-
אני לא מבינה בזה כל כך אבל נראה לי שבתור התחלה את יכולה להראות לה DVD של האסלה הקסומה ולראות איך היא זורמת... שמעתי שהרבה ילדים נגמלו דרכו
-
שאני גמלתי את עידן, לפני הגמילה בפועל, שהוא היה מתעורר הייתי שמה אותו על סיר, וכל בוקר בוקר הייתי נותנת לו לעשות פיפי בסיר, שיהיה מודע למה שיוצא לו מהגוף.
הייתי נותנת לו להיסתובב בלי טיטול, שירגיש מה יוצא לו מהגוף, גם בגיל שנה וחצי, הייתי מסבירה, נסיך עשית פיפי/קקי, אתה רואה? מסבירה שעושים באסלה...
בחופש הגדול שהיה כמעט בין שנה ו10 חודשים הורדתי את הטיטול לגמרי ומאז טפו טפו הוא גמול.
אני כן מציעה בהדרגה להתחיל בבית, מדי פעם להוריד בבית.
זה מצוין שהם מתחילים בגן כולם ביחד
-
בת כמה נעמה?
-
אניה נעמה בת שנתיים וחודש
ממי תעשי הכנות, יש ספרים נחמדים, יש את הדיסקים האסלה הקסומה ובלי חיתולים
אבל מוזר לי שלא עשו גמילה מרוכזת בגן, זה ברוב המקומות בפסח
-
תתחילי, ותני לזה ניסיון. היא יכולה להפתיע אותך לטובה. כמובן שמתחילים קודם גמילה ביום ורק יותר מאוחר בלילה.
ממליצה מאוד על סרט - בלי חיתולים.
וזה ממש לא מוקדם. ביתי טפו טפו טפו החלה בגמילה בגיל שנתיים וחודשיים.
ואחרי כל הצלחה בסיר תני לה מדבקה להדביק על החולצה שלה או על הסיר עצמו.
צריך רק לחייך!
-
קודם כל תדברי עם הגננת ותראי מתי מתחילים גמילה בגן, באיזו שיטה (מורידים חיתול ישר? כל כמה זמן לוקחים? עובדים בשיטת פיפי פרס? יהיה חיזוק כלשהו?) וכמה ילדים יגמלו.
חשוב שתדברי עם הגננת ותביני בדיוק ולא עם אמהות אחרות. אפשר בנוסף אבל לא במקום. אני למשל מכירה ילד שהשיטת גמילה בגן ממש לא התאימה לו (ישר הורידו חיתול) א התחלנו גמילה שונה קצת בבית.
בעקרון, אם את לא מתכוונת להתחיל באופן מיידי לא הייתי מתחילה בהכנות כי ילדים בגיל הזה לא מבינים מזה בקרוב, או עוד מעט,נאו שבוע הבא
גמילה מתחילים על ידי הכנה למשל הקראת ספר, האסלה הקסומה, דיבור ושיחה עם הילד - חשוב שתעשי את זה כי בגן בטוח לא יעשו
תחשבי מה את מעדיפה סיר או ישבנון.
אם את לא אוצה להתחיל גמילה לפני הגן. לא לעשות כלום. כשהיא שמה לב שהיא עושה בחיתול לחזק את זה: ״נכון עשית קקי בחיתול. איזה ילדה חכמה ״
אני לא הייתי מורידה חיתול ושמה בשירותים בוקר או ערב כי זה לשדר מטרה כפולה ומשם מתחילה בעייה.
-
חשוב להתחיל בתיאום עם הגן, אם נעמיקה מוכנה אז יכולה כבר לעשות הכנה ולהרגיל אותה בבית לחוות את הפרידה מהפיפי והקקי...
משמע- להוריד חיתול ולהתחיל לפספס. הסרט האסלה הקסומה עדיין בין האהובים על ארי, אנחנו שרים אותו בעצירות חחחח "קקי צא, קקי צא, ארי רוצה אך זה לא יוצא. קקי צא, קקי צאאאאאאאאאאאא.... זה פתאום יוצא