בנות, ייעוץ בבקשה - בנוגע לשקיפות עורפית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות.

אני בת 25. עשיתי היום את בדיקת הדם שעושים יחד עם ה-US של השקיפות העורפית, כאשר את ה-US עצמו יש לי בעוד יומיים.

במעבדות זר הציעו לי שתי אופציות:

1) לקבל את תשובות הסקר לאחר שקלול של בדיקות הדם יחד עם ה-US כאשר הסיכויים למציאת תסמונת דאון הם 80%

2) לבצע בשבוע 16-17 בדיקות דם נוספות: חלבון עוברי ועוד בדיקה שעולה 199 ש"ח, ורק אז לקבל את התוצאות המשוקללות ואז הסיכויים יהיו 94%.

אני צריכה להחזיר תשובה למעבדות זר כיצד אני רוצה לקבל את התשובות, עד ליום רביעי בבוקר.

ההתלבטות שלי היא כזו:

אם חס וחלילה משהו לא בסדר וצריך לעשות הפלה יזומה, אז כדאי לדעת את זה בחודש שלישי כשניתן לבצע הפלה ע"י גרידה, אבל אם חלילה משהו לא בסדר, ויודעים את זה רק בשבוע 16-17, זה שלב שכבר לא מבצעים בו גרידה אלא לידה לכל דבר, מה גם שזה מצב שכבר יש בטן, כולם כבר יודעים שאת בהריון וזה הופך את זה לקשה יותר...

הנטיה שלי היא להתפשר על ה-80% אבל לקבל תשובה בהקדם...

מה אתן חושבות? בנות שעברו שקיפות עורפית - מה אתן אומרות?

אני רק רוצה לציין שאין אפשרות לקבל גם את התשובה של הסקר המשוקלל מUS ובדיקת דם בודדת וגם את הבדיקה המורכבת יותר, אלא רק אחת מהן...

תודה מראש למשיבות!!! (וסליחה על האורך! אני בהתלבטות קשה!)
9 תגובות
עמוד 1
  • אני לא עשיתי את התבחין המרובע- רק המשולש...
    ישראל המדינה שעושים בה הכי הרבה בדיקות הריון
  • אני לא עשיתי אפלילו את הבדיקת דם של מעבדות זר.

אני לא הייתי עושה את הבדיקה הנוספת.

כמו שאמרו לך לפני, אנחנו עושים פה הרבה יותר מדי בדיקות...

אבל זו רק דעתי
  • לא הבנתי... למה הפלה? למה תסמונת דאון חס וחלילה?

• אני חלילה לא לחוצה ולא מכניסה לעצמי בלבלות לראש :-)
    אני פשוט מנסה להבין.....
    לפי מה שאתן אומרות לעשות את תבחין המשולש ולגמור עם הסיפור הזה?
    השיקול שלי הוא לא כספי, אלא ההמתנה עד שתהיה תשובה....
    אנחנו בנות.. והמתה, לא משנה למה - הורגת אותנו!!!
    חוץ מזה שעוד לא סיפרתי לאף אחד על ההריון ואני מתכוונת לספר אחרי שיהיו תשובות (בע"ה טובות!) של תבחין המשולש....
    אז לחכות עד שבוע 16/17 נשמע לי נוראי.......
    מה אומרות?
  • תכלס אני חושבת שאת צריכה ללכת עם התחושה הפנימית שלך.
    אני למשל עשיתי את התבחין המשולש, כלומר הבדיקות האלה בסביבות שבוע 17, כי אני רציתי לעשות בשביל השקט הנפשי שלי.
    במבט לאחור אני חושבת שיכול להיות שגם אני הייתי מוותרת ועושה בדיקה שהתוצאות שלה מוקדמות יותר או אפילו מוותרת עליה, בגלל שכל הבדיקות האלה הן בדיקות סקר.

בתכלס בישראל באמת עושים המון בדיקות במהלך ההריון וממש מגלגלים קופה על חשבון נשים הרות חרדתיות, בארה"ב בחורות לא מכירות את רופא הנשים שלהן כמונו...

אבל שוב, אני חושבת שאת צריכה ללכת לפי מה שאת מרגישה.
    בהצלחה ושיהיה המשך הריון קל ותקין!
  • אני עשיתי את כל הבדיקות
    לא יודעת נלחצתי ואמרתי יאללה נעשה וניהיה שקטים 
  • אני עשיתי דרך קופת חולים גם את הבדיקת דם סקר שליש ראשון עם השקיפות
    בשליש שני עשיתי חלבון עוברי והם גם שיקללו עם השקיפות עורפית
    למה את לא עושה דרך הקופה ? זה מסובסד ועולה בערך 50 שקל לבדיקה

נסיך קטן שלנו אבא ואמא מחכים לך
  • עם נעמה אני עשיתי שקיפות+אולטרסאונד דרך-הקופה.

חלבון-עוברי שליש שני דרך-הקופה..לדעתי מעבדות-זר סתם רוצות להרוויח בפרטי על בדיקות-אילו,כשניתן לעשותן דרך-הקופה..האם אני טועה? מקווה מאוד שלא.

בדיקת-אינהיבין 250 ש"ח במעבדות-זר (מעלה סיכוי לראות מה המצב)

• אני ביצעתי גם את בבדיקת דם וגם האולטרסאונד יחד
    אם האולטרסאונד יוצא תקין אז לדעתי אין סיבה שהבדיקות דם תצא לא תקינה לא?
    מה שתחליטי שיהיה בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה