אמהות - חוות דעתכן תעזור לי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • פוווו מאיפה להתחיל. טוב ממש על קצה המלזג.
    לאיתן יש בעיות משקל. אם תינוק ממוצע עולה 800 גרם - קילו בחודשיים שלשה הראשונים לחיים איתן עולה בערך 120-130 גרם בשבוע וגם זה אחרי נדנודים במשקל בשלשה שבועות הראשונים לחיים. ה130 גרם האלה זה עולה לנו בזיעה רבה. זה לא שהוא אוכל וסבבה אלא כל היום אנחנו עסוקים באכילה שלו בלמדוד בלכמת וכו'. העובדה שאני מתעקשת להניק מוסיפה קצת קושי. חשוב לי לציין שאנחנו במעקב רפואי בכל סמכות אפשרית. עלתה המחשבה שהקושי השגשוגי הזה נובע מהCMV. הרופאת ילדים שלי שאני סומכת עליה ממש! אמרה שיתכן. שלחה אותנו לבדיקות דם. אתמול היינו אצל הרופא זיהומים. בנוסף לעוד בדיקות מעקב ששלח אותנו אמר שיתכן בהחלט שהמשקל נובע מהוירוס אך ממש לא בהכרח. שא"א לשלול אבל לא חושב שזה קשור. מקודם הרופאת ילדים התקשרה שאלה איך היה אתמול ואמרה שלדעתה ובדיקות הדם תומכות בכך - זה קשור לCMV. ואם אני רוצה אפשר לשלוח אותו להרבה בדיקות לגלות ממה נובע הקושי הזה להשמין. רק לציין שהוא מתפתח בהתאם לגילו ולא מאחר טפו טפו.
    מה עושים? אני מותשת! למי מקשיבים? לרופא מומחה? לרופאת ילדים שאני כנ"ל סומכת עליה בהחלט? ללכת לבדוק עוד דברים? אולי יש פה משהו נסתר?
18 תגובות
עמוד 1
  • אם הבדיקות לא פולשניות או מכאיבות הייתי בודקת, אם זה רק בדיקות דם וכאלה.

אם הבדיקות כואבות או פולשניות הייתי מחכה לראות אולי הוא יתחזק ויתחיל לעלות יותר טוב.

וד"א אני מדברתי מניסיון, זה מה שאני עושה, שלחו אותנו למלא בדיקות שגם אין תמימות דעים בין הרופאים כמה זה נחוץ, אז את הMRI בהרדמה דחינו בינתיים, ואת הבדיקת עיניים בהרדמה מלאה לשתי הבנות אנחנו גם דוחים ועוד...

• וואו ממי את עוברת תקופה בהחלט לא קלה

• לפי דעתי דחוףףףףףףףף תעבירי אותו לתמ"ל !!!!!!!!!!

לא יודעת לגביי המחלה הזאת וכל הבדיקות האלה....

אבל הוא קטן, וכל יום שעובר זה קריטי לגדילה שלו !

לא נראה לי שאת יכולה להרשות לעצמך עכשיו מליון בדיקות,

חבל על הזמן! עם כל הכבוד להנקה אני הייתי מעבירה אותו מהר,

הכי חשוב לגדילה ולבריאות שלו לעלות במשקל !!!

בהצלחה
  • אמא ויותר - גם בדיקות דם זה פולשני

• ממי... אני באמת מבינה את הצורך שלך והכמיהה להניק
  • קודם מליון
  • ענת ברור שיש הבדלים בין חלב לחלב. אבל גם החלב הכי דליל בעולם יותר בריא ומזין מתמל. ואף אחד לא יגיד לך אחרת אלא אם הוא בור.
    נתתי לכמ את הסיפור על קצה המזלג.
    אני לא מניקה בלעדית אלא נותנת תוספת שאוב. המקסימום שאני מוכנה הוא להוסיף משו לחלב שלי. תמל לא בא בחשבון...

• טוב רק רציתי לחזק אותך בנוגע להנקה.ברור שהחלב שלך מזין יותר מתמ"ל!
    מה שכן הייתי מתייעצת עם היועצת הנקה איך להעשיר את החלב ע"י ת**** שלך.
    בהצלחה ושיעבור מהר
  • ברור שבדיקות דם זה פולשני, אבל בגבול הסביר, שלא תדעי איזה בדיקות יש
  • אני אומרת שאת אמא שלו ואת יודעת מה הכי טוב בשבילו ואם לדעתך הדבר הנכון ביותר להמשיך ולתת לו את החלב שלך (מה שגם מצריך ממך השקעה) - תמשיכי ותני לו!
    אם לדעתך אין כרגע צורך בבדיקות נוספות ופרט למשקל הכל בסדר - תני לו חופש מהבדיקות האלה!
    תני לו המון חיבוקים והמון נשיקות והמון אהבה, באמת באמת שאין לי מושג איך את עומדת בהכל ועוד חלק ניכר מהשבוע לבד....
    מיליון
  • גם אני הייתי משלבת תמ"ל לפחות פעם פעמיים ביום...
    והולכת לפי האינטואיציה- הרופא שהאינטואיציה שלך לגביו יותר חזקה- איתו את צריכה לזרום
  • טוב אני יכולה לענות לך רק לפי מה שאני חושבת - תקשיבי לעצמך בלבד!!

גם לינוי שלי מהרגע שנולדה ירדה במשקל, ואח"כ עלתה 50 גר' בשבוע וחפרו לי בנשמה
    [email protected]

פייס: ortal_hori

• האמת שסקרנת אותי... והוצאתי את פנקס טיפת חלב של רום אופיר

בדקתי את ארבעת החודשים הראשונים לחייה והיא עלתה בממוצע 600 גרם בחודש. לא בדקתי מעבר לזה...

לא זכור לי שהאחות או רופא הילדים דאג מהמשקל והעלייה. זה לא רק המשקל, אלא מסתכלים גם על היקף ראש, גובה והתפתחות פיזית. אם הכל בגדר הנורמה אני ממש לא רואה סיבה לעוד בדיקות פולשניות

• אם הידיעה תוביל לטיפול ופתרון אז להמשיך לבדוק
    אם לא- אני בדעה של בעלך... תניחו לו...
    ובניגוד לרוב הבנות אני חושבת שאת כן צריכה להמשיך להניק- אין יותר בריא מזה!!!
    אם כבר אז אולי להוסיף בקבוק אחד ביום
  • קודם כל גם אני מסכימה שאין יותר בריא ומזין מחלב אם וכל עוד הוא עולה במשקל, אפילו אם פחות מהמצופה, ובו זמנית גם מתפתח בצורה תקינה (טפו טפו טפו) באמת הייתי מניחה לו ונותנת לו לגדול בשקט.
    תמשיכו להיות במעקב אצל רופאת המשפחה ובטיפת חלב כמובן, כדי להיות עם היד על הדופק במידה ומשהו משתנה, אבל אני לא הייתי ממשיכה במסכת הבדיקות האלה כי כמו שזה מתסכל אותך, זה מתסכל אותו לא פחות, רק שאת יכולה להסביר לעצמך את הסיבות ולהסתכל על זה מנקודת מבט רציונלית, הוא בתור תינוק לא יבין את הרציונל מאחורי דקירה נוספת וטרטור נוסף אצל הרופא, אלא סתם יהיה מתוסכל.
    תמשיכי להניק, תחבקי הרבה ותנסי להרגע
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה