טוב, אז מה עכשיו? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אמילי כבר בת 5 חודשים.

עוד לא מתהפכת או זזה בצורה כלשהי בכוחות עצמה, ז"א תלויה בי לחלוטין.

האוניברסיטה כבר, באופן דיי טבעי, לא משעשעת אותה במיוחד, על הבטן היא דווקא שוכבת לא רע, אבל לא יותר מ-5-7 דקות לפני שמתחילה לקטר.

היא מעסיקה את עצמה דיי לא רע, אז עד עכשיו הייתי יכולה לשים אותה על הגב באוניברסיטה ולהתפנות לעיסוקיי- כלים, מחשב, לאכול משהו וכו'.

אז עכשיו נשאלת השאלה- מה הלאה?
    אוניברסיטה-לא
    על הבטן- לא מספיק זמן.

אז מה כן?
    רעיונות?
26 תגובות
עמוד 1

• נראה לי שאת לא שמה אותה מספיק על הבטן. את מודה שהיית שמה אותה על הגב ומתפנה לעיסוקייך - למה לא על הבטן?

• אין לך מה לדאוד
    אצלי היא בת 6 חודשים כמעט ועוד לא מתהפכת...
    כשהיא באוניברסיטה אני נותנת לה צעצועים בידיים ולאו דווקא את מה שתלוי שם...

פשוט נסי לשים אותה קצת יותר עם הבטן...

• אני לא מסכימה. את לא צריכה לדאוג אבל את בהחלט צריכה לעשות שינוי. בר התהפכה מהבטן לגב בגיל 3 חודשים ומהגב לבטן ב-4 חודשים. גם אחר כך זה תקין, כמובן, אבל אם היא לא מוכנה להיות על הבטן בכלל היא תתקדם. בסדנת ליווי התפתחויתי שהייתי בה עם בר בגיל של אמילי אמרו לי שצריך לשים על הבטן 90% מזמן הערות! מאז השתדלתי לשים לפחות 50% מהזמן למרות המחאות של בר.

• שימי אותה יותר על הבטן
    5-7 דקות זה קצת זמן לבת 5 חודשים.. (זאת דעתי)

וכשהיא מתחילה לקטר
    אז תוציאי את התותחים הכבדים כמו דיבור שירה וכד'... לא ישר להפוך או להרים!
    ובכלל- משחקים כמו קשקשן + נשכן הולך יפה מאד בגיל הזה
    כדור מקל גשם מגומי/פלסטיק שאפשר גם לתפוס, גם לשים בפה וזה גם עושה רעש.. לי יש את הגדול אבל יש גם קטנים

• כמו שרשמו על הבטן יותר זמן...

תרגילים שמעודדים אני זוכרת כמה כשחיפשתי בזמנו באינטרנט...
    לשים על הבטן על היד שלך כשהרגליים והידיים שלה שמוטות.. וזה גם מעניין כי היא כאילו עפה ורואה את הבית ממקום אחר... ואפשר לשחק ככה ו"להעיף" אותה..
    וכשהיא על הבטן על הריצפה לקרב את המרפקים שלה לצידי הגוף שיהיו צמודים לגוף
    וכשהיא מתחילה לקטר אז את עולה עליה מלמעלה בחיבוק כזה ותופסת עם הידיים שלך את הידיים\מרפקים שלה (שהמרפקים שלה צמודים אז היא ניהיית כמו חבילה כזו)
    ופשוט מזיזה מצד לצד, כאילו את מעבירה משקל, כמו נדנוד עריסה כזה...ממש גם לנתק צד אחד מהריצפה כל פעם
    במצב כזה היא על הבטן אבל גם קצת זזה ואז זה גם משחק וחוויה ליהיות על הצד הזה של הגוף שנקרא בטן.
  • מאמוש... אל תדאגי היא עוד תתהפך.!

לגבי השינוי שהבנות אומרות לך כאן- מי כמוך יודעת שבגיל 5 חודשים היא אמורה להיות יציבה ופעילה על הבטן. ברגע שהיא תהיה יציבה וחגורת הכתפיים תהיה חזקה מספיק היא בצ'יק תתהפך.

אני הכנסתי את תמרי למעון בגיל 5 חודשים ושבוע ובדיוק שלושה שבועות לפני דיברתי עם המנהלת והיא היתה בשוק שתמר לא על הבטן כמעט.

לקחתי על עצמי פרוייקט ומאותו היום תמר כמעט ולא שכבה על הגב.. תוך שבועיים הילדה פשוט נהנתה להיות על הבטן ושיחקה מלא והעסיקה את עצמה בטירוף. הכי כיף להם על הבטן! אחרי שזה הופך להיות קל להם כמובן.
    במעון תמר אף פעם כמעט לא היתה על הגב.. רק כשהיתה בעיית פליטות

אני הייתי מעסיקה את תמר קצת בטלוויזיה- שירים, ובייבי מוצארט- לא יודעת אם את בעד או נגד אבל בשבילי זה היה מעולה ותמרי מאוד אהבה. עד היום היא אוהבת מוסיקה ברקע. בייבי מוצארט ועידית סולקין- השאר לא מעניין אותה

• גם אני חושבת שצריך להתחיל לעבוד עם אמילי על השהייה על הבטן, בגיל 5 חודשים היא עדיין לא חייבת לדעת להתהפך, יש זמן לזה, אבל היא צריכה להתחיל להתרגל להיות על הבטן יותר מ5-7 דקות.
    תתחילי לשים אותה על הבטן לעתים קרובות יותר, תפרשי לפניה צעצועים שונים, תשימי אפילו מראה מולה וגם כשהיא מתחילה לקטר תנסי לדחות כל פעם בכמה דקות את ההפיכה שלה על הגב או ההרמה על הידיים.
    בסופו של יום, רק האימון והשהייה על הבטן וחיזוק השרירים יניעו אותה לעבר התהפכויות ובהמשך גם לזחילה
  • אמילי נמצאת דיי הרבה על הבטן. אולי לא 90% מזמן הערות אבל 50- כן.

אני מודה ומתוודה שאני יודעת שזה צריך להיות יותר זמן, בעיקר כי כ"כ חפרתי בכל הנושא הזה, אתן יודעות, שנתיים לימודים של ליווי התפתחותי.

נכון, אני לפעמים רוצה זמן לעצמי קצת אז אני שמה אותה במקום שיותר נוח לשתינו (כשהיא על הגב), אבל אני גם הרבה מפעילה אותה על הבטן.

האמת שהיא יותר מ5-7 דקות על הבטן, עשיתי מדידה כמה פעמים אחרי שכתבתי את ההודעה כי זה באמת נראה לי קצת מדי, וזה יצא לי לכיוון 10-15, לא יודעת למה זה היה נראה לי כ"כ מעט.

קרן- אל תשכחי שלבר בגיל של אמילי לא היו כ"כ הרבה שכבות (כבר היה דיון בנושא) ואני מאמינה שהיא קרובה ללהתהפך, כי אני רואה אותה יותר ניידת כשהיא בלי שכבות.

בקיצור, נגעתי בנושא כואב.....

תודה על הטיפים
  • וואי מאמי מה נושא כאוב????????? לא להגזים! הילדה תתהפך ממש בקרוב ואז תלחצי שהיא לא מתהפכת לצד השני ואח"כ למה היא לא זוחלת ואז למה לא עומדת על שש? (אני תקועה כאן..חחחחח) ולמה לא עומדת ולמה לא הולכת ...

כל ילדה והקצב שלו. תשתדלי לשים על הבטן יותר את תראי איך כיף לה עם הצעצועים על הבטן.... וזה יבוא אפילו בלי שתשימי לב. תמר לא הראתה סימנים של מתהפכת ופתאום בום התהפכה...

יאללה שחררי.... ובואי כבר נקבע זה לא בסדר בכלללללללללללללללללל

• נושא כואב כי אני מדריכה להתפתחות תינוקות עלק והבת שלי בטטה....

לא משנה, ככל שאתה יודע פחות ככה יותר טוב, תאמיני לי..

ובאמת צריך לקבוע יקירתי, כי אני צריכה ב"ה לקבל עד יום ראשון תשובה שהתקבלתי לעבודה
  • הסנדלר הולך יחף.
    זה באמת ככה!

• חחחחחחחחחחחח הרגת אותי בטטה... חחחחחחחחחחחחחחחח גם שלי בטטה חחחחחחחחחחחחחחחחח בטטה זה מתוק וטעים

ודרך אגב תינוקות יותר מלאים ועוד בחורף בכלל מתקשים להרים את עצמם...

רוצה לקבוע מחר בקניון באיזה ארבע ככה? אחרי שאני מוציאה את תמרי?

האמת אפשר גם להיות ספונטניות ופשוט תודיעי לי עד 3 וחצי אם זה מסתדר.

בכלל כל יום אחרי המעון אפשר חוץ מיום רביעי שאני לומדת.(לא הלכתי היום אני עדיין חולה..)

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח בטטה .. עשית לי את הערב.. כפרה אני על הבטטה הרוסיה היפה הזו!

• היא לא מלאה... הלוואי והיא הייתה, ככה היה לי תירוץ לפחות...

בגלל שהיא גבוהה אז לא רואים את המשקל...

מחר יש לי ערב סיום לימודים אז אני לא יכולה...

אבל שבוע הבא אני לא מוותרת לך

• ג'ני - חלילה לא התכוונתי להשוות בין אמילי לבר. ברור שבקיץ יותר קל להתנועע. רציתי רק להזכיר לך שזה כבר הזמן וכן צריך לעשות שינוי ולא לחכות. את יודעת את זה יותר ממני

• קרן, אני יודעת שלא השוואת... אני מכירה אותך מספיק כדי לדעת את זה.

וההנחות שאני עושה הן בעיקר לעצמי.. לאמילי אני דווקא לא מוותרת ונותנת לה להתבכיין לפעמים.

זה יותר לעצמי אני עושה את ההנחה, לעשות איתה דברים כשהרבה יותר נוח לשבת עוד 5 דקות על המחשב...
  • אני לא יודעת אם זה קשור למשקל, לדעתי קשור יותר לעצלות. גליה באחוזון החמישה במשקל, כלומר רזה מאוד והיא התפנקה לה טוב מאוד בכל הקשור לשכיבה על הבט ן- ופתאום בגיל חמישה חודשים בלי שום התראה מוקדמת התחילה להתהפך על הבטן משינה ובתוך ימיםספורים הפסיקה לקטר על שכיבה על הבטן ובעצמה התהפכה על הבטן.
    שמואל היה עצלן עוד יותר ולא התעקשתי וגם הוא התחיל מעצמו (לא זוכרת מתי) להתהפך על הבטן.
    תי לה זמן- היא תעשה זאת מרצונה בקרוב- בהצלחה!

• גיא בדיוק כמו אמילי, הוא התהפך רק פעמיים מהבטן לגב.
    אני משתדלת לשים אותו על הבטן אבל גם אני צריכה זמן לעצמי כשהוא על הגב רואה טלוויזיה, וגם הוא מתעצבן מתישהוא על הבטן... מודה שהוא הרבה יותר על הגב.

אני גם יודעת שאסור להשוות בין ילד לילד ושלכל ילד את הקצב שלו...

אבל עכשיו נלחצתי מכל התגובות האלו

• מאמי לא צריך להילחץ, אבל הבנות צודקות, צריך לשים אותם עוד יותר על הבטן.. הם כבר בני 5 חודשים...
    זה באמת כבר פז"מ
  • תראי, לפי שלבי ההתפתחות היא צריכה להתהפך ולהיות יותר זמן על הבטן. אבל בלי לחץ לכל ילד זמן התפתחות משלו.
    אני הייתי מעודדת בהתחלה שכיבה על הבטן
    למשל: מראה מול הפנים כשהיא על הבטן
    צעצועים עם אור וצליל שעובדים על שני ערוצים מאד יעזרו. לא גדולים מדי, ולא עם יותר מדי גירויים.
    תשחקי איתה שאת מולה על הבטן
    אם יש כדור פיזיו גדול תשכיבי אותה עליו
    חשוב מאד כל פעם להוסיף חצי דקה עד דקה לאט לאט
    רק אחר כך הייתי עובדת לתרגילי התפתחות
  • שי-אל לא סבלה להיות על הבטן....
    האתר הזה הציל אותי
    http://inbalshamir.com/

ממליצה בחום...גם עזר מאד בהתהפחות (גב-בטן שבוע לפני 3חודשים..)

• לילוש- תודה.

אני מכירה את התרגילים האלה מתוך שינה.

אני עובדת על אמילי עליהם כבר הרבה הרבה זמן.

זה רק מראה שלכל ילד זמן משלו... אבל ממחר יותר על הבטן- אין ספק
  • המצב שלנו מאוד דומה... גם אני לומדת בצעד ראשון לקראת סיום והבת שלי לא מתהפכת...
    אין ספק שזה המון בגלל עניין השכבות כי כבר כמה פעמים כשהחלפתי לה טיטול על השידה וכתוצאה מכך הורדנו כמה שכבות היא התהפכה.
    גם ראיתי שכשבעלי ישב לידה על המזרון עם האייפון היא התהפכה לכיוון שלו אבל ככה סתם במהלך היום היא לא מתהפכת בכלל- במקרה שלנו זה נראה לי עניין של מוטיבציה- או חוסר מוטיבציה תנסי אולי להרחיק קצת את הצעצועים או לשים משהו ממש אטרקטיבי במרחק כזה שהיא תתאמץ להגיע...

לגבי השכיבה על הבטן תנסי באמת להשכיב קצת על הכדור ואפילו חלקים מתוך שיפור שכיבה על הבטן יכולים מאוד לעזור...

שיהיה לנו בהצלחה וגם לבננות (יאללה שיתחילו לזוז ולא לעשות פאדיחות...)
  • איזה מדליק..

איזה קורס את??
  • 32
  • מאמייי אני שמה את תאיר על הבטן והיא גם ממש שונאת
    למרות שאני לא מוותרת לה ושמה אותה לפחות חצי שעה
    אבל היא מצאה שיטה.. היא מניחה את הראש על היד ונתקעת שתיהיה לה משענת

• רונ לי, אני קורס 31

בדיוק סיימנו.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה