-
1. בעלך יושב בסלון,(את עסוקה במשהו) הילדים משתוללים ,אין לו יוזמה להתחיל להעסיק אותם במשהו וכל דקה הוא צועק ושם אחד בעונש.
-
1.בעלך יושב בסלון,(את עסוקה במשהו) הילדים משתוללים ,אין לו יוזמה להתחיל להעסיק אותם במשהו וכל דקה הוא צועק ושם אחד בעונש.
בעלי לא ישים בעונש, רק אם זה באמת מוצדק, וגם זה בדרך כלל אחרי שאני כועסת כבר.
הרבה פעמים אני צריכה להקים אותו מהמחשב בכוח כדי שיתעסק עם הילדים כרגע. אם אני מזכירה לו את העניין, הוא הולך להעסיק אותם בלי בעיה.
2.יום שבת. סיטואציה דומה, את עייפה ורוצה לנוח שעה, נכנסת למריטה, אחרי 10 דקות בעלך קורא לך לקום. ועושה פרצוף על שהעזת ללכת לנוח.
אם קבענו שאני הולכת לנוח עכשיו, הוא יעיר אותי רק במקרה חרום. וגם ידאג שהילדים לא יעירו אותי.
3.את מנקה ועושה הכל בבית(כי ככה אנחנו:) ) בעלך לוקח יוזמה לבד ועוזר לך לפעמים?
בעלי עושה הרבה דברים בבית. אבל שוב, הוא צריך תזכורת. אם אני אחכה ליוזמה, זה לא יקרה. אם אני אבקש - יעשה הכל (כמעט)
4. הילד טועה בדיבור\ בהגייה של מילים - בעלך - מתקן אותו ?
בדרך כלל כן. חוזר על הדברים בצורה נכונה. אלא אם כן זה מאוד מצחיק מה שהילד אומר. לפעמים אני לא מתקנת (כי אין לי כוח לתקן בפעם המליון) והוא כן. ואפילו מסביר למה אומרים ככה ולא ככה. ומקפיד שיחזרו על המילה בצורה נכונה.
5.הילד פיספס פיפי על הריצפה ,איך בעלך מגיב כשהוא רואה את זה?
מרגיע את הילדה. איך עוד אפשר להגיב? אם אני ליד, כנראה שאני אחליף בגדים ובטוח שאני אנקה. אם אני לא נמצאת, עושה הכל לבד כמו גדול.
6.הילד אוכל ונופל לו אוכל על הריצפה, איך בעלך מגיב ?
״לא נורא, קורה. נרים אחר כך, תמשיך לאכול״
אם זה הרבה אז מנקה, אם סובל דיחוי אז אחרי האוכל.
אם הילד עושה בכוונה אז נוקטים באמצעי חינוך מתאימים.
7.איך בעלך משחק עם הילדים? באיזה משחקים?
בטח משחק. לרוב במשחקים שמתאימים לו. משחקי מחשב, קינקט, כדור, השתוללות. גם משחקי קופסא. קצת קשה לו עם משחקי דמיון ומחבואים. אבל אם זה מה שירצו הילדים - הוא יזרום
למה אני לא אוהבת את הכיוון של השאלות הללו
-
1.בעלך יושב בסלון,(את עסוקה במשהו) הילדים משתוללים ,אין לו יוזמה להתחיל להעסיק אותם במשהו וכל דקה הוא צועק ושם אחד בעונש.
מעירה לו שיזיז את עצמו, אבל בד"כ מעירה לו ומשתדלת לא להתערב.
2.יום שבת. סיטואציה דומה, את עייפה ורוצה לנוח שעה, נכנסת למיטה, אחרי 10 דקות בעלך קורא לך לקום. ועושה פרצוף על שהעזת ללכת לנוח.
לא הולכת לנוח אם הילדים ערים.
ממש לא!
הוא לא, אני כן!
לא זכור לי שקרה לנו.
הוא יכול לעשות לי פרצוף של מתעצבן, אני אומרת לו שלא קרה כלום ואנקה אח"כ.
הם בד"כ משתוללים, משחקים בכדור - יותר פיזי, אני יותר יושבת עם משחקי קופסא, חוברות עבודה ומלמדת.
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]
[url=http://www.magicalkingdoms.com/timers/]
-
שוליקו למה לא?
-
בעלי לא יושב בסלון באמצע היום כשהילדים ערים
-
זה לא קורה אצלנו....
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
1.יכול לקרות, רק אם הוא חזר ממשמרת ולא ישן כל הלילה.. אבל אני אתאפס על עצמי ואשלח אותו לישון..
כשהוא לא מת מעיפות, הוא הוא לא ישתנהג ככה, או ייצא איתם החוצהף או ישחק איתם, ידבר איתם, יקריא להם סיפור..
2. אנחנו קובעים לפני כמה זמן יישן כל אחד, עושים תורנות..
אני לא אלך פשוט ואשכב במיטה ואשאיר אותו לבד בלי לדבר איתו קודם..
אבל כשאני הולכת לישון- הוא מפרגן.. ולא מרשה לילדים להתקרב למיטה שלי..
3. אני לא מנקה ועושה הכל בבית!! פשוט לא.. הוא שוטף כלים, עושה כביסות כשצריך, הוא מסדר..
4. לא בכל סיטואציה זה נכון לתקן אבל כן, אם צריך.. הוא יתקם בעדינות וברגישות!
5. ינקה את זה!! אולי יבקש ממני שניה להעסיק את הילדים כדי שהם לא יפריעו..
הוא גם ישטוף את הילד שפספס..
6. בעדינות... תרד מהכיסא ותרים את זה!
7. בהכל.. יצירה, משחקי קופסא, חוברות עבודה, משחקי מחשב, משחקי דמיון עם חיילים ובובות.. הכל!
ואת?!? את רצה לענות על זה גם? אולי נבין מה קורה לכם?!?
[
-
טרם העמדנו מישהו בעונש . ובעלי יגיב בצורה מסוימת . או יפייס , אוישחק איתם , או אם אין לו כח לקום - ימצא דרך להעסיק אותם במשהו .
2.יום שבת. סיטואציה דומה, את עייפה ורוצה לנוח שעה, נכנסת למיטה, אחרי 10 דקות בעלך קורא לך לקום. ועושה פרצוף על שהעזת ללכת לנוח.
מזתומרת פרצופים??אם אני הולכת לנוח זה כי אני גמורה / לא מרגישה טוב.אם יש פה ברדק ואני והוא בסדר, אנחנו אחד עם השני , אף אחד לא מפיל את כל הבית על הבן זוג שלו והולך לשבת רגל על רגל .
אז אם אני עייפה נורא - זה מה יש , הוא יבין את זה והוא יתן לי לנוח ..
כן , לפעמים הוא קולט שאנימנקה ואז יאללה בא לעזור.ולפעמים הוא לא קולט ..
4. הילד טועה בדיבור\ בהגייה של מילים - בעלך - מתקן אותו ? לפעמים.
5.הילד פיספס פיפי על הריצפה ,איך בעלך מגיב כשהוא רואה את זה? עברנו את זה , אבל מה לעשות , קורה , זה ילדים ..מנקים ,ולא נורא פעם הבאה בשרותים.
6.הילד אוכל ונופל לו אוכל על הריצפה, איך בעלך מגיב ? אם נופל בלי כוונה אז כנראה שהילד קטן . ככה זה ילדים . אם הילד גדול אז ברור שמעירים שישים לב.
7.איך בעלך משחק עם הילדים? באיזה משחקים? החל מקוקו וקווצוצים לאוריאן ועד אופניים , משחקי קופסא, השתוללות במיטה (בעלי מנסה לנוח וירין ואוריאן קופצים עליו חחחחחחחחח)
-
אם הוא בבית באמצע היום אז הוא ינסה להעסיק או יציע הצעות לתעסוקה.
אם אני ישנה, הוא לא יעיר אותי אלא אם כן מקרה חרום.
אם הוא בבית הוא עוזר בהכול. (מה שלא קורה הרבה)
הוא נקרע מצחוק, הוא לא שולט על זה, אין לגדולה הרבה טעיות וכשיש הן באמת קורעות.
מרגיע אותה (היא בד"כ היסטרית ומתביישת כשזה קורה) ומחליף כמובן.
לא מגיב, קורה כל הזמן בלי כוונה, אז התרגלנו ומנקים אחרי האוכל.
בעיקר משחקי השתוללות ותנועה, אם היא תבקש משהו אחר הוא בד"כ יסכים.
-
אני יענה
-
.בעלך יושב בסלון,(את עסוקה במשהו) הילדים משתוללים ,אין לו יוזמה להתחיל להעסיק אותם במשהו וכל דקה הוא צועק ושם אחד בעונש.
בעלי לא מעניש, הוא מנסה לתקן בדיבורים, מסביר למה אסור, או בד"כ - פשוט שותק
אם אני הולכת לנוח הוא נשאר עם הילדים, אבל נשבר אחרי מקסימום חצי שעה (שגם זה משהו).
3.את מנקה ועושה הכל בבית(כי ככה אנחנו:) ) בעלך לוקח יוזמה לבד ועוזר לך לפעמים? רק אם ביקשתי, העזרה הכי גדולה זה שהוא יוצא איתם מהבית כדי שאוכל לנקות כמו שצריך (וג ם -אם ביקשתי) אם לא אמרתי כלום - הוא לא יעזור.
4. הילד טועה בדיבור\ בהגייה של מילים - בעלך - מתקן אותו ? מתקן בד"כ.
5.הילד פיספס פיפי על הריצפה ,איך בעלך מגיב כשהוא רואה את זה? מעיר שזה לא בסדר וקורא לי לנקות
-
למה אני לא אוהבת את הכיוון?
כי זה בריא להשוות בעלים.
את נותנת סיטואציות ספציפיות ושואלת איך מתנהגים במשפחות אחרות.
אולי בסיטואציות האלה את יותר מתחברת לתגובות של משפחה/בעל אחר, אבל יש מצב שהתנהגות אותו בעל בסיטואציה אחרת יראה לך בלתי נסבלת. לעומת זאת לאישתו שלו דווקא תגובה כזו הכי מתאימה
אף בעל אינו מושלם. לכולם יש חסרונות. כמו גם לנו הנשים (אל תספרו לאף אחד שאמרתי את זה).
אבל אנחנו לומדים לחיות עם החסרונות ולהשלים איתם. אם זה מאוד מפריע-מנסים לשנות. אבל בהרבה מקרים זה לא הכי מצליח. אז חיים עם מה שיש.
כמובן עד גבול מסויים, אבל זה לא קשור להתנהלות של משפחה אחרת, אלא ההרגשה הפנימית שלכם במשפחה פרטית שלכם.

אתם במשבר כרגע,ואת לא מרוצה מההתנהלות של בעלך בכל מיני תחומים.
אני חושבת שהדבר הנכון הוא ללבן עיניניים מולו איך היית רוצה שדברים יתנהלו,ולהגיע לדרך המלך.
צריך לזכור שזו עבודה,שזה לוקח זמן,וגם,שכל אחד מאיתנו הוא אדם נפרד,בעל דרך שונה לעשות דברים וצריך לכבד את זה.
-
אני גם מסכימה עם מה ששולי אומרת.
לדוגמא : כתבת שבעלך משתולל עם הילדים וזה נשמע שזה שלילי. וגם אני עניתי שבעלי משתולל עם הבנות אבל זה הכי חיובי בעולם, הן צריכות את הוצאת המרץ הזו וככה הן עושות את זה בכייף ובהשגחה, הן צריכות גם מכל מיני סיבות לקפוץ ולהתגלגל והוא מביא מזרונים והם עושים המון תרגילים בהשתוללות הזו.
-
גם אני מסכימה איתך שולי
-
-
הבעלול יעסיק את הילדים וישחק איתם וימצא מה לעשות איתם
אני בדרך כלל נכנסת לנוח שדור ישן ככה יותר קל לעסיק אחד מאשר את שניהם אם אני ממש עייפה וחיבת לנוח אני נכנסת לנוח/לישון חצי שעה בדרך ככל זה יותר כי הבעלול נותן לי לנוח.
כן מאוד עוזר כל הזמן בעלי אחראי על הכלים בכיור והמדיח
כן הוא מתקן את שחר מתי שצריך
זה כבר לא קורה אבל שזה קרה , היה מסביר יפה ומבקש משחר לעזור לנקות
מסבירים שלא זורקים אוכל על הרצפה ואם אוכל לא משחקים, ומבקש ממנו להרים את מה שזרק
אנחנו מאוד אוהבים לשחק כולם ביחד עם שחר עם דור פחות משחקי קופסא כי הוא קטן , אז כל ערב יושבים ומשחקים עם שחר לפעמים ביחד כולם לפעמים רק בעלי ושחר.
עם דור משחקים מחבואים או משחקי תופסת מוצאים אנרגיה
-
1. כועסת... אומרת לו שינסה להעסיק אותם כמה דקות עד שאתפנה
2. אוי ואבוי לו!!! בדרך כלל אנחנו נחים יחד אבל אם קרה מצב שאני נחה בלעדיו כנראה שאני ממש זקוקה לזה כנל ההיפך
3.בדרך כלל הוא עוזר
4. הוא מתקן תמיד אלא אם כן זה משהו ממש מצחיק אז הוא צוחק קצת ואז מתקן
5.קורא לי לנקות