-
אני מסכימה איתך בכל מילה !!!!!!!
לפי דעתי כמו שלא חוצים כביש לבד לפני גיל 9, ככה גם לא משאירים
לבד לפני גיל 9 !!!!!!
ולגביי האסון המזעזע הזה

חלילה חלילה אני לא שופטת
אף אחד אבלללללללללללללל איך לעזעזל משאירים ילדים לבד, שהקטן
בן שנתיים !!!!!!!!! והולכים ???????? איך אפשר לתת לילד
בן 11 לשמור על חמישה אחים כ"כ קטנים ??????? איך

אבל זה כבר לא משנה

מה שכתוב למעלה כבר היה כתוב ......

השם ישמור על האמא הזו והלוואי והיא תימצא כוחות להתמודד עם ההמשך .
-
חיפשתי את השרשור שהעלת אז ומשום מה לא מצאתי אותו.
בקשר לשריפה - הם גרו בבית זמני מאוד כי בדיוק בנו להם ובבית הזה הם רק ישנו, ההורים היו ממש מעבר לקיר ולכן האבא ניסה להצילם, מה שאת אומרת בעצם זה שלעולם לא תצאי מחדריהם בזמן השינה....
הנסיבות שהביאו לשריפה הנוראית הזו ולאיבוד 5 ילדים ואב זה חדרים עמוסים בחפצים מאוחסנים ותשתיות בסיסיות לקויות.
כל בית הוא שונה, כל בנייה היא אחרת, אני חושבת שהדבר היחיד שאפשר להסיק מהמקרה הזה שצריך חשמלאי בעל ידע וניסיון ומומחיות ולא "אני יודע איך לשים חיבורי חשמל כי ראיתי איך השכן עובד...."
אני לא משאירה את הבנות לבד, אף פעם, לא לרגע לא לדקה ולא למאית השנייה, אבל אני חושבת שבמקרה הזה ובדרך בה הם חיו ייתכן מאוד שדווקא כן הייתי יוצאת מהבית....
יש דברים שקשה למנוע אותם, יש תאונות, אי אפשר להיות צמודים לילדים בכל שנייה נתונה (כמו למשל באסון הנוראי של בן השמונה שנכנס לאמבטיה עם חום וטבע, יש דברים שאי אפשר לצפות, יש מקומות שבהם חובה עלינו כהורים לתת לילדים את המרחב - כמו באמבטיה בגיל 8), אי אפשר לשבת ערים כל הלילה ע"י מיטות הילדים ולראות שדבר לא לא מפריע להם ושום אסון לא מגיע משום מקום....
צריך מראש למנוע מה שניתן, ולדעת שעשית מה שאת יכולה....
-
דיברת עם האמא של החברה ההוא, באמת?
ונכון, אני מסכימה איתך.
לא מסוגלת להשאיר את הבנות שלי לבד לעולם......אולי עד גיל 100
האסון של אתמול - היה פשוט מזעזע וקורע לב
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
צודקת בהחלט
גם אצלי אין מצב שישארו בבית לבד
-
ענבר - השרשור ההוא נמחק באותו יום לבקשת אדווה
[email protected] img]
-
ענבר, בוקר טוב יקירה,
מה שלומך?
-
תסלחו לי אבל כרגע אני חושבת שדיונים כאלה הם לא במקום על דפי פורום. אנחנו כרגע צריכים להיות במקום התומך לאותה אמא מסכנה
-
הלווו,
זה פורום,
ואני אביע את דעתי בכל דרך אפשרית וכמה שאני רוצה!
ושוב אני כותבת, אני לא במקום השופט, אני רק מנסה לחדד דיון שפתחתי אני לפני מס' ימים!
צריכים ללמוד מטעויות ולדון בהם ע"מ שלא יקרה כלום להבא.
אני חושבת שמה שלא במקום כאן, זו התגובה שלך ולא שלי
-
בלי לשפוט את מה שקרה ברחובות - כי איך אפשר???
זו כזו טרגדיה
-
שקיות זה בהחלט מסוכן..
טוב שאת שמה לב.
ואני לא חושבת שיש אמא שצפתה אתמול בחדשות ולא אמרה לעצמה "איך אפשר להשאיר ילדים לבד בבית ולצאת"
אני מצטערת, אני בן אדם נורמלי, ולמרות שבכיתי כמו ילדה קטנה בכתבה, בסופה רטחתי מעצבים!
-
יהי זכרם ברוך זה רק מה שאני יכולה להגיד...
-
זה פורום באינטרנט. כל אחד יכול לקרוא. תארי לך שאת הסבתא ואת קוראת כאלה דברים שופטים? בעייני כשהכל כ"כ טרי זה לא שייך. ואני באמת לא אכנס יותר לשרשור הזה
-
אדווה זכותך להסיק את המסקנות האישיות שלך... מצויין שאת החלטת לא להשאיר את הילדים שלך לבד, אמנם גיל 12 מאוחר בעיני
-
סיוון יקירה,
הורות היא דבר מורכב,
כל הורה בוחר ולמד איך לחנך, לגדל ולהשכיל את הילד שלו לפי ראות עיניו.
וזו הסיבה שכתבתי מלכתחילה שאני לא שופטת, אני רק מנסה לנתח את המצב כדי ללמוד ממקרים נוראים כמו אלה, שלא יקרה לי..אני מאוד חרדה מהדברים האלה.
אולי אני אם קצת חרדתית, אני מודה ומתוודה, אבל זו אני
-
אורטל-
לא דיברתי איתה, אני ממש מתביישת לדבר איתה על זה..
במקום זה, אני עושה הפוך, אני פשוט מזמינה אותו אלינו.
אני אשאיר את זה לפעם הבאה שאולי אלעאי יצטרך ללכת אליהם,
ואז אני אפנה את תשומת ליבה לעניין.
אני גם אוסיף ואגיד לה, שאם היא צריכה לצאת, אין לי בעיה לבוא בינתיים לשמור עליהם, זה מרחק נסיעה של דקה מהבית שלי, הם גרים בשכונה שלנו.
-
אם את סומכת עליה - סבבה.
(אם זו הייתי אני - לא נראה לי שהייתי שותקת....הייתי מתה מזה....
[email protected] img]
-
לפי דעתי זה תלוי גם בבגרות הילד, למרות שזה בהחלט גיל שעדיין לא משאירים לבד.
זה דבר שמעולם לא העסיק אותי עד עכשיו, כי לי זה ברור שזה לא רלוונטי עדיין...
[
-
אורטל- כפי שכבר ציינתי מס' פעמים, לא לא שופט ולא דיין, קטונתי מלהיות כזו, גם לא מתיימרת, אבל אני בהחלט מביעה את דעתי.
לגבי לסמוך על האם- כרגע אני סומכת רק על עצמי, עובדה שמאז הוא לא היה אצלכם בביץ כי לא הסכמתי וזו הסיבה שאני מרבה להזמין אותו אלינו ולא שולחת את אלעאי.
אם וכאשר אני אחליט לשלוח את אלעאי, אני אסביר לה מפורשות מה היתה הבעיה ואני אבקש ממנה לא לעשות זאת בעתיד.
-
ממש קשה לי עם מה שאתן עושות פה..
נכון, אתן רק מביעות דעה..
ו"לא שופטות" (ממש..)
אבל לי זה עושה ממש לא טוב על הלב..
לא דנים אדם עד שמגיעים למקומו..
כל עוד אף אחת מאיתנו לא הגיעה למקומם של ההורים האלו, אין לנו את הזכות בכלל להגיד מה אנחנו היינו עושים..
אף אחת פה לא יודעת מה היתה עושה אם היתה במצב הזה! אף אחת..
אני צפיתי אתמול בחדשות ולא אמרתי לעצמי.. ממש לא!
ושכל אחת תגיע למסקנות של עצמה..
סליחה, אבל גם ללכת לישון כשהילדים בחדר אחר זה מסוכן,
ולשקוע בסרט מול הטלויזיה בלי לבדוק אם הילדים נושמים זה ממש מסוכן!
ולבלות עם ילדים בגינה ולא להיות צמודה אליהם זה מסוכן..
רק הבעתי את תחושתי.. והיא עצובה.
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
[
-
פיתוש- התחושות בנוגע למקרה מאוד קשות!
אני אתמול ישבתי בוכה מול הטלויזיה ולא יכולתי לקום!
כמובן שגם ריחמתי מאוד על האם המסכמה שנגזרה עליה גזרה מאוד מאוד מאוד קשה! הגזרה הכי קשה בעולם!
ולכן אני שוב מחדדת הנקודה,
לפני מס' ימים את העלתי את הנשא הזה לדיון של למה לא להשאיר את הילדים לבד בבית, ומאוד כאב לי שאמא של חבר השאירה את אלעאי והחבר לבד בבית מבלי ליידע אותי או לשאול אותי האם זה בסדר.
אתמול כשצפיתי בכתבה חשתבי לעצמי מה היה יכול לקרות בזמן שאלעאי והחבר נשארו לבד בבית, ואז עוד יותר בכיתי!
אני שוב כותבת שאני לא שופטת אותה באופן ישיר, אני רק שופטת את המקרה שקרה עם אלעאי בשבוע שעבר, רק לזה אני מתייחסת!
ושוב ברשותכן יקירות, מפאת כבודה של האם של החבר של אלעאי, אני עוד מעט אבקש מהדס למחוק את השירשור, רק היה לשוב לילחדד את הנקודה הזו ולהביע את רגשותיי בנוגע למקרה של אלעאי בכלל ובנוגע למקרה שמזעזע שקרה אתמול בפרט.