* * * חדשה פה * * * - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני אוריאן, בת 20, חיילת.
    בן זוגי חייל גם הוא.
    גילינו שאני בהריון סה"כ לפני יומיים.
    אתמול עשיתי אולטרסאונד ואמרו שהכל בסדר, שבוע חמישי

קצת לחוצה, מפוחדת.
    בעיקרון נרשמתי לפה כדי לקבל קצת רקע, מידע, לקרוא סיפורים וחוויות מהריונות ולידה ... להבין קצת יותר.. :)
42 תגובות
עמוד 1
  • הי אוריאן.
    ברוכה הבאה.
    זה המקום לשאול שאלות ולהבין מה קורה לך בגוף ומה יהיה הלאה.
    בהצלחה.
  • ברוכה הבאה.
    כולן בהתחל לחוצות וחוששות.. אחכ הכל נרגע..
    טוב שנרשמת... זה המקום הנכון!

• ברוכה הבאה מאמי שיהיה קל ותקין

• ברוכה הבאה

• ברוכה הבאה מותק ובשעה טובה!

• בהצלחה וברוכה הבאה

• וחשבתם מה הלאה? איך תגדלו את הילד הזה?
    יש לכם כסף? יהיה לכם מאיפה לקנות לתינוק אוכל, חיתולים, צעצועים, בגדים?
    אתם יכולים נפשית ורגשית להתמודד עם טיפול בתינוק? בן הזוג שלך מרגיש כמוך?
    קבלת כאן המון חיבוקים ואני מנסה להציג לך את הצד השני של המטבע.
  • גולי. לדעתי תמחקי..
    אני בטוחה שעברו לה המחשבות בראש
    והיא בעצמה לחוצה אין צורך להלחיץ עוד.
    אני בטוחה שהיא מבינה לאן היא נכנסה....
    העיקר שהכל תקין !

זאת דעתי!!! מאהבה כמובן....

• ברוכה הבאה!
    Goly- "אתם יכולים נפשית ורגשית להתמודד עם טיפול בתינוק?"
    זה צריך לשאול את כול מי שהולך להביא ילד לעולם,בין אם זה ראשון, שני, שלישי... זה לא משנה. ואת זה אי אפשר לנבא. רק מבחן המציאות נותן תשובה.
    הפורום הזה מראה שהתמודדות נפשית ורגשית עם טיפול בתינוק לפעמים באה בכאלה הפתעות... ופה יש בנות מכל מצב מכל גיל וכ'ו
  • ברוכה הבאה

• מיצי, יש הבדל גדול בין זוג נשוי, עם יכולת כלכלית, עם מקומות עבודה מסודרים שתיכנן להביא ילד ויש לו יכולות לגדל אותו.
    היא בת עשרים. היא חיילת. היא מעולם לא עבדה וכך גם בעלה.
    מאיפה יהיה להם כסף לגדל ילד? את יודעת כמה קשה למצוא מקום עבודה ראוי ללא תואר ראשון? היא בת 20!
    ומה קורה אם חס וחלילה אם משהו לא בסדר? אז כן יש משמעות ליכולת כלכלית, לניסיון, לבשלות.
    לדעתי, זו החלטה שצריך לשקול בכובד ראש.
    זאת דעתי וכל אדם זכרי להביע את דעתו.
  • בס״ד
    קודם כל מזל טוב ובשעה טובה:)
    יש כאן המון בנות בגילך בערך שיוכלו לתמוך ולעזור
    וגולי- אני בטוחה שהיא כבר שאלה את עצמה אתזה
    וגם אם לא מי את שתקחי את זה על עצמך ותכניסי לה אתזה לראש?
    ילד מביא איתו ברכה נתמיד אפשר להסתדר לא חסר עמותות שעוזרות
    הילדה רוצה תמיכה והסברים ואת מכניסה אותה לתסביכים לא נראה לי שאת אמא שלה בשביל לנהל איתה תדיון הזה
    ולמה שמשהו לא יהיה בסדר? מאיפה המחשבות האלה?
    גם אני, שירה, טלי, ונטלי בערך באותו גיל
    ומסתדרות יפההה מאוד ב״ה
    נראלי שיש מקומות שהם לא מקומך!

• מעין, זה פורום חופשי כל אחת יכולה לכתוב את דעתה.
    יש הבדל בין אלו שבאות מתוך חברה שזה נהוג בה לבין כאלו שלא. יש הבדל בין להכנס בטעות להריון מהחבר, לבין להיות נשואה עם בעל שהוא שותף, רוצה ומחויב.
    אני רואה את הצד השני של המטבע כל יום בעבודה. אני רואה מה קורה להוריםמשלא רצו, לא תכננו ונולד להם ילד עם צרכים מיוחדים. את אפילו לא מתארת לעצמך לאיזה מצבים זה יכול להגיע. והם שונים לאין שיעור מהורים שתכננו הבאת ילד. את חושבת שכל ילד הוא ברכה להוריו? בואי תדברי עם אמא לילד שעבדתי איתו שהוציאו אותו מהבית בגיל שלוש וחצי (!) בגלל חוסר תפקוד הורי. את יודעת אך נוצר היד? סטוץ. איפה האבא? בהתחלה היה אחר כך נעלם.

וחוץ מזה גם אם הכל בסדר את צרכה לרצות ולהיות מוכנה לזה. ולא שזה יפול עליך כרעם ביום בהיר בגלל שלא נזהרת. לך הייתה דירה? עבודה? לבעלך הייתה עבודה? משכורת?
    את יודעת שבנות כאלו נחשבות לאמהות שהילד שלהן במצבי סיכון? ואת זה לא אני קבעתי.
    ואני מזמינה אותך לראות שילד לא תמיד מביא ברכה. ולא כולם מוכנים לקבל מפאת הכבוד שלהם עזרה של עמותות.
    ואי אפשר להסתמך על זה.

אני לא מבינה מה כל כך מרגיז אתכן. לכל מטבע יש שני צדדים. אני מכירה את הצד הפחות נעים, את האמת מאחורי הקלישאה שכל ילד הוא ברכה.
  • מאחלת לך הריון קל ותקין ברוכה הבאה לכל שאלה אנחנו כאן
    לתמוך ולענות, מתפתח אוצר מדהים בבטנך ואני שמחה וגאה בך שהחלטת להמשיך עם ההריון זו מחשבה בוגרת וטובה לדעתי

• אור, ברוכה הבאה ושיעבור קל תקין עם כמה שפחות מהמורות בדרך.

גולי, אף אחת כאן לא עיוורת למציאות, וכולן כאן, עם או בלי בן זוג נאבקות ביוקר המחייה ובקשיים היומיומיים של מדינה שלא ממש עוזרת לאימהות לשרוד כאן כמו שצריך .

אבל יש מקרים , שבהם אולי עדיף לחכות עם הצגת המראה בפרצוף. לא בועטים באדם כשהוא על הקרשים. אולי אור מבוהלת? מפחדת? אולי הם עדיין לא סיפרו להורים? אולי החייל החביב החבר שלה לא כל כך יודע מה לעשות עם עצמו עכשיו?
    חוצמזה שבגיל 20 ובטח במסגרת של צבא, לא כיף להתמודד עם שינויים כאלו ושאלות כאלו- חשבת על זה שיהיה לה קצת יותר קשה מלכל בחורה רגילה לצאת לבדיקות או לקבל אוזן קשבת?

אם יש לה האפשרות לדבר עם נשים בגילה שעברו ועוברות את זה, זו זכותה המלאה. יש מספיק מטיפים בשער שיעשו לה את החיים קשים ביותר ברגע שהיא תפגוש בהם.

זכותך לדעה , ויש כמה נקודות שאפילו הסכמתי איתך בהן- אבל אני מכירה גם כמה זוגות מוכנים, עשירים ועם סביבה תומכת שהוציאו להם את הילדים מהבית או שהילדים שלהם גדלים הרבה יותר עקום.

וחבל לזלזל באמירות כמו כל ילד בא עם הברכה שלו- כמו שלך יש הזכות לחבוט פה בדעות של אחרים יש להן הזכות להאמין בכך- זה מעניק נחמה ורוגע.

אור- שיהיה לך בהצלחה, אנחנו כאן כדי לתמוך ולעזור. חג שמח ובהצלחה!!

• בנות, קודם כל, תודה לכן על התמיכה.
    איפשהו, גולי צודקת. אני מבינה למה היא מתכוונת.
    אין לי מושג במה היא עוסקת, אבל נשמע שהיא רואה לא מעט מקרים כמו שלי, שכנראה לא מסתיימים כ"כ בטוב ..
    חשוב לי להבהיר שההריון אולי לא היה מתוכנן, אבל אי אפשר לקרוא לו בשום פנים ואופן 'טעות'.
    קיבלנו את זה באהבה ובברכה.

לקחנו בחשבון את המצב הכלכלי הלא כ"כ יציב כרגע,
    אנחנו מודעים לעובדה שלא יהיה פשוט וקל- ומוכנים להתמודד עם זה.
    למזלנו, קיימת תמיכה נפשית גדולה(!!!) מההורים.
    מבחינת תמיכה כלכלית אני בטוחה שהם יתנו כל שביכולתם לתת.

בנתיים, נחסוך כמה שאפשר.
    קרוב לודאי שאשתחרר מהצבא בחודש הקרוב בעקבות ההריון,
    אז המענק הצבאי זו התחלה, אמנם קטנטונת, אבל עדיין משהו.
    לגבי הבגרות לגדל ילד - אני מקווה ומניחה שאקבל אותה עם הזמן.. :)
  • היי אור.
    אני שמחה לקרוא את התגובה ממך
    זה הכי חשוב שיש תמיכה מההורים! זה ממש משמח לקרוא, כי זה לא תמיד מובן.

אחרי שתשתחררי מהצבא, אולי כדאי ללכת לעבוד באיזה גן / קייטנה גם להרוויח וגם לצבור קצת ניסיון עם ילדים?
    שיהיה לכם בהצלחה מכל הלב
    קבעתם תור לראות דופק? כדאי גם לעשות בדיקות גנטיות ולהתחיל לקחת חומצה פולית.
  • אור כולנו בכל גיל לומדות בפעם הראשונה איך להתמודד עם האימהות
    בין אם בנות 20 או 30 או 40 לכולנוווו הייתה פעם ראשונה פעם ראשונה של החוויה
    אני יכולה לספר לך שאין לי תואר ראשון וגם לא לבעלי ואנחנו ברוך השם מצליחים להתפרנס בכבוד ויש כאן אימהות בנות 20 מדהימות!!!!! שמתפקדות יותר מהרבה אימהות שאני מכירה שהן מעל גיל 27 אז נכון שלא תמיד הכל חיובי גם בעוד 10 שנים אתם יכולים לחוות צד שלילי למטבע וזה לא נכון בכלל
    יש כאן אמא לתאומים שהיא בת גילך אמא ל 3 ילדים שבגילך אני חושבת נכנסה להריון
    והמשיכה ללדת ברוך השם! ויש עוד המון סיפורים מחזקים כאלה
    שוב אני שמחה שנפלה ההחלטה על הצד הזה את לא תצטערי!

• ברוכה הבאה..המשך קל ותקין!! שיהיה בהצלחה

[center]
  • ברוכה הבאה ושיהיה במזל טוב!
  • באבי את צודקת, עדיף לחכות עד שבוע 30 ואז להציג את האמת בפרצוף.
    אני לא חובטת בדעה של אף אחת! אני מאד מכבדת אתכן ואת הדעות שלכן. אני רואה את המציאות קצת אחרת. אני הכי מאמינה שבכל ילד יש טוב ויש אור. אני תמיד מנסה לשקף להורים צדדים חיוביים בילד. אני מאמינה מאד בכל ילד. יחד עם זאת, את כנראה לא מכירה ילדים מוגבלים ולא מבינה כמה הקושי הוא עצום. שתראי ילד אוטיסט דופק את הראש בריצפה ושובר חלונות ולא מזהה את אמא שלו אם ילדה בת 11 שאוכלת עם גסטרו ועוד מלא דוגמאות,תביני שהמציאות לא תמיד קלה ופשוטה.
    זה לא אומר שהיא צריכה לעשות הפלה. זה אומר שצריך לשקול דברים ולחשוב אם מוכנים להתמודד איתם ואם יש עכולת כלכלית ונפשית לכך.
    טוב שיש כאן בנות בגילה שיתנו לה עצות ויראו לה שאפשר להצליח. סך הכל ניסיתי להצביע גם על נקודות אחררות ואת לא צריכה להתרגז.

• היי אור

קודם כל בשעה טובה ומוצלחת
    אני יכולה לומר לך מניסיוני שהוריי הביאו אותי לעולם בגיל 25
    כלומר לא ילדים ולא ידעו לגדל אותי
    גדלתי אצל סבתא שלי וברוך ה' הכל היה בסדר
    לכן העניין הוא לא תלוי גיל

נכון שזה מוקדם וזה צעד גדול אבל תעשי מה שהלב שלך אומר !
    וקחי בחשבון שזה אחריות גדולה לך ולו !

דבר נוסף אל תכעסי כאן על בנות
    מותר כאן בפורום לומר הכל כמובן בכבוד אחת לשניה
    וכמו שאת יודעת יש המון דעות

שיהיה לך המון הצלחה בריאות ואושר !!!

כסף זה לא הכל בחיים
    אבל גם אותו צריכים לכן תחסכי קצת ...

ההצלחה מתחילה באמונה ! בהצלחה !

[url=http://www.tickerheaven.com/tickers2/]
  • היי אור ,
    ברוכה הבאה לפורום, ומקווה שתקבלי כאן מענים כמו שצריך.
    המשך הריון קל ומאושר!

קראתי את השרשור בעניין.
    גולי, יש נקודות רבות צודקות (לדעתי) בדברייך (אני מבינה שאת מתחום הטיפול? במשפחות? עם ילדים מוגבלים?...) עם זאת, אני חייבת לומר שלא ממש הבנתי למה את חושבת שעל אור "להתכונן" נפשית וכלכלית ללידת ילד מוגבל?
    אני מסכימה שהעיסוק עם משפחות לילדים בעלי מוגבלויות עלול להכביד ולמסך אפשרויות אחרות. אסור לנו (דווקא כאנשי טיפול) להביא את הצד הממסך והמכביד כשאנו באים לייעץ (או סתם להביע דעה...) לאנשים אחרים.
    מעבר לכך, אני חושבת שיש הרבה צדק בכתיבתך,
    ומאחלת לאור ולבן זוגה רק אושר, חיים טובים ונעימים, וגידול קל של פרי אהבתם.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שרון, אמרתי שחס וחלילה אם תקרה סיטואציה כזו. לא אמרתי שזה יקרה.

וחוץ מזה לא הכרתי אותך עד עכשיו וגלשתי קצת באתר שלך. אני מחפשת משהו דומה לילדה בת 11 עם אילמות סלקטיבית ולקויות למידה (שמטופלות, אצלי) יכול להתאים?
    גם מבחינת עבודה ותמיכה מול הורים. יאם עשוי להתאים אני אעביר לכם פרטים שלך.
  • בס״ד

גולי אומרים שדברים קורים אם מאמינים בהם
    את לא צריכה להכניס לילדה בת 20 לראש בכלל תאפשרות הזאת
    צריך להאמין שהכל יהיה טוב ובע״ה הכל יהיה טוב
    אני מבינה שאת עובדת עם זה ואת רואה מקרים
    אז אולי לך זה נראה כאילו יש יותר סיכוי שיקרה משהו
    הכל מה׳
    ואני חושבת שילדים אוטיסטים זה נשמה של צדיקים
    זה ילדים מיוחדים במלוא מובן המילה
    וגם הם מביאים אור ושמחה לחי׳ים מעבר לקושי
    חוצמיזה שוב אין סיבה שלא יהיה בסדר

אוריאן שיהיה לך המון בהצלחה
    ומזל טוב ותשעה חודשים מלאים ותקינים וקלים
    ושבע״ה תצאי בריאה וחזקה מהלידה ובידי׳ים מלאות
    אם באלך עצות או לדבר עם מישהי בת גילך עם סיפור קצת יותר מסובך
    תתחברי אלי Mayan Arazi naiman

• ברוכה הבאה לפורום, ואני אשמח לעזור ולתמוך בכל מה שתצטרכי!!!
    אז אם יש לך שאלות...

המשך הריון קל ותקין...

רותי
  • גולי,
    בשמחה.
    חייבת לומר שילדים ונוער זו אהבתי הראשונה, במשרתי הציבורית (אני עובדת מש' הבריאות אגף שיקום נפגעי נפש) התגלגלתי לעבודה עם מבוגרים (מעל 18).
    אשמח להמשך קשר ולענות על שאלות נוספות במייל:
    [email protected]
    להת',
    שרון.
  • היי אוריאן, אז כמו שמעין כתבה אני שנה מעלייך ויש לי ילד מדהים
    מאחלת לך בע"ה קל ותקין, אני בטוחה שאם קיבלת הריון שהוא אוצר יקר את תקבלי גם כוח בגרות וניסיון בהמשך...

כל מה שתצטרכי אני פה  

• תודה לכולן (:
    כיף לשמוע שיש פה בחורות בגילי שגם כן עוברות/עברו את התהליך.

בנתיים אני מחכה לבדיקה הבאה כדי לדעת שהכל בסדר, ואח"כ בעזרת השם נתחיל עם כל התכנונים.. (הו הוו כמה תכנונים. הקטנצ'יק שבבטן לא יוצא לי מהראש!!!)
  • שיהיה המון מזל טוב והמשך הריון קל ותקין
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • קודם כל בשעה טובה!!!!!!!!!!!!!!!!
    אחד הדברים המשמחים אותי הוא לשמוע על היריון- היריון זו יצירת פאר ויהי מה!!!
    קראתי את השתלשלות ההתכתבות פה ויש לימה לאמר בעניין- ויש לי הרבה. אז כך:
    יש לי שתי אחיות שהתחתנו צעירות,כי ככה נהוג בעידה שלי (אני קווקזית). לאחותי עשו מסיבת חתונה בגיל 16, אחרי תשעה חודשים נולד הבן הראשון שלה בגיל 17 היא הגיעה לרבנות להינשא באופן פורמאלי עם תינוק. שנה וחצי אחרי שנולד הבכור נולדה הבת. בגילך היא היתה כבר אמא לשניים וביצעה את תפקידה כראוי.
    אחות אחרת התחתה בת 17 וילדה שנתיים לאחר מכן והיום הבן שלה בן 22 נשוי גם כן ומנסה עם אשתו להביא ילד לעולם.
    התחתנו צעירים בלי תואר ובלי מספיק חסכונות כי התחתנו תלמידי תיכון!!!
    הנישואים הראשונים שלי היו בגיל כמעט 20 הייתי עדיין חיילת וניסינו להביא ילד לעולם- רק שלא הצליח לנו (בדיעבד מזל שכך כי התגרשנו). גם אני יכולתי להיות הרה בגילך- כמוך וכמו אחיות שלי.
    לשתי אחיות שלי יש בית משלהן אחת כבר סיימה לשלם משכנתה והאחרת בשלבי סיום והילדים שנולדו מההיריונות הללו נולדו בריאים לחלוטין!!!
    לעומתן אמא שלי כבר היתה בעלת משפחה של ארבע בנות, נשואה מעל עשור וילדה ילד חמישי עם תסמונת דאון והיא ילדה אותו בגיל מבוגר יותר אחרי שהתבססה כלכלית וזוגית וזה לא מנע מהמזל שלה ללדת ילד כזה. אחי מקסים-מדהים-מהמם!!!!!!! ההורים לא התגרשו בעקבות הלידה ובטוח שלא נכנסו לחובות בגלו שנולד להם ילד עם צרכים מיוחדים.
    למדתי בלימודי ההסבה הוראה לחינוך המיוחד ועבדתי שנתיים בתחום- גם לבעלי יכולת נולדים ילדים בעלי צרכים מיוחדים לא ודווקא ברוב המשפחות הילד בעל הצרכים המיוחדים הוא לא הבכור.
    רקכשניים וחצי אחוזים מהילדים הם בעלי צרכים מיוחדים, כך שהסיכוי ללדת ילד כזה הוא נמוך מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    נכון שיש היריונות שבהם חשש לילד עם מוגבלות, אבל לרוב נולדים ילדים ללא צרכים מיוחדים.
    אני מציעה שתסתכלי על הצד החיובי והטוב של ההיריון, תנסי להימנע מפחדים- למרות שזה נורמאלי לחלוטין ותחווי היריון נעים ותקין שבסופו יוולד פרי יצירתך!!!!
    לרובנו הפרנסה לא קלה ורובנו צריכים לעבודה רבה כדי להרוויח מספיק בעבור המשפחה ובכל גיל זה יהיה כך. לפי מה שהבנתי ממה שכתבת בן זוגך משתף איתך פעולה ורוצה בהיריון הזה וזה כבר פלוס. אני חסכתי עד לחתונה ובכל זאת נעזרת כלכלית בהורים (לצערי נשארו כרגע רק האמהות בכל צד) שמחים על כל עזרה מהם.
    בצבא יש כל מיני מענקים נוספים מעבר לרגילים, רק שצריך לבקש אותם במיוחד. אני קיבלתי שלושה מענקים כאלה ממשרד הביטחון בעקבות החתונה ולכן יודעת שיש גם לך סיכוי לזה.
    עד שנה אחרי השחרור את יכולה לקבל מענקים מכובדים ממשרד הביטחון- אני קיבלתי אותם בעזרת צגת משרד הביטחון שטיפלה בחיילים משוחררים ופעלה באחד המשרדים של לשכת העבודה בחדרה- שם גרתי בתקופה ההיא.
    אני מאמינה שבכל עיר, או מחוז יש נציגים כאלה ודרכם תוכלי לבקש את העזרה הכלכלית. אם שירתת לפחות שנה בצבא את רשאית לבקש מענקים כאלו. אם עדיין אין לך שה בצבא- הייתי מציעה לך לספר על ההיריון כשתגיעי לשנת שירות מלאה (במידה וזה לא יותר מידי זמן), כך לא תפספסי חלילה את האפשרות הזו.
    המשך היריון מרגש ותקין!!!

• ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי לילך גלמידי

קודם כל בשעה טובה!!!!!!!!!!!!!!!!
    אחד הדברים המשמחים אותי הוא לשמוע על היריון- היריון זו יצירת פאר ויהי מה!!!
    קראתי את השתלשלות ההתכתבות פה ויש לימה לאמר בעניין- ויש לי הרבה. אז כך:
    יש לי שתי אחיות שהתחתנו צעירות,כי ככה נהוג בעידה שלי (אני קווקזית). לאחותי עשו מסיבת חתונה בגיל 16, אחרי תשעה חודשים נולד הבן הראשון שלה בגיל 17 היא הגיעה לרבנות להינשא באופן פורמאלי עם תינוק. שנה וחצי אחרי שנולד הבכור נולדה הבת. בגילך היא היתה כבר אמא לשניים וביצעה את תפקידה כראוי.
    אחות אחרת התחתה בת 17 וילדה שנתיים לאחר מכן והיום הבן שלה בן 22 נשוי גם כן ומנסה עם אשתו להביא ילד לעולם.
    התחתנו צעירים בלי תואר ובלי מספיק חסכונות כי התחתנו תלמידי תיכון!!!
    הנישואים הראשונים שלי היו בגיל כמעט 20 הייתי עדיין חיילת וניסינו להביא ילד לעולם- רק שלא הצליח לנו (בדיעבד מזל שכך כי התגרשנו). גם אני יכולתי להיות הרה בגילך- כמוך וכמו אחיות שלי.
    לשתי אחיות שלי יש בית משלהן אחת כבר סיימה לשלם משכנתה והאחרת בשלבי סיום והילדים שנולדו מההיריונות הללו נולדו בריאים לחלוטין!!!
    לעומתן אמא שלי כבר היתה בעלת משפחה של ארבע בנות, נשואה מעל עשור וילדה ילד חמישי עם תסמונת דאון והיא ילדה אותו בגיל מבוגר יותר אחרי שהתבססה כלכלית וזוגית וזה לא מנע מהמזל שלה ללדת ילד כזה. אחי מקסים-מדהים-מהמם!!!!!!! ההורים לא התגרשו בעקבות הלידה ובטוח שלא נכנסו לחובות בגלו שנולד להם ילד עם צרכים מיוחדים.
    למדתי בלימודי ההסבה הוראה לחינוך המיוחד ועבדתי שנתיים בתחום- גם לבעלי יכולת נולדים ילדים בעלי צרכים מיוחדים לא ודווקא ברוב המשפחות הילד בעל הצרכים המיוחדים הוא לא הבכור.
    רקכשניים וחצי אחוזים מהילדים הם בעלי צרכים מיוחדים, כך שהסיכוי ללדת ילד כזה הוא נמוך מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    נכון שיש היריונות שבהם חשש לילד עם מוגבלות, אבל לרוב נולדים ילדים ללא צרכים מיוחדים.
    אני מציעה שתסתכלי על הצד החיובי והטוב של ההיריון, תנסי להימנע מפחדים- למרות שזה נורמאלי לחלוטין ותחווי היריון נעים ותקין שבסופו יוולד פרי יצירתך!!!!
    לרובנו הפרנסה לא קלה ורובנו צריכים לעבודה רבה כדי להרוויח מספיק בעבור המשפחה ובכל גיל זה יהיה כך. לפי מה שהבנתי ממה שכתבת בן זוגך משתף איתך פעולה ורוצה בהיריון הזה וזה כבר פלוס. אני חסכתי עד לחתונה ובכל זאת נעזרת כלכלית בהורים (לצערי נשארו כרגע רק האמהות בכל צד) שמחים על כל עזרה מהם.
    בצבא יש כל מיני מענקים נוספים מעבר לרגילים, רק שצריך לבקש אותם במיוחד. אני קיבלתי שלושה מענקים כאלה ממשרד הביטחון בעקבות החתונה ולכן יודעת שיש גם לך סיכוי לזה.
    עד שנה אחרי השחרור את יכולה לקבל מענקים מכובדים ממשרד הביטחון- אני קיבלתי אותם בעזרת צגת משרד הביטחון שטיפלה בחיילים משוחררים ופעלה באחד המשרדים של לשכת העבודה בחדרה- שם גרתי בתקופה ההיא.
    אני מאמינה שבכל עיר, או מחוז יש נציגים כאלה ודרכם תוכלי לבקש את העזרה הכלכלית. אם שירתת לפחות שנה בצבא את רשאית לבקש מענקים כאלו. אם עדיין אין לך שה בצבא- הייתי מציעה לך לספר על ההיריון כשתגיעי לשנת שירות מלאה (במידה וזה לא יותר מידי זמן), כך לא תפספסי חלילה את האפשרות הזו.
    המשך היריון מרגש ותקין!!!

[/center]

אני מעל שנה בצבא.
    דיברתי עם ק. הרפואה אצלנו ביחידה וסיפרתי לה על ההיריון.
    לפי מה שהבנתי, לא עוד הרבה זמן יחלו התהיליכים לשחרור שלי.
    יש לך מושג אם גם לאחר השחרור אני זכאית לתמיכה?
  • את כל המענקים קיבלתי אחרי השחרור בזמן שהתפרס לאורך כשנה עד השחרור. זה היה בסביבות שנת 1998. עבר זמן מאז אבל אני בטוחה שעדיין קיים גוף שאפשר לפנות אליו לתמיכה כלכלית של חיילים משוחררים.
    עכשיו שאת עדיין בצבא נסי להיעזר במי שאת יכולה כדי לברר זכויות של חיילים משוחררים והמקומות אליהם מגיעים כדי לממש הטבות אלה.
    תתחילי לחפש- חבל על כל דקה!!!
    בהצלחה בכל!

• תיקון ההודעה מלמעלה-
    את כל המענקים קיבלתי לאורך זמן של כשנה מרגע השחרור.

• אור

• מזל טוב על ההריון,שיהיה קל,תקין ומשעמם.
    גם אני בת גילך ומסתדרת מצוין עם תינוקת בת חודשיים..
    אל דאגה, האינסטינקטים האימהיים יבואו לאחר הלידה ולא משנה בת כמה את.
  • ברוכה הבאה, שיהיה הריון קל ובסופו תזכי באוצר בריא!!!!

אני חייבת להודות שאני מאד מבינה את גולי ואת הדברים שהיא אומרת ואני אפילו מסכימה עם חלק מהדברים. קשה מאד להביא ילד מחוץ לנישואין, קשה מאד להביא ילד בגיל צעיר כל כך, קשה מאד להביא ילד כשההורים לא מבוססים מבחינה תעסוקתית. קשה מאד אבל לא בלתי אפשרי.

אני מניחה שחשבתם על כל הדברים האלה ואני שמחה לשמוע שההורים שלכם תומכים ולכן לא נותר לי אלא לחבק ולאחל המון בריאות והצלחה....
  • מזל טוב על ההריון וברוכה הבאה לפורם

• תודה לכולן, איזה כיף שיש פה בנות בגילי!!
  • שלום אור, ברוכה הבאה. קודם כל אני מאחלת לך הריון קל, תקין, עגול ומלא ואכן הגעת למקום שהוא כמו בית חם ואוהב

• היי אוריאן :)
    מזל טוב על ההריון!
    את בערך בגילי.. אני בת 21.
    מקווה שיהיה לך כיף פה ועם ההריון בכלל!

• ברוכה הבאה אוריאן....

שיהיה המשך הריון קל תקין ומשעמם

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה