דילמה מאוד קשה (בבקשה, זקוקה לדעתכן - קצת ארוך!) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות אני מזה בדילמה בימים האחרונים כבר...לינוי במעון שאני מאוד מרוצה ממנו, באמת מכל הבחינות (לא מושלם תמיד יש מה לומר ולתקן אבל בגדול מאוד מרוצה!). למי שיודעת ולא יודעת אני במקצועי גם גננת ועובדת גם בגן פרטי והשנה בכוונה עשיתי את הה"פרדה" בינינו כי רציתי קצת יות ר להציב לה גבולות, דמות חינוכית אחרת, אווירה קצת שונה והכל מסביב.. לשנה הבאה ללא ספק רציתי שתשאר במעון שלה.. אני גם בעקבות הלידה נשארת במעון שלי (יוצא לי חופשת לידה בול בקיץ וחזרה לעבודה בתחילת שנת לימודים (ולא נותנים לי להאריך את החופשה

[center]
16 תגובות
עמוד 1
  • מאמוש לדעתי.... תשאירי את לינוי בגן שהיא נמצאת בו.
    הרי את מרוצה, הילדה מכירה את כולם ונהנית שם אז למה לעשות שינוי? ואני גם בדעה שלך שאמא לא צריכה להיות כל היום עם הילדה תיתני לה ולך להיתגעגע אחת לשניה
  • היא בקבוצה אחרת אבל זה ממש ממול ומכירה את כל הצוות והם מאוד חמודים, לעומת זה לינוי כן תהיה בקבוצה שלי! ואני ממש לא יודעת מה לעשות, השיקול שלנו היה כלכלי וגם לא כזה רע בגן איתי.. אני באמת בדילמה קשה קשה קשה בנושא הזה, מאוד מאוד קשה לי להחליט, זה הבדל כלכלי משמעותי ואנחנו קצת במצוקה עכשיו
    [center]
  • אני בדיעה שהילדים גדלים למה שאנחנו מציבים להם, בגילאים האלה ההורים מחליטים מה שהכי טוב לילדם..אז תחליטי נטו לפי הנוחות שלך ומה שיעשה לך טוב- ובעקבות כך ייעשה גם לילדיך טוב..
    א-ב-ל, זה גם תלוי באופי שלך לדעתי, בגן האחרון שעבדתי בו הייתה אמא שעבדה בתינוקיה לילד בקבוצה שלי (בן שנתיים) והיה לה מאוד קשה!
    היא אמרה לי (אני הייתי עובדת עד השעה אחת והיא עד 4) שאחרי שאני הולכת היא לא רגועה. היא הייתה מתלוננת על כל מיני דברים שהיא ראתה ולא מצאו חן בעיניה (חלקם מוצדקים וחלקם לא- לדעתי כמובן). והיה לה פשוט קשה להתמודד עם זה ועם בעלת הגן.
    היו דברים טכניים נוספים בעיתיים כמו שהילד חולה והיא צריכה להפסיד עבודה, אבל זה בעייתי בכל מקום עבודה. אבל כן- בגלל שזו גם מעסיקה שלך וגם הילד שלך אני חושבת שכדאי לעשות מאמצים למצוא אבא/סבתא לימים האלה..לפחות בחלק מהמקרים..
    במקרה שלי לא רשמתי את בתי לגן שעבדתי בו כי רציתי ללכת על גן פשוט, של התמת ועבדתי בגן מאוד חדש והייטקי כזה- שגם היה מעולה לדעתי!!! אבל הייתי בסופו של דבר מאוד מרוצה כי הגן של שתי הבנות שלי היה בדיוק מול הבית שלנו- וזה היה תענוג עילאי

• 1. קצת לא קשור - אבל יש חוק שאומר שזכותך להאריך חופשת לידה עד גיל חצי שנה וההחלטה היא רק בידייך - אז הם יכולים לקפוץ קדימה אחורה למעלה למטה לעשות סיבוב ימינה ו-2 שמאלה - ואם בא להם להצמיח כנפיים הם מוזמנים - בסופו של דבר ההחלטה בידייך ולא בידם ואין להם שום מילה בעניין.
    2. לדעתי תשאירי במתכונת הקיימת שלינוי תלך לגן שלה, שהיא כבר רגילה אליו, למטפלות, לילדים, וטוב לה שם. ולגבייך ולתינוקת - תראי אין ספק שזאת נוחות עילאית ואם את מחליטה לא לממש את זכותך ולחזור בתחילת השנה אז ברור שתקחי אותה איתך

• תודה לעונות...
    לגבי הארכת חופשת לידה אני יודעת שיש לי את הזכות אבל הן פשוט לא מוכנות לזה, ואני לא בטוחה שזה הזמן הטוב לאבד את הבעדוה שלי בגלל זה (הרי גם אם אסור להן לפטר אותי לפי החוק אז אני אחזור והם יחפשו אותי ויפטרו בגלל משהו אחר, זה ברור כשמש!!!

לגבי תינוקת, אין פה עניין של שאלה אם אני חוזרת לעבודהה ללא ספק היא באה איתי לשם!!! ונתפלל שהלכ יהיה בסדר

לגבי לינוי אני ממש ממש לא סגורה על העניין, גם מבחינת קרבה וגם מבחינה כלכלית וגם כי היא איתי והמנהלות הן סטלות כאלה לא נוקשות או קשות מידי אז לא יהיה רע, אבל ללינוי אופי לא קל כפרה עליה ולי לפעמים קשה להתמודד מולה בבית ואיך זה יתנהל בגן, זו גם שאלה .. אבל הנה חופשת פסח הגן של לינוי היה סגור ושלי פתוח היא הייתה איתי 4 ימים בגן, מתוכם שלושה ימים מושלמים ממש היא שיחקה עם ילדים והתחברה והייתה סבבה וביום רביעי לא זזה ממני לסנטימטר לא נתנה לאף ילד להתקרב אליי.. וזה מצב לא קל!!!
    לא יודעת ואני חייבת להחליט ממש ממש בזמן הקרוב...
    אשמח לעוד דעות ולכמה שיותר.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    [center]
  • אני חושבת שלינוי צריכה להישאר בגן שלה... כי להיות גננת שלה יהיה קשה גם לך וגם לה... זו דעתי
    ותינוקת ברור לקחת לגן שלך, זה ממש נוח ומשתלם כלכלית!

אפליקציה מגניבה לאנדרואיד: חישוב של תל"מ ועוד כמה דברים שימושיים לנשים בהריון
    https://market.android.com/details?id=rk.android.app.birtday

http://img34.glitterfy.com/12074/glitterfy2124124243D31.gif" border="0">
    http://tickers.baby-gaga.com/p/dev230pps__.png" border="0">

http://lb2f.lilypie.com/xdDup3.png" border="0">
    http://kimages.imikimi.com/image/1lCTO-10s.jpg" border="0">
    http://s19.rimg.info/0854c6df7b08934045e31f9b0f6da93a.gif" border="0"> http://img34.glitterfy.com/11240/glitterfy1163615161D30.gif" border="0"> http://s19.rimg.info/e8328449555f2b65592e8f0ddbb727e9.gif" border="0">
  • אני חושבת להשאיר את לינוי בגן שלה.
    נראה לי מיכל של הדס אמרה פעם שיש להם אפילו איזה חוק שהבת שלה לא יכולה ליהיות במעון איפה שאמא שלה מטפלת. זה לא סתם.
    קודם כל מה שברור זה עיניין ההעדפה. אבל כולם חכמים וינסו לצמצם פערים עד כדי אפס.
    אבל הילד עצמו. בשביל מה הוא צריך להשוות את עצמו עם ילדים אחרים כשאמא שלו(!) עומדת פה?
    ואם בא ללינוי פתאום רצון לחיבוק ונשיקה? וצומי אמהי כזה? ודברים שאתן עושות בבית בכלל?
    מה עם הילדים האחרים? הם יסתכלו על זה. הם ידעו שלינוי, יש בה משהו מעבר לסתם ילדה כמותם במערכת.
    וכמו שכתבת, לינוי יכולה לקנא ולא להביא לילדים האחרים להתקרב אליך.
    את תיהיי בסדר, את יכולה להתמודד ולא להפלות אף אחד. אבל לינוי לא. כי זה טבעי את אמא שלה.

לגבי המצב הכלכלי, יכול היה ליהיות שהיית צריכה לחפש כסף בשביל לשים את התינוקת במסגרת. וזה כבר נחסך ממך. כבר חסכו לך. וצ'יפרו אותך עוד בהנקה מתי שרק צריך.
  • וואי זה ממש לשיקולך,

זה שהתינוקת תהיה איתך זה חלומי! ברור שזה יקל עלייך מצד שני את עוד לא יודעת כיצד לינוי תגיב לתינוקת ויכול להיות שאם היא תהיה גם בגן שלך היא תבקש יותר תשומת לב.

אם יש אפשרות שלינוי תהיה בגן שלך אבל בכיתה של גננת אחרת (בגן של אריאל למשל יש 2 כיתות) אז זה מעולה... אם לא זה תלוי כיצד היא תתנהג עם התינוקת החדשה

שיהיה בהצלחה
  • טוב אני חושבת כמו כולן... שלינוי תשאר בגן שלה. ללא ספק.
    את תשארי אמא ולא גננת/ חברה...

ומעולה שהתינוקת החדשה תבוא להיות איתתך. אין פתרון טוב מזה.

אני חושבת שעדיף לשלם קצת יותר
    אבל לדעת שזה יותר בריא ליחסים שלכן ובינכן...

• עדיין מבינה בנושא הגנים כל כך
    אבל........... מהסיפור שלך
    לפי דעתי תכניסי אותה איתך לא נראה לי שזה כזה גרוע ייהיה
    כולה שנה אחת ...

בהצלחה מאמי

• לדעתי הכי בריא והכי נכון להשאיר את לינוי בגן שלה עם המטפלות שלה ועם החברים שלה.

שתהיה הפרדה בין גן - מסגרת לבין אמוש ופינוקים

• לגבי התינוקת - זה צ'ופר מעולה!
  • לי נשמע שלהכניס את לינוי לגן איתך זה ממש לא אתי.
    קצת מפתיע אותי שהציעו לך הצעה כזאת - איך זה יעבוד?
    נראה לי שזה יהיה ממש לא כיף ללינוי - היא כל הזמן תחפש אותך, היא לא תרצה שמישהו אחר מהצוות שלה "ייטפל" בה, הילדים האחרים ירגישו שהיא מופלת לטובה וירגישו מקופחים.. בקיצור - נשמע לי רעיון ממש לא בריא.

התינוקת, לעומת זאת - נשמע רעיון טוב

• אני בדעה של להשאיר את לינוי בגן שלה.

כי אני חושבת שיהיה לה קשה, פתאום היא תרצה צומי, תרצה שאת תהיי איתה ולא עם הילדים האחרים,
    הילדים יקנאו שהיא עם אמא, והם לא.

את ההצעה לגבי התינוקות שתוולד בע״ה, הייתי מקבלת!
    ממש נוח!!! גם חיסכון מבחינת גן, וגם יצאת לעבודה וזה טוב מבחינה כלכלית, וגם נותן לך אופציה להמשיך ולהניק את הקטנה, וזה גם חיסכון, וגם בריאותי יותר!!

• אני חושבת שלינוי צריכה להישאר איפה שהיא נמצאת
    את ממש צודקת שהעברת אותה לגן אחר
    גם שתראה דמות חינוכית אחרת וגם שתיהיה יותר עצמאית ולא תפתח תלות אלייך כי שנה הבאה היא חייבת ללכת לגן ערייה

• בתור אמא ואחת שעובדת בגן ילדים לא מומלץ שאת תהייה הגננת שלה. זה הוגן מבחינתה, מבחינתך ומבחינת ההורים של שאר הילדים שתמיד יהיה להם הערות גם אם הן נכונות וגם אם לא.

אני עצמי עובדת בגן פרטי. בגן יש 8 כיתות גיל שונות. וילדיי נמצאים באותו הגן. כמובן שאני עובדת בכיתת גיל אחרת משל ילדיי.
    צריך רק לחייך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה