-
יואו איזה החלטה קשה
-
וואי וואי וואי...
אם את בטוחה שאם היא הולכת בטוח תהיה שוב חולה, ולך יש אפשרת להשאר איתה... עדיף שתישאר בבית
-
כל פעם אני שומית עוד משהו על המקום הזה אני מתחרפנת יותר ויותר...
אי אפשר לדבר עם הגגנת על מה שמפריע????
אתם עושים פסח אצלכם? עד כמה חשוב הניקיון ושמירת החג?
תראי אולי תוציאי אותה ושתשאר בבית אבל כמה שעות ביום שימי אותה אצל חמתך או אמא שלך כדי לנקות ולהתלבש על משהו....
מה את אומרת?
-
הכל עניין של כמה חשוב הנקניונות והחג וכל עניין החמץ וכו'.
אם אני הייתי צריכה להחליט אני הייתי משאירה איתי, כי אנחנו לא מקפידים על כל עניין הנקיונות המיוחדים לפסח.
אבל כל אחד ואיך שנהוג אצלו
-
כשאת מסיימת את הדברים ב "פסח או ילדה בריאה?"
אז דיי ברור שילדה בריאה.
כמו שרשמו לך אפשר לנצל כל מיני מצבים ולנקות, לקרוא למשפחה שישבו איתה רגע בזמן שאת עושה איזה איזור וכל מיני כאלה.
אני לא חושבת שעל ניקיון פסח השאלה כאן.
השאלה זה האם להכניס אותה ישר לגן חדש או להביא לה ליהיות חודש בבית, ואולי בחודש הזה לחזק את המערכת החיסונית שלה.
אני הייתי משאירה בבית חודש.
-
להשאיראותה איתך ואחרי החג לגן החדש. תספיקי מה שתספיקי, תשתפי אותה קצת, תעודדי קצת משחק עצמאי שלה. שימי קצת מול מחשב וטלויזיה ותנקי מה שצריך לא בטירוף.
-
הנקיון של פסח חשוב לי מאוד, אבל לא יותר מהילדה שלי
-
נופר אז אולי בייביסיטר? כשאת נמצאת בבית שרק שמור עליה ותשחק איתה
מקסימום תרד איתה לגינה
-
גם אני כמו מיצי חושבת שאם השורה התחתונה היא ההתלבטות בין פסח לילדה בריאה, אז התשובה היא די מובנת מאליו.
ואני גם חושבת שתנסי להעזר בקרובי משפחה, בעיקר בחמותך שגרה קרוב שתשב עם רזוש בזמן שאת מסדרת.
וברגע שרז תתחזק מבחינה חיסונית תעבירי אותה כבר לגן החדש.
-
לדעתי: ברור שבבית!!!!!!!!!!!!
חודש להירגע ולהבריא ואז לפעוטון חדש
-
אני לא יודעת מה הסיפור עם הגן אבל אני יכולה לספר לך שהשנה הראשונה בגן
אצל כל שלושת הבנות שלי (וכל אחת הייתה בגן אחר) הייתה מתוך חודש הן אולי
היו בגן שבוע ,ככה זה בשנה הראשונה ,יש המון מחלות וזה לא קשור רק להיגיינה
,יכול להיות שתעבירי אותה גן ועדיין היא תהייה חולה ,זה קשור לרגישות שלה ....
-
לילה 555 לא מצאת אותי כי אני מתנחלת לאבא שלי בפייס
חפשי אותי שם- moshe gigi
-
השאלה אם הנתק הזה לא יעשה לה רע?
כאילו אולי עדיף ישר להכניס לגן החדש או לחכות חודש? אני רוצה בשבילה כמה שפחות ״זעזועים״. מה נראה לכן עדיף? יום ראשון בע״ה נלך לראות את הגן החדש בייחד
-
אני בדעה,שאם את בחרת בגן יותר טוב,אז כל-המדדים ישתפרו בהתאם: שנ"צ,אוכל כבסיס..וכמובן בגילה של רזוש זה ייתן פוש למישור-החברתי.
וכשאוכלים וישנים כיאות,הגוף יותר עמיד,אך זוהי דעתי.
עוד משהו,עם כל-הכבוד למחלות וכו'..ככל שנחשפים יותר בגילאי שנה+, כך הגוף גם מתחשל ופחות חולה..שוב זוהי דעתי.
אז זה מתישששששששששששששששששש ברמות,כשהילד חולה (גם אותנו),אבל כך הם בונים את המע'-החיסונית,אז לא-ארצה להתקרב בכוונה לילד-חולה,אך ילד שקצת יש לו נזלת וכו'..ללא-חום,סבבה, אני לא-פדנטית וגם נעמה שלי,למדה להיות סבבה,חמסה,לא-רגישה מידי בזכות כך!
תינוק בן שנה וחודשיים,שאני מכירה,שמטופל בהכי הרבה השקעה,עם ההורים, שנמצאים איתו בבית+המטפלת (סוג של עשירון-עליון לדעתי מבחינת הרמת-חיים).
אם יש קצת נזלת+שיעולון אצל ילד-אחר,הם מייד מפחדים..הם בדעה שעל-הילד שלהם להיות כל-הזמן בריא.
מעניין מה יהיה איתו,כשהוא ייכנס למסגרת בעתיד.
אני הבנתי כבר,שהייתי אהבלה,שחששתי לשלוח לגן מוקדם יותר,כי האמנתי,שאת הטיפול הכי טוב היא תקבל ממני.
בדיעבד,הטיפול הכי טוב הוא חיקוי של ילדים-אחרים באוכל.
ובקטע חברתי,נעמה מתפתחת,כי לפני-כן,גרתי בשכונה-פלצנית,שהאימהות עסוקות בלנתח כל פיפס אצל הילדים ולא-לתת להם מרחב למשחק-חופשי ביניהם.
תאמיני לי,שבחרתי בגן הרבה יותר יקר מגן-תמ"ת,שנמצא ממול לגן שבחרתי,רק כי בגן-שלי,נותנים ארוחה-חמה בשרית.
אני חייבת למצפון שלי,לדעת שאני עושה את הכל מבחינת-האוכל ומה לעשות בבית אצלי אוכל היה מישור-חלש (עדיין יחסית,אבל מאוד השתפר בזכות-הגן, כי נעמה מחקה את הילדים) ושנ"צ (שווה לי לשלם יותר עד 16:00), רק בשביל הרוגע שנעמה ישנה בוודאות שעתיים.
-
יפה שלי לדעתי קודם כל הילדה שלך! אני יודעת שזה מה שאני הייתי עושה, מצד שני אני לא שומרת פסח, אז אין לי את האטרף של הנקיונות....
לא משנה מה תחליטי, תשמרי על עצמך ועל העוברית
-
מרווה- עניתי לך בפייס ונעלמת
-
בגן הזה בטוח שהיא לא צריכה להשאר לפי מה כתבת שם אז באמת זוועה שם ואני מבינה אותך והייתי ישר לוקחת. אבל אל תשאירי אותה כל כך הרבה זמן בבית? תקחי אותה ותרפאי אותה איזה שבועיים או שלוש שתחזור לעצמה ותכניסי אותה לגן החדש מחוזקת .אבל רק לידע כללי כל הילדים חולים המון בשנה הראשונה בגן ולפעמים גם שנתיים וזה אפילו רופאת ילדים אמרה לי . אל תוציאי אותה מהמסגרת להרבה זמן כי אז היא תתרגל בבית ואז יהיה לך שוב תהליך להרגיל אותה לגן . לגבי נקיונות פסח, תראי את יכולה לקחת מנקה ולשלם לה וזהו וככה תיהי שקטה שגם ילדה איתך וגם הבית יהיה נקי לפסח.
-
פרחונית בכל גן יש מחלות!
-
את יודעת מה,נופרוש,מה שכואב לי זה כבר לא-המחלות,אלא זה שהבנות שלנו לא-אוכלות ולא-שותות כפיצוי אחרי-מחלה, בגלל זה שתינו כל-כך חוששות מהמחלות.
היום נעמה ממש לא היתה בעניין של לאכול א.בוקר,בסוף התרצתה..זה מה ששובר אותי, שאין לה את כל אבות-המזון בגוף.
-
מרווה- מזדהה עם כל מילה
-
כן, באמת לא קל. ויש מצב שבעלך יהיה עם הילדה ואת תנקי? אפילו בשישי ושבת.