בנות שנותנות לילדים את הטלפון סלולרי למשחק - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כנ" ל גבי אייפד, מחשב וכול השיט הזה
    רוצה לשתף אתכן במשהו שרופאת התפתחות אמרה לי היום,
    ממש לא רצוי לתת לילד עד גיל 12
12 תגובות
עמוד 1
  • אנחנו באופן קבוע מנתקים את הפלאפון מהאינטרנט לפני שהגדולה יכולה לשחק בו.
    ובמחשב? המחשב בסלון כך שכל הזמן רואים אותה, והיא משחקת רק בהופ וגם אליו יש לה קיצור דרך מהשולחן עבודה.

אחרי שגיליתי שגם בחיפוש תמים של תמונות בגוגל אפשר להגיע לתמונות שאת לא רוצה לדעת אני משגיחה באלף עיניים!!

• גם אצלנו המחשב בסלון
  • גם אצלנו המחשב בסלון והמשחק בנייד הוא ממש ממש לא בלתי מוגבל...
    מעין יושבת לבד ע"י המחשב, רושמת בגוגל את מה שהיא רוצה להגיע אליו ומגיעה עצמאית. בכל מקרה אין שום מסך שמרשים להיות בו לזמן בלתי מוגבל...
    אני לא אוהבת את המחקרים האלה, הם בעיקר מפחידים כי הם מדברים על ילדים בני אפס שמשחקים שעות על גבי שעות, אני בהחלט בעד לאפשר כל דבר שהוא לא בהקצנה (פרט כמובן בפגיעה במישהו או במשהו)

• אני עם ענבר,
    כל עוד זה בטעם, ולא כל היום מול המחשב,
    אני לא רואה בעיה לתת לילד לשחק במחשב כשעה ביום.... במצטבר....

כמובן אני גם דואגת לגירויים אחרים, זה לא שאנחנו כל היום בבית...

• אני בכלל לא מסכימה לגאיה להיות במחשב..היא לא יושבת ליידו בכלל..אני נגד מאוד בגיל כזה
    כנל לגבי הגלקסי שלי...היא מקבלת אותו רק להביט בגלריות תמונות שלי
  • איתמר מן הסתם עוד לא משחק בכלום.
    יונתן כמעט ולא משחק בפלאפונים שלנו (אולי בנסיעות).
    לגבי מחשב - גם אולי שעה בשבוע (אולי בחול המועד יצא יותר, בינתיים לא שיחק בכלל במחשב).
    אם יונתן משחק במחשב במשחק של ילדים, אני לא דואגת לשים לב, אבל אם ביו-טיוב ועוד איך דואגת לשים לב.

טלויזיה, משתדלת להמעיט. במהלך אמצע שבוע רגיל יוצא לו בממוצע גג חצי שעה ביום, בחול המועד, חופשים, מחלות, אפילו שישי שבת הוא יכול להגיע לשעתיים ביום.

בכלל אני מעדיפה שישחק - משחקי דמיון, שיצייר, שישחק בחוץ וישתולל בחוץ מאשר שיהיה מול כל המכשירים.

יעל, אמא של 2 אפרוחים

• לי בכלל אין אופציה למשחקים בפלאפון שלי

• אני עם ענבר
  • זה נכון שזה איפשהו מעשיר את הילדים ונותן להם המון אינפורמציה
    השאלה אם זה טוב להיות חכם ובעל פחות כישורים חברתיים(כי זו התמכרות ,תודו)
    או ההפך
    כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
  • לדעת להתמצא בפייסבוק, לשלוח מייל, להתכתב בפורום, לדבר בסקייפ, לפתור שיעורי בית בבית ספר און ליין, להעביר קבצים ממקום למקום, למצוא מידע בגוגל, לקורא חדשות ב mako - זה חלק גדול מהכישורים החברתיים. אולי לא כמו שאנחנו רואים כישורים חברתיים, אבל בהחלט כמו שהם רואים אותם וצריכים אותם. תחשבי מה סבתא שלך חשבה כשאמא שלך התחליה לדבר בטלפון עם החברים שלה שעות על גבי שעות. שאלו הם לא כישורים חברתיים אלא התמכרות. וכיום אף אחד לא טוען ששימוש בטלפון מונע ממך תקשורת בין אישית.
    אז אולי חופש המידע שיש כיום ואפשרויות להיות בקשר עם אדם בלי להיות ממש בקשר איתן הן גדולות יותר, אבל זו המציאות שהילדים שלנו צריכים לחיות בה. לטובה ולרעה. והתפקיד שלנו זה לעזור להם להתמצא גם בעולם הוירטואלי, בדיוק כמו שאנחנו מנחים אותם בעולם הריאלי. וגם לעזור להם להבין את ההבדל בין השניים ואת הסכנות של שניהם.
    כמו שלעבור כביש זה מסוכן. אבל את לא נמנעתמלהי יר את הילד כביש עד גיל 9 (או 18). אלא מעבירה אותו מהרגע שהוא יודע ללכת ומלמדת אותו איך עושים זאת, מה הסכנות, מכינה אותו לעשות זאת בעצמו בבו העת. מצד שני את לא שורצת כל היום על הכביש ומשתדלת להמנע מכך אם יש אפשרות.
    כי כביש זה חלק מכישורי החיים הנחוצים בימינו, בדיוק כמו המחשב וכל שאר ערוצי התקשורת שלנו.

• שולי נכון אבל את מדברת על גילאים אחרים, מיילים , פייסבוק שעורי בית וכל מה שכתבת אלה דברים שעושים בגיל הרבה יותר גדול כשלומדים לכתוב ולקרוא ולהתמצא במחשב
    לא בגילאי 4+- ששם מה הם כבר עושים? בעיקר בוהים בשטויות, ומשחקים
    וביוטיוב? כמעט כל קישור שתחפשי יכול להוביל אותך למיליון דברים לא קשורים בלחיצה...

אז לפחות אומרים, בגיל הצעיר כל עוד יש לנו שליטה יותר גדולה רצוי לא לחשוף\או שאם כבר אז מעט!
    ולמשוך אותם לדברים אחרים כמו משחקי חברה, ציור ,דברים של מיומנויות וגירויים מציאותיים וחברתיים,כי זה לפחות הבסיס הטוב שאפשר לתת ולקוות לטוב
    כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
  • כשאני מרשה להם לשחק בטלפון, זה רק על מצב טיסה, כך שגם לא אמורה להיות קרינה וגם אין אינטרנט
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה