עצובה, מתוסכלת ויותר מהכל צריכה את דעתכן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אבל אני צריכה את דעתכן האמיתית מבלי שתתחשבו בי.. זה חשוב לי מאוד.
    פשוט תסתכלו על זה מהצד ותגידו לי מה אתן חושבות..
    במשפחה של בעלי חוגגים את החגים ועושים את ארוחות השבת בשעה מאוחרת יחסית לפעמים ב8 לפעמים ב 9.. לפעמים גם אחרי זה..
    אני אישית מתההה על חגים ועל הביחד ועל האוכל ועל הכל..
    אבל מאז שליעד נולד לא יוצא לי כל כך לחגוג יחד איתם כי הוא הולך לישון בסביבות 8 ואז כבר אין מצב להוציא אותו ולטרטר..
    עכשיו במשפחה של בעלי מאוווד כועסים עליי.. אני יכולה להבין איפשהו את הכעס מצד אחד..אבל מצד שני אני לא יכולה כי זה לא תלוי בי.
    כאילו מה אתם חושבים שלא בא לי להיות איתכם ולאכול איתכם ולצחוק איתכם..?
    הכי הכי בא לי.. אני פשוט לא רוצה להרוס את הילד שלי..הוא עוד פיצי!
    היום למשל הייתי איתו אצל אמא שלי והוא לא רצה לישון מאיזה 2 עד 7.. וב8 כשחזרנו הוא כבר נשפך.
    ואז כולם התחילו לכעוס עליי למה לא הרדמתי אותו קודם הרי ידעתי שיש היום חג ושאני אחזיק אותו ער יותר בחגים כי זה ארועים חד פעמיים וזה..
    זה ממש ממש עשה אותי עצובה!
    אני לא יכולה "להחזיק אותו ער" יותר מהשעות האלה כי הוא יהפוך לנודניק ויהיה עצבני ועייף ויסבול.. בשביל מה?
    תאמינו לי אני יושבת פה עכשיו כשכולם נסעו לעשות את החג, מקרקרת לי הבטן רצח מרעב אבל מה? אני מרוצה.. כי אני יודעת שהילד שלי מקבל את מה שהוא צריך לקבל..

מה אתן הייתן עושות במקומי? מי לדעתכן צודק פה?

19 תגובות
עמוד 1
  • לי יש בדיוק את אותה הבעיה.

אז במשפחה שלי ישנה התחשבות ואנחנו הופכים את הארוחה למוקדמת.

במשפחה של בעלי זה ג תמיד מאוחר, אז או שאנחנו מגיעים מוקדם ולא נשארים לארוחה או שאני מרדימה שם את תמר- אבל זה המוצא האחרון אני לא אוהבת שהיא ישנה בעגלה או באיזו מיטה כי היא פשוט לא ישנה טוב ומתחרבן הלילה כולו....

אז לדעתי בשביל התחלה זה מאוד נכון מה שאת עושה, מי שלא מבין שיקפוץ לך... אבל אני כן חושבת שבעלך צריך להשאר יחד איתך ותחגגו ביחד אם זה חג או ערב שבת...

• אני חושבת שטובת הילד לפני הכל ובעיניי את צודקת לחלוטין בגישה שלך, זו גם הגישה שלי אגב.
    יכול להיות שאחרים לא מבינים את הגישה ומבחינתם זה בסדר "למשוך" את שעת ההשכבה של הילד אבל את האמא ואת זו שיודעת מה הכי טוב בשביל הילד שלך ורק את מחליטה בשבילו.
    אז יש למשפחה של בעלך 2 אפשרויות - להבין את הסיטואציה ולנסות לבוא לקראתך ולהקדים את שעות החגיגות לשעה שגם את וליעדי יכולים להשתתף או להמשיך להחמיץ פנים ולפספס.

אני לא חושבת שארוחת חג חשובה יותר משגרה של ילד כי מבחינת קרובי המשפחה להם יהיה כיף שהם יבלו עם ליעד ואיתך אבל אחר כך את זו שתצטרכי לשאת בתוצאות ולהלחם בתינוק גמור מעייפות שלא מצליח להכנס למצב של שינה כי הוא פספס את חלון ההזדמנויות שלו.
  • צודקת צודקת צודקת

• תראי אני אגיד לך משהו אולי תסתכלי על זה אחרת....
    חגים ואירועים אלו דברים חד פעמיים. רוב החיים הם שגרה...
    אני חושבת שכן אפשר לשנות ולשבש פעם ב את השגרה.

אותו הדבר קרה לי באילת - כולם רצו שהדס תיהיה בארוחות ותשחק איתם אבל אני איכשהו ניסיתי להקפיד על שעת שינה סבירה... אז אם התחילו מאוחר והיא כבר עייפה הייתי מרדימה אותה והם היו מחכים לי....
    טןב זה פעם ב - בפסח.. עם סבא וסבתא שגרים רחוק..

זה קורה אצלי כל שישי.
    היא מתחילה את שנת הלילה אצל הורי ואז אני מרדימה אותה שוב בבית..
    נו מה? יש ברירה אחרת?
    לא נבוא לקידוש?

אני חושבת שאם כל השבוע בסדר ורק בימי שישי משתבש אז ניחא....

ואל תחזיקי אותו ער... פשוט תבואי למארחים מוקדם יותר , שישחקן אותו ואז שירדם שם... כמו שאני עושה....

• אני זוכרת את הגיל של ליעד..ואו'...כשנעמה היתה נרדמת בעגלה בטיול בחוץ,החלום שלי זה היה להשתטח על הכביש ולישוןןןןןןןןןןןןןן...
    אגב- עד היום נידבקה בי עייפות-מצטברת, אולי מהתק' ההיא שיותר מידי זרמתי עם כולם.

אז לא-ממש הבנתי מה לעשות בשיגרת-בוקר (הכוונה בשנ"צ וכו'), "זרמתי" עם נעמה לפי הזדמנויות-חברתיות ונדפקתי בטירוף,בעייפות-מטורפת..

היום הייתי נוהגת בול כמוך!

גם חמותי אוהבת להגיד,תמשכו את הילדים,כדי שהם יישבו לסדר-פסח..חחחח..

אי-אפשר לתכנת ילד כמו רובוט. הדור הזה של האימהות לא-ממש מבין בקטע-הזה!

ישנו פיק,שאת צודקת,שאם בגיל של ליעד לא-קולטים מתי להשכיב לישון ונכנסים לעייפות-יתר,אז כבר לא-נרדמים..

אני בגיל של ליעד היום מאוד אקפיד על שיגרה,כדי לבסס אותה,כי עם נעמה הכל כבר יותר פשוט,בגיל שלה, כי למזלי מהרגע-הראשון ביססתי שנת-לילה ואח"כ לבסס את שאר השינה במשך היממה,היה כבר יותר קל.

את חייבת איזושהי שליטה ביממה,לדעת,שיש לך הפסקה בשעות-מסויימות ובשביל זה,זה הגיל לבסס שיגרה..

אח"כ מי שנידפק מזה,זו רק את. ביום שלמחרת,רק את מטפלת בו!!!!!!!!!!!!
    זה מה שתסבירי בישירות ובפשטות.
    שאת גמורה מעייפות ולא-חלילה לא-רוצה לבוא.

• את צודקת!
  • בעייתי שזה שעון קיץ הארוחות מתחילות יותר מאוחר ,גם אצלנו זה ככה מה הבעיה שהוא ירדם שם ואחר כך תעבירי אותו למיטה?

• מאמי תראי גם אני מאוד מאוד מאוד בעד שיגרה במיוחד כל מה שקשור לשינה אבל לפעמים במקרים מיוחדים אני מוכנה לשבור את השיגרה וחג לדעתי זה משהו מיוחד
    אז אולי תבקשי מחמותך שיקדימו קצת את הארוחה
    וכמו שמיכל אמרה אולי הוא ירדם שם זה לא נורא שזה קורה פעם ב

• אני אישית הייתי מרדימה אותה באיזה חדר שקט
    והיא הייתה ישנה...
    כמובן כשזה קורה פעעם ב...
    סורי החיים לא נעצרו
  • לדעתי, שני הצדדים צרכים להתגמש. תגידו שאתם באים ותבקשו להקדים קצת. תרדימי את ליעד שם ..
    אם פעם אחת תמשכו קצת את השעת שינה שלו תאמיני לי שלא יקרה כלום
    פשוט חבל שתשארי איתו בימי שישי וחגים,לבד...
    תנסו פעם ללכת בצהריים, פעם בוקר בשבת, פעם צהריים ומדי פעם לקפוץ בשישי.
    אמנם אין לי עדיין ילדים אבל ברור לי כשאלד לא תהיה מניעה לא ללכת להורים של בעלי בימי שישי.
  • לדעתי המשפחה של בעלך לא צודקים ואם היה אכפת להם
    הם היו מקדימים את השעה בשביל להיות איתו יותר!
    אני יכולה לומר לך למשל על היום נסענו לב"ש למשפחה שלי אומנם אכלנו ב 8 ותאיר ישנה צהריים טוב בסביבות השעה 9 היא כבר הייתה נורא נורא נודניקית
    פשוט לקחתי איתי פיג'מה כשראיתי שהיא הולכת להישפך החלפתי לה בגדים והיא נרדמה . אחרי זה לקחנו אותה לאוטו והיא המשיכה לישון וכשהגענו הביתה פשוט שמתי אותה במיטה בלי שהיא תרגיש. כלומר בסה"כ ישנה מתי שהייתה צריכה

• קודם כל, ברור שמה שאת מחליטה זה הכי טוב בשבילך!

אני די מההתחלה שדור נולד, הוצאתי אותו מידי פעם בערבים לחברים בשעות הערב.
    גם כל סופ"ש שני אנחנו הולכים לארוחת שישי אצל סבתא של בעלי, ובשעון קיץ זה יוצא מאוחר..
    לקחנו איתנו לול קמפינג+מזרן+סדין, והוא פשוט ישן.
    אח"כ פשוט העברנו אותו למיטה שלו.

לעיתים הוא היה מתעורר בעודנו לא בבית.
    לשם כך בדיוק נועדה הנסיעה חזרה - הוא היה נרדם באוטו..

כמובן - שגם לדעתי אין דבר כזה "למשוך את הילדים"..
    זה ממש אידיוטי! אני לא אמנע מילד ללכת לישון בשום אופן!

זו דעתי

• תראי אני באותה דילמה...
    בערב החג הראשון של פסח רז עשתה לי את המוות, צרחה והשתגעה ועצרה את הנשימה מבכי כמה פעמים

• 100 אחוז איתך
    גם אני באותו סיפור תביא אותו תמשכי אותו
    אז מה אני עושה מקדימה תמקלחת
    בשעה יוצארת מצב של שינה מאכילה בחדר חשוך שמה במיטה
    ואז כשאנחנו יוצאים לשם לוקחת בידיים אליי
    שמה האוטו ןאז בעגלה הוא ישןןןןןן חזק
    תכלס לא נוח אבל פעם ב ... אין ברירה
    לא כל הזמן
    אני בעד שגרה
    אז היום לדוגמא חמתי אומרת לי מה הוא שוב ישן
    מהבולה מה יש לו לעשות 9 בערב לשחק או לספור כבשים...

עזבי את יודעת מה טוב בשביל הילד שלך !!

• תודה לכולכן!!! אני שמחה שרוב הדעות הן בדעתי ושלא איבדתי את השפיות לגמרי חחח..

ולכל מי שאמרה להרדים בבית שלהם ואז להעביר למיטה בבית שלנו - הלוואי וזה היה ככה אצלנו , אם זה היה ככה הכל היה מעולה אבל זו בדיוק הבעיה.. אם אני מרדימה אותו בבית אחר ואז לוקחת לבית איך שאני מוציאה אותו מהאוטו כדי להעביר מיטה הוא מתעורר כאילו 7 בבוקר.. ואז יש לי 3-4 שעות של להשאר ערה איתו ולנסות להרדים אותו..
    ואני לא מסוגלת כי גם ככה הוא בעייתי לי עם השינה ולהיות אמא כולנו יודעות שזו משרה מלאה מ 6 בבוקר ועד הערב אז עוד 3-4 שעות על חשבון הלילה זה בעייתי:\
    בנוסף לזה כואב לי "להחזיק ער" תינוק כזה קטן שמשפשף בעיניים ואת הפנים שלו בי מרוב עייפות והעיניים כבר נפוחות.. אני לא מסוגלת לראות ככה את הבן שלי.. זה כואב לי!
    בגיל יותר גדול יש מצב שאני אזרום עם זה יותר.. עכשיו זה פשוט כואב לי..
    אני לא חושבת שמעניין אותו להיות עם כולם כשהוא כל כך עייף.. מה שקורה זה שאני פשוט אביא אותו והוא יבכה נונסטופ ובסוף גם אני אבכה איתו..

• והקטע הכי מצחיק זה שאם ועד שכבר אני עושה את הצעד הזה ובאה והוא מתחיל לנג'ס ולבכות ולהשתגע ואני מעלה להרדים אותו למרות כל הבעיות שפירטתי בהודעה מעל באיזשהו חדר..
    אז כשאני יורדת אני רואה שהם כבר באמצע הארוחה, לא חיכו ולא כלום.. אז.. כאילו למה?.. חחח

• אם הוא בעייתי בשינה וגם ככה קשה אז לפי דעתי את צודקת. את חושבת על טובת הילד וזה מה שחשוב.
    להנחיל מסורת יש לו את כל החיים. אפשר לתחיל להנחיל גם בגיל 3,4 ולא קרה כלום שבגיל הזה הוא לא יחגוג. גם ככה הוא לא מבין מה עושים ולמה. מה הוא מבין בכלל מהחגים? גם נטלי לא מבינה כלום. אז? כשהיא תהיה בגיל של אוריאל אז היא תתחיל להבין. אוריאל עכשיו משתתף ושר ואוכל מאכלי חג וזה כיף. אבל כשהיה קטן בכלל לא הבין כלום וישן. אז?

לדעתי המשפחה של בעלך יכולה להתחשב ולהתגמש ולא לכעוס. שיתחילו יותר מוקדם. מה יקרה להם אם הם יתחשבו במישהו אחר פעם אחד, במיוחד בילד בן חצי שנה?

אז את עושה מה שאמא טובה אמורה לעשות ומתחשבת בילד. והם קצת אנוכיים, אני מקווה שאת לא כועסת שאני אומרת את זה.

חג שמח!!!

• מאמוש... לא קראתי את התגובות אבל אני יענה...

ברור שזו בעייה ממש קשה שהחגים וגם שבתות חוגגים מאוחר. גם אצלי זה ככה. ואני הכי לא אוהבת שלאופק נהרס הלילה.

למשל בערב חג פסח ביום שישי שעבר... אופק הייתי איתנו קצת בשולחן חג, אח"כ הרדמתי אותה בעגלה, שמתי בחדר של דודה שלי והיא ישנה, בלילה באנו הבייתה העברנו אותה למיטה שלה ולא קרה כלום..

למה את לא עושה ככה??!?!??! אפילו שהוא פיצי לא צריך להפסיק את החיים, ברור שהם משתנים אבל לפעמים מותר קצת לשנות את השגרה...

לפי דעתי את ממש לא צריכה להישאר בבית לבד, מה הבעיה שהוא ישן בעגלה או במיטה של הסבתא למשל...(ככה אני עושה אצל אמא שלי כשאנחנו הולכין לארוחות שישי...)

ובקשר ללהחזיק אותו ער, ממש לא צריך כיוון שפשוט תרדימי אותו ושימי אותו לישון בחדר אחר איפה שתשמעי אותו

• ראיתי מה שרשמת לגבי זה שהוא מתעורר שמעבירים אותו..

זו בעיה אחרת... כי זה באמת הורס את הלילה ואת היום שלמחרת...

אולי לאט לאט הוא יתרגל לכך שמעבירים אותו בלילה..

אבל ממוש תעשי מה שאת מרגישה שהוא הכי נכון לך ולליעד, את אמא שלו ואת יודעת מה טוב לו ולך...

אצלי לפעמים מנסים להכריח אותי לתת לה כל מיני דברים ואני מתעצבנת!!! למשל אחותי ניסתה להכריח אותי לתת לאופק גלידה והיה בה מייפל וכל מיני ולא ריציתי...והיא שיגעה אותי עד שתפסתי אותה לשיחה ואמרתי לה זו הבת שלי ואני מחליטה!!!

ככה את צריכה לעשות , מה שטוב לך ולליעד!!

בהצלחה מותק

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה