שקיפות עורפית-סקר שליש ראשון או יחד עם חלבון עוברי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ד"ר

אני בת 25. עשיתי היום את בדיקת הדם שעושים יחד עם ה-US של השקיפות העורפית, כאשר את ה-US עצמו יש לי בעוד יומיים.

במעבדות זר הציעו לי שתי אופציות:

1) לקבל את תשובות הסקר לאחר שקלול של בדיקות הדם יחד עם ה-US כאשר הסיכויים למציאת תסמונת דאון הם 80%

2) לבצע בשבוע 16-17 בדיקות דם נוספות: חלבון עוברי ועוד בדיקה שעולה 199 ש"ח, ורק אז לקבל את התוצאות המשוקללות ואז הסיכויים יהיו 94%.

אני צריכה להחזיר תשובה למעבדות זר כיצד אני רוצה לקבל את התשובות, עד ליום רביעי בבוקר.

ההתלבטות שלי היא כזו:

אם חס וחלילה משהו לא בסדר וצריך לעשות הפלה יזומה, אז כדאי לדעת את זה בחודש שלישי כשניתן לבצע הפלה ע"י גרידה, אבל אם חלילה משהו לא בסדר, ויודעים את זה רק בשבוע 16-17, זה שלב שכבר לא מבצעים בו גרידה אלא לידה לכל דבר, מה גם שזה מצב שכבר יש בטן, כולם כבר יודעים שאת בהריון וזה הופך את זה לקשה יותר...

הנטיה שלי היא להתפשר על ה-80% אבל לקבל תשובה בהקדם...

מה דעתך בנושא?

אני רק רוצה לציין שאין אפשרות לקבל גם את התשובה של הסקר המשוקלל מUS ובדיקת דם בודדת וגם את הבדיקה המורכבת יותר, אלא רק אחת מהן...
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כל השיקולים שלך נכונים, אינני יכול להחליט במקומך

צריך לזכור שאם הבדיקה לא תקינה - כל אחת מהן - זה לא סיסה להפסקת הריון אלא סיבה לעשות סיסי שלייה (בשבוע מוקדם) או דיקור מי שפיר (בשלב המאוחר יותר)

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה