הרחבה מסוג זה דומה באופייה ובמאפייניה להרחבת חדרים קלה שפורטה לעיל, כאשר אותם סיכונים המאפיינים הרחבה קלה, חלים גם לגבי הרחבה בינונית, ברמת סיכון גבוהה יותר.
משמעות להריון:
ממצא של הרחבה קלה של חדרי מוח העובר, בין אם חד צדדית או דו צדדית, יכול להעיד על דברים שונים בהתחשב בגורמים הנלווים. היה וממצא זה מופיע לצד ממצאים חריגים נוספים, הדבר עלול להעיד על סיכון מוגבר לבעיה בהתפתחות השכלית של העובר, כמו גם על בעיה במע' העצבים ועל בעיות נוספות. במידה וממצא זה מהווה ממצא יחיד ואין החמרה בהרחבה לאורך זמן, הדבר יכול להעיד על סיכון מסויים, לא גבוה, לבעיות כרומוזומליות (כ 4 אחוז) וכן על עיכוב התפתחותי (5-10 אחוז).
כאמור, במקרה של הרחבת חדרים בינונית, מדובר באותם גורמי סיכון ברמת סיכון גבוהה יותר.
טיפול מומלץ:
כאשר מתגלה בסקירה הרחבת חדרי מוח קלה-בינונית, יש להמשיך בבירור על ידי ייעוץ גנטי, אקו-לב עובר, בדיקת דם של האם, בדיקת MRI וכן סקירה מורחבת. בייעוץ הגנטי יחליטו בהתאם למקרה האם יש צורך בדיקור מי שפיר. בדיקת הדם תאפשר שלילת זיהומים תוך רחמיים שעשויים לגרום להרחבה (כגון TORCH, CMV), ואילו סקירת המערכות המורחבת תאתר ממצאים חריגים נוספים, אם ישנם. כמו כן, יש להמשיך ולבצע סקירות של רוחב חדרי המוח כל שבועיים-שלושה על מנת לשלול החמרה במצב. בנוסף, במקרים של הרחבת חדרי מוח, החל מדרגה קלה ואילך, מומלץ לפנות לבדיקת MRI, שם ניתן לראות מומים שלא מופיעים בסקירת האולטרה סאונד.
-
עירית תודה
-
ב"ה רק בשורות טובות!
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
אני מקווה בישבילך שהכל תקין
לגמרי מוכר הרגשות שלך
-
-
עכשיו ראיתי את מה שכתבת בפורום הרפואי.
מה שעירית כתבה - מאד מעודד.
מקווה שהכל ייהיה בסדר - תעדכני אותנו!
MRI יכול לתת אינדיקציה מאד טובה לגבי העתיד
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
יפית ראשית קבלי חיבוק גדול... יהיה בע״ה בסדר!
אין לי מושג איפה את גרה אבל מאוד ממליצה לך ללכת לדר גד מלינגר
הוא מקבל בראשלצ באופן פרטי ומומחה לכל ענייני המוח
הוא עובד בוולפסון ושמו הולך לפניו...
אם תרצי אשלח לך את הטלפון שלו...
תקראי על ההתמחות שלו באינטרנט הרבה מתייעצות איתו
אני הייתי בשתי סקירות אצלו ומאוד התרשמתי מהיסודיות
והמקצועיות שלו...
בינתיים תהי חזקה!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
בשורות טובות לכווולן - א מ ן!!!
יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
עדי אני גרה ביבנה
אורטל מחר בבוקר אני יקבע תור לדעתי זה בתל השומר היום לא ממש תפקדתי..
-
בהצלחה, אל תתיאשי
ב"ה בשורות טובות
-
-
אני מרוחה על בעלי כמו תינוק חולה על אמא שלו
אמרתי לו שאני לא מרגישה טוב ואני צריכה הרבה חיבוקים...קשה לי בלי התמיכה שלו..
מקווה שהכל יהיה בסדר וזה יהיה מאחורינו
-
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
-
-
בשורות טובות אמן!
תחשבי רק טוב,יהיה בסדר בעז"ה
מתפללת עבורכם

-
דיקלה- יפית בת תקוה
הפנו אותי לmri מקווה שיהיו תוצאות טובות
-