הילדה בטראומה :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• במהלך ליל הסדר אחיין שלי בן ה- 12 לבש סדין ונכנס מהחצר כאליהו הנביא. אופק דין ושאר הילדים שמחו, צחקו ונהנו. אבל.....
    באותה שניה רום אופיר נצמדה לאחיינית שלי, עליה ישבה באותו רגע, הסיטה את מבטה לצד השני (אליי) וראיתי את ההלם בעיניה

22 תגובות
עמוד 1
  • אני אגיד לך ת'אמת - שמתי לב שכל סיפורי החגים הם די אלימים...
    יותם למשל כבר כמה פעמים התחיל לשאול על מכת בכורות
  • לדעתי...?
    דבר ראשון להסביר לה יפה ורגוע שזה היה אחיין שהתחפש לאליהו הנביא ושם על עצמו סדין...ממש בפשטות
    כשהיא שאלה אותך -הנביא הלך לבית אחר? אני חושבת שהיית צריכה לענות לה שוב- שזה אחיין שלך והוא בטח ישן בבית שלו עכשיו
    לא לטפח את הפחד הזה ולא להראות חמלת יתר והסטריה, להסביר את מה שהיה לתת תשובה עניינית ולצאת מהחדר

• אמרנו לה היום בבוקר כשהזכרתי את הנושא שזה היה אחיין שלי מתחת לסדין אבל אני לא חושבת שהיא מצליחה לקשר בין הדברים.

הדסקה - גם אנחנו חשבנו אולי להדגים לה אבל פחדנו שזה עוד יותר יבהיל...

כרגע בעלי שוב איתה, היא ביקשה שיביא את הפוף ויהיה בחדר

• אני גם חושבת שצריך לדבר איתה על העניין בצורה הכי ישירה ובוגרת.
    להגיד שכן ראית שהיא נבהלה, להסביר מה היה ואיך ולהדגים.
    היא כבר פוחדת, אז עוד רגע אולי היא תבהל, אבל זה כמו פצע שמנקים, כואב קצת אבל אח"כ מבריא.

• מכיוון והיא כבר למעלה מ- 40 דקות קוראת לנו ובוכה כל רגע, נכנסו שנינו ודיברנו איתה. ניסינו להוציא ממנה אם משהו מפחיד אותה או מבהיל אבל היא לא ממש ענתה. שוב, לדעתי קשה לה להביע את זה.

אז אני הזכרתי את ליל הסדר ואת מה שקרה ותוך כדי שאני מדברת ומזכירה את אליהו היא נשכבה חזרה ואמרה "לישון!"

• אני חושבת שכן צריך להסביר לה ואפילו להמחיש לה בצורה מצחיקה את העניין שוב ולשתף אותה בעניין.

אולי אפילו להביא את האחין שלך שישים שוב את הסדין ושיראה לה שזה הוא.
    ופשוט להכניס אותה לעניין או אפילו להזכיר את חג פורים שמתחפשים.

תשאלו אותה מה הבהיל אותה ומה יעשה לה טוב.
    בהצלחה
  • עכשיו זה לא זמן לדיבורים, צריך לחכות לבוקר.

לצערי יש לי ניסיון עם פחדים, בלילה שהיא מפוחדת מידי אני ישנה לידה או היא איתי, ובבוקר אחרי אוכל או משהו אני לוקחת בובה ומתחילה לספר סיפור על הבובה, לדוגמא: היא הייתה במסיבה ומאוד נבהלה,משנה פרטים כדי שלא יהיה ברור מידי שזו היא, אבל אותו כיון כדי שתוכל להתחבר,ושואלת את יודעת ממה? אם עונה סבבה אם לא ממשיכה בסיפור, בסוף שואלת אם היא יודעת איך אפשר לעזור לבובה להרגע.
    תתפלאי כמה יצירתיים הקטנים האלה יכולים להיות.
    אני לא זוכרת בת כמה היא, אבל אפשר גם לתת לה לצייר את הפחד.

תהיי חזקה, אם תזדהי יותר מידי עם הכאב שלה והפחד שלה לא תוכלי לעזור לה, מצד שני תיתני מקום לפחד שלה, תגידי לה שאת יודעת שהיא פוחדת ואת מבינה.

• תודה בנות על העצות

• מסכנה...
    תפני לשרון שמש, היא בטוח תדע איך לכוון אותך!

תנו חיוך, הכל לטובה!!!!
  • לדבר איתה בצורה פשוטה ואפילו להמחיש את העניין.
    מה שהיא מדמיינת במוח שלה יותר גרוע מהאמת ולכן אל תפחדי לדבר על זה עוד ועוד. זה שאתם חוששים מפחיד אותה עוד יותר.
    אני גם הייתי מעבירה איתה לילה ביחד נותנת לה לילה שקט עם ביטחון ואז בבוקר מדברת איתה על זה.

[

[
    [
  • לא ממש יכולה לעזור לך רק לומר שאני באותה סיטואציה כבר מעל חודש,
    עשו בגן תרגיל רעידת אדמה ועד עכשיו היא פוחדת להיות לבד שלא תהיה רעידת אדמה,
    אני פניתי לטיפול ריגשי איתה שעוד לא התחלנו..
    בעיקרון אבל אני משתדלת להיות איתה כשהיא צריכה אותי והכי חשוב לא לומר לה שאין לה ממה לפחד כי מבחינתה ממש יש לה
    ובהמשך תנסי לעשות סולם דרגות ופרסים..
    למשל תעשו טבלה עם כוכבים על כל פעם שהיא נשארת לבד ותתגמלי בפרסים
    אבל לא כרגע, בינתיים תהיי איתה ותני לה את הביטחון שהיא צריכה

• ליונתן קרה בדיוק אותו הדבר לפני שנתיים.
    האמת שלקח לו הרבה זמן לצאת מזה ולכן חששתי השנה מליל הסדר.
    אבל השנה הוא ובעלי הלכו להתחפש לאליהו הנביא.

אולי תנסי איתה לשים סדין לבן ותגידי שאתן אליהו הנביא.

אני אמרתי ליונתן לפני ליל הסדר שאין דבר כזה אליהו הנביא. פעם היה, היום אין.

יעל, אמא של 2 אפרוחים

• בעלי היה איתה עד שנרדמה. אח"כ התעוררה עוד פעם אחת וזהו

• אני מקווה שזה יעבור לה מהר.

סתם קטע מצחיק בנושא - כל ערב אני או בעלי שוכבים ליד יונתן ומדברים איתו לפני שהוא נרדם. איזה יום הבאתי יותר מדי שמיכות וכריות כך שיצא שיש 3 שמיכות ו3 כריות. יונתן שאל למה יש 3, אז אמרתי לו "אחד לי, אחד לך ואחד לאליהו הנביא" ואז יונתן מה זה נלחץ ומאז מבקש שתמיד אני אקח את השמיכה והכרית שלי אחרי שאני הולכת (כאילו שאליהו הנביא לא יבוא בטעות לישון איתו)

יעל, אמא של 2 אפרוחים

• גם אני מקווה שיעבור לה מהר

• אני חושבת שאתם צריכים שידור חוזר עם אליהו הנביא...
    שילד יראה לה שזה הוא ושעכשיו כמו בפורים מתחפשים
    וישתף אותה בתחפושת גם , ויראה לה שהוא התחפש בפורים
    לאליהו הנביא.

בהצלחה וחג שמח

• גם אנחנו חשבנו על זה... אבל מפחדים שזה עוד יותר יבהיל אותה לראות שוב
    תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• לא לדבר על זה! ובטח לא שידור חוזר!
    לא להתעסק עם הנושא בכלל אלא אם כן זה בא ממנה והיא פותחת את הנושא,
    ברגע שתדברו על זה תגרמו לה יותר נזק היא מבינה שזה מטריד אתכם ועלולה להאמין שיש סיבה ודיש לה ממה לפחד,
    כמו שכתבתי לך.. זרמי איתה..תהי איתה..
    בעוד שבוע- שבועיים אפשר להתחיל לתגמל בפרסים כשהיא מתמודדת
    ורק במקרה שהיא מזכירה את הנושא תסבירי לה מיהו אליהו הנביא וכמה שהוא טוב ושומר עלינו
    ואז תצחקי ותגידי לה זוכרת שהאחיין התחפש לאליהו הנביא ורצה לדתות את היין אבל הוא לא הצליח לעבוד עלינו? ממש תעשי מזה עיניין פעוט ותצחקי מזה..
    אם היא תיראה את הלחץ שלכם היא תכנס לזה יותר..

• אני לא חושבת שאת צריכה לעשות שידור חוזר, עדיף לתת לזה לשכוך עם עצמו...

• אמא אווזה גדול הקטע עם ה3 שמיכות ..

אופק דין - מה עם לקחת את הסדין ולתת לה לשחק איתו ואם היא תסכים אז שגם תיתחפש איתו ??
    אני הייתי שמה לה ספר תהילים ליד הראש מסבירה לה שאין סיוכי שמישהו יפחיד אותה כשהתהילים בחדר.

והרבה הרבה עבןדה פסיכולוגית שלך איתה .. להסביר לה כל הזמןששומרים עליה
    ושזה היה תחפושת כמו בפורים

http://www.f2h.co.il/1848034048453

• הלילה היא ישנה אצל הסבתא. אז נכון שהיא ישנה לידה אבל היא התעוררה רק פעם אחת, אמרה "סבתא קר לי", כוסתה עד הצוואר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה