מה הייתן עושות במקומי?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בבדיקת שקיפות עורפית+ הסקר טרימסטר ראשון יצא לי שכלול של 1:8400
    בשקיפות הכל יצא תקין תודה לאל, וגם בסקירה הראשונה..
    בחלבון העוברי (בדיקת סקר) יצא לי סיכון לתסמונת דאון 1:520

35 תגובות
עמוד 1
  • האמת שאין לי מושג מה הייתי עושה במקומך.
    מצד אחד זאת רק בדיקת סקר ושאר הבדיקות יצאו תקינות אז לכאורה אין מה לדאוג. מצד שני, עשית את הבדיקה בדיוק בשביל למנוע כל סיכוי למחלה קשה....
    זאת באמת דילמה קשה ואני ממש מבינה את ההתלבטות שלך.
    אני דווקא נוטה לזה שהייתי עושה מי שפיר.
    בהצלחה יפתי

• נראה לי שלא הייתי עושה... אבל אין לדעת מה באמת היה קורה.... מאמי אם זה ייתן לך שקט תעשי פשוט בלי לחשוב יותר מדי.....

• ברור שהייתי עושה .

קראתי הרבה על דיקור מי שפיר
    מסתבר שהשד לא נורא כל כך
    לכי למקום טוב וסטרילי שהוכיח את עצמו !

תתארי לך ה׳ ישמור ילד עם תסמונת דאון
    זה עוול לך ולו .
    אמן שהכל תקין וחוצמזה אני באמת
    מאמינה שהכל תקין אצלך
    אבל רק ליתר בטחון !!!

נשיקות !
  • קודם תתיעצי עם רופא טוב אפילו רופא פרטי בנושא הזה
    הוא ישאל אותך מלא שאלות היסטוריה במשפחה וכלאה
    ויעשה גם בדיקה.. ועם הא ימליץ אז תשקלי
    אני במקומך לא הייתי רצה לעשות תבדיקה ישר
    היא יקרה קודם כל ..... ומסוכנת בעייני לפחות ......
    תחשבי פעמיים
    כמובן שקל להגיד מהצד
    אבל
    אל תהיהי פזיזה , תחשבי תתיעצי ואז תקבעי טוב אני יודעת שאת בשבוע 20
    אבל מאמי הכל מלמעלה..כראה שאת לא צריכה לעבור את הבדיקה
    נשיקותתתתתתתתתתתתת

• מתייעצת עם רופא מומחה ואז לפי שיקוליו ושיקולי עושה מה שצריך.

בהצלחה

• אני הכי מבינה את החששות שלך...
  • 2 רופאים אמרו לי לא לעשות.
    ד״ר שפירא אמר לי כן לעשות, מצד אחד אולי זה הקטע הכספי שמניע אותו מצד שני מפחדת לקחת סיכון

• ואוווווווווווו4000 שח כמעט
    תראי זה בריאות אבל יקררררררר ה ישמור עד לאן הגענו

ובכל זאת זאת הילד/ילדה שלך

תסמכי על רופאים
    וכמובן על החוש שלך מה הפנים אומר לך

• לי שקיפות עורפית יצאה תקינה והסקירה הראשונה יצאה תקינה, ורק משהו קטן בחלבן עוברי הוריד את התוצ' ל-1:900 וזה הספיק לי להבין ששום ייעוץ גנטי לא ירגיע אותי.. רק הדבר האמיתי..
    הבדיקה עצמה ממש לא נוראית, מבטיחה לך שלא כואבת אפילו, צריך פשוט להקפיד אח"כ לנוח 3 ימים וזהו.. הבדיקה עצמה משהו כמו 20 שניות....
    אבל לפחות זה נותן תשובה של 100% ותוכלי להמשיך בשקט...
    יהיה בסדר מאמי, במיוחד אם בהריון הראשון היה לך אותו דבר...

• הי נופרי, לא כ"כ הייתי במצב רוח לשתף עד עכשיו אבל בגלל הלחץ שלך, אני מרגישה צורך לפרוק, אנחנו באותו המצב בערך...
    שתינו צעירות (סליחה, 30 זה העשרים החדש

• היי נופקי קודם כל באמת דילמה לא קלה למרות שאני נוטה להתנגד...

רציתי לשאול אם ביררת לגבי בדיקת הדם החדשה שאמורה להחליף את הדיקור? אמנם היא יותר יקרה אבל נראה לי ששווה.

• אוצרות שלי- אני בשבוע 20, ולא בהריון של רז לא עשיתי מי שפיר, למרות שהייתי בסרטים כל ההריון

• פרפר- איזה בדיקת דם???

• הבדיקת דם היא תוצאה של מחקר חדש ועדיין לא עובדים איתה. העלות גבוהה בכל מקרה.

לדעתי, את צריכה לפנות לייעוץ גנטי. זה שיש תוצאות טובות בשקיפות, זה מעודד! כי היום השקיפות מאפשרת לזהות עוברים עם תסמונת דאון.
    אני זוכרת שאמרת שבדיקות גנטיות יצאו תקינות. עשית לx שביר נכון? יש במשפחה מקרים של תסמונות מולדות?

זו החלטה שלך. אני יכולה להגיד לך שבת דודה שלי בהריון ובלי קשר לכלום מתכוונת לעשות מי שפיר.
    לדעתי יעוץ גנטי יתן לך תשובה טובה.
  • עדיין חכה לך בפייס..
    תכתבי לי שם המספר שלך ואני ידבר איתך בקשר לזה

• אגב, נופר החלבון העוברי בודק הרבה דברים אחרים חוץ מתסמונת דאון. ולכן כדאי ייעוץ גנטי שיפרוס את כל הכופציות
    עשית את הסקירה אצל רופא טוב? היית מרוצה? הסקירה הייתה יסודית?

• איןן לי ספק שאם משהו היה לא יוצא תקין בבדיקות הייתי עושה מי שפיר בלי לחשוב פעמיים.......שיהיה בהצלחה

• לצערי המאוד רב בן דוד של בעלי עם תסמונת דאון, וזה הגורם המשני לכל הפחדים שלי!!

• אני לא שופטת אף אחת אבל אני לא הייתי שוקלת בדיקת מי שפיר גם אם תוצאות החלבון העוברי היו יוצאות 1:20...

הבדיקה הזאת פשוט חודרנית ומסוכנת נקודה!!...

מה גם שרחוק מאיתנו אבל תמיד אמרתי לעצמי שגם אם יש אמת בכל הסטטיסטיקות האלה מה אני אעשה בשבוע כזה הפלה?!
  • סביר להניח שלא הייתי עושה אבל באמת ש"קל" להיות צופה מהצד ולהגיד
    דברים כאלה

• אם אני לא טועה כשיוצא 1:300 ומטה זה רע . אז אולי זה לא כזה גרוע מה שיצא וזה גם בדיקת סקר שהיא מקסימום 80 אחוז אמיתית . נראה לי שהייתי מפחדת לעשות דיקור מי שפיר. מה אמר הרופא נשים שלך? תשאלי. תלכי גם ליעוץ גנטי ואז תחליטי,חבל לשבור את הראש סתם ולהכנס לסרטים. אני מאחלת לך בהצלחה לא משנה מה תבחרי וכמובן הכי חשוב שיצא ילד בריא.
  • היי נופקי ...
    מומלץ עד שבוע 20 לבצע את הדיקור , אבל אני לא חושבת
    שזה מגדיל תסיכון להפלה
  • היי, אני מפורום הורים
    אני לא הייתי עושה מי שפיר, לי עם הקטנה בהריון היה CMV ודי לחצו עליי לעשות מי שפיר כמה רופאים, אבל לא רציתי. הייתי בשבוע 26 בערך שגילו שיש את הנוגדנים והלכתי למחלת הריון בסיכון אז הרופאה אמרה לי טוב אם לא מי שפיר תעשי MRI עוברי באיכילוב. כבר התקשרתי לקבוע תור ואמרו לי שם שצריך לקחת כדור שינה ואבן אם אני לא טועה שירדים את התינוק שלא יזוז לבדיקה, ברגע ששמעתי את זה ויתרתי גם על הבדיקה הזאת.
    בסוף אחרי הלידה עשו לה בדיקת דם ובדיקת שתן והכל היה בסדר ב"ה.
    החלבון העוברי זה רק בדיקת סקר לפי כלל האכלוסיה, כמו שעקומות גדילה בטיפת חלב זה לפי שאר הילדים באותו גיל ומשקל. אני לא הייתי עושה גם אם היה יוצא לי 1:10....
  • בעיניי זו בדיקה פולשנית והסיכון לפי הנתונים לא כזה גבוה שיש המלצה גורפת לעשות דיקור, עד כמה שאני זוכרת כשמדובר בסיכון של 1:300 ומטה ממליצים לעשות את הדיקור, כל תוצאה מעל נחשבת בטווח הנורמה.
    גם לי יצאה תוצאה לא הכי תקינה בחלבון עוברי, 1:594 לפי גיל ובדיקות (הייתי בת 25 אגב, אז כנראה שזה כן מדד שמתייחסים אליו
  • מתחת ל 1:380 המדינה מממנת כי אוטומטית את נחשבת בסיכון.
    לי יצא 1:520, הרופא נשים שלי אמר לי לא לעשות דיקור מי שפיר.. אני צריכה לקבוע תור לייעוץ גנטי..
    איך קובעים? אני במכבי....

• אני המלצתי לא מזמן לאמא של תלמידה שלי על פרופ׳ שוחט. הוא מוביל בתחומו, לא יפנה ישר למי שפיר ויאמוד היטב את כל האופציות. הוא קשוב, רגיש. הורים שהיו אצלו מספרים שהוא היה בן אדם נהדר וקשוב.
    תבדקי אם יש החזר ממכבי, אני כמעט בטוחה שכן.
  • מאיפה הוא גולי??
    ייעוץ גנטי עולה כסף בנפרד??

• בפתח תקווה. ליד בלינסון.
    אני מניחה שיש החזר דרךצהקופה ואז ווצא שאת לא משלמת או משלמת חלקית. עד כמה שזכור לי משלמים 800 ומקבלים החזר ממכבי של שמונים אחוז.
    יש עוד יועצים אני מניחה אבל הוא נחשב לטוב ביותר. ולדעתי, בנושא הזה כדאי ללכת להכי טוב.
  • ייעוץ גנטי זה דרך הקופה לא זכור לי שעולה כסף. תבקשי לקבוע תור דחוף. הייתי הולכת לפי המלצות של הרופא הגנטי.

• אני אלך לייעוץ דרך הקופה, ואת המי שפיר בפרטי.
    עם כל הכבוד, זה סכום רציני מאוד. יש לי ילדה בבית, היא גם צריכה לחיות ממשהו, הסכום פה מטורפים!!! חבל שבריאות עולה כל כך הרבה

• בהצלחה מאמי!!
  • נופר יוצא שאת משלמת מאה שקל! ומקבלת ייעוץ מהמומחה הכי טוב. תחפשי בגוגל מידע עליו.
  • תראי אני גם הייתי בסרט הזה.
    שקיפות עורפית יצאה לי 1:124, עשיתי בדיקת דם בנוסף ויצא 1:368

חלבון עוברי יצא 1:9999

לא עשו לי שיכלול של הכל, אבל הופנתי ליעוץ גנטי, הוא לא אמר לי באופן חד משמעי לבצע או לא.
    אבל שהחלבון יצא טוב, השקיפות לא.
    אמר לי מה שאני אחליט.
    היתה לי הפניה ממנו אם אני אחליט שכן, כך שבכל מצב ממליצה לך ללכת ככה המדינה ממננת את הבדיקה.

בנוסף לבדיקות עשיתו אקו לב עוברי.

בסוף החלטתי לא לעשןת את המי שפיר.

היום, הילד שני כמעט בין שנתיים וחצי ילד מווושלם!!!!!!!

שיהיה בהצלחה בכל מה שתחליטי!!!

• את יכולה לברר בקופ"ח, לי בזמנו אמרו שבגלל שהתוצאות של חלבון העוברי יצאו נמוכות ויש המצלה של יועץ גנטי למי שפיר, יש לי זכאות לבצע דרך הקופ"ח במחיר של 500 ש"ח במדיקל סנטר. אני בכל זאת בחרתי לעשות אצל מי שהיו לי המלצות חמות לגביו וזה דר' שפירא.

• באמת שלא יודעת מה הייתי עושה במקמך מאמי אבל הייתי בהחלט לוקחת בחשבון שהבדיקה היא בדיקה סטטיסטית, תודה לאל יצאו לך בדיקות (שקיפות וסיקהר) תקינות, לא רואה איזה סיבה מיוחדת למי שפיר. לא חושבת שהייתי עושה. אבל באמת שלא יודעת מה הייתי עושה במקומך!!!
    [center]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה