הערכת משקל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    מצטערת מראש שזה ארוך ועם הרבה שאלות.
    הייתי אתמול 20.03.12 בהערכת משקל. הייתי בשבוע 29.4. ו.א 26.08.11.
    התוצאות- מצג ראש, פתח שלייה אחורית מרגינלית, מי שפיר תקין, נצפה דופק, טונוס, נשימה ותנועות.
    ממדים- BPD- 68.10 מ"מ =27.3 שבועות
    0FD- 95.80 מ"מ = 30.0 שבועות
    HC- 259.30 מ"מ - 28.1 שבועות
    AC - 252.60 מ"מ = 29.3 שבועות
    HC/AC 1.03
    FL - 56.00 מ"מ= 29.4 שבועות
    CEREB 37.10 מ"מ - 30.4 שבועות
    ממוצע משך ההריון לפי האולטראסאונד 29.1
    הערכת משקל- 1348 (BPD,HC,FL,AC)
    הערכת משקל 1436 (AC,FL)
    נ.ב מדובר בנקבה.
    עפ"י הבדיקה בדופלר- זרימות תקינות גם בעורק הטבורי וגם ב MAC עם PI של 1.74
    שאלותיי-
    1. האם הערכת משקל, והמדדים שנמדדו תקינים?
    2. הרופא אמר שהראש של העוברית הינו מאורך, ולכן יש פער בין המדדים של הקוטר האנכי OFD ל- BPD . האם יש עם זה איזשוהי בעייתיות? כי יצא ש BPD קטן בשבועיים משבוע ההריון וה- OFD גדול ב-3 ימים לעומת ההיקף ראש HC שקטן בשבוע ו-3 ימים. ? מה אומרים ההפרשים האלו? האם זה מעיד על פתולוגיה מסויימת?
    3. מה אומרת תוצאה של דופלר? כלומר מה זה PI 1.74?
    3. הרופא הסתכל על המוח ועשה דופלר ואמר שהכל תקין. האם יש עוד אזושהי בדיקה שאפשר לעשות לראש העוברית כדי לוודא שהכל תקין? (בשל ההפרשים שהזכרתי לעיל)
    4. קראתי (לאחר הבדיקה) שראש מאורך יכול לקרות כאשר ישנה סגירה מוקדמת של התפר הסגיטלי בגולגלת. האם בשלב זה ניתן להבחין בכך בבדיקת אולטראסאונד?
    5. האם יש מצב שעם התקדמות ההריון צורת הראש תתעגל?
    6. האם יכול להיות שבשל העובדה שהשילייה ממוקמת למעטה ליד צוואר הרחם והעובר במצג ראש, יכולה לגרום ללחץ על הראש העובר ולהביא לצורת ראש מאורכת? לציין שקראתי שצורת ראש מאורכת אופיינית יותר למצב עכוז ולא מצג ראש.
    תודה מראש על העבודת קודש שאתה עושה, (להרגיע הריוניות)
    ושוב סליחה על האורך.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. ה - BPD אכן מעט קטן, הערכת המשקל היא תקינה לשבוע זה.
    2. אין זה בהכרח מעיד על פתולוגיה, והמדד החשוב בד"כ זה HC שהינו תקין. כמובן שזה יכול להיות קשור לצורת הראש.
    3. הזרימות הן תקינות, ואין לי אפשרות ללמד אותך מה זה PI, וגם אין ממש צורך.
    3. אם הרופא הסתכל ואמר שהכל תקין אז זה וודאי כך, וזו אינפורמציה טובה יותר מזו שאני יכול לתת לך דרך הפורום. אם אכן זה תקין, אז אין צורך בבדיקות נוספות. אם יש חשד למשהו לא תקין אז ייעוץ גנטי, סקירה מכוונת ואף MRI הן אפשרות.
    4. כן
    5. כן
    6. לא, מיקום השלייה הוא בעייתי כיוון שזו שליית פתח אבל איננו משפיע על צורך הראש.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה