אולי נתקלתן במקרה דומה פחות או יותר... - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
יש לנו זוג חברים שיש להם 2 זוגות תאומים, בהפרש של שנתיים בינהם - נראה לי שזה אומר הכל לא
18 תגובות
עמוד 1
התערבות פוגעת מניסיון כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
חלילה רווחה
ברור שלסתום
לא להעיז להתערב
אלא אם שואלים את דעתך, או רוצים להתייעץ איתך. אני לא מעירה , רק אם פונים אליי. אני חושבת שאפילו משהו שנראה לך שחייב לומר יכול מאוד להעליב ולפגוע. לא כדאי להרוס עדיף לשתוק.
כאמא לזוג תאומים אחד אני מורידה בפניהם את הכובע, לגדל תאומים זו משימה לא קלה ולא פשוטה, אומנם חוויה ענקית אבל ק ש ה !!! אז עם שני זוגות?! וואוו!!!
יש המון ילדים שמתנהגים ככה / הורים שמתנהגים ככה בלי קשר לגיל הילד או מספר הילדים בבית...זה אופי. לא הייתי מעירה אבל בהחלט נמנעת כמה שיותר מלהזמין אליי (בלי קשר, להזמין זוג + 4 ילדים זה בלאגן). נפגשים יותר בחוץ.
תיארתי לעצמי שזאת תהייה התשובה שלכן... גם אני נוטה לחשוב כך, למרות שמצד שני, כפי שכבר אמרתי, כואב לי עליהם כי הם יכולים לשפר פלאים הרבה דברים...
ומה דעתכן להעיר לילד (בנוכחות ההורים)? אתן דוגמא: משהו שבעלי ואני מאוד מקפידים על כך זה כאשר אנחנו יושבים לאכול, מי שמסיים ראשון לא קם והולך אלא כולם מחכים עד אחרון הסועדים. אז נניח אנחנו מושיבים את הילדים לאכול ואחרי מס' דק' אחד ההילידים מחליט שזהו והוא קם - האם להעיר לו / לבקש ממנו להמשיך לשבת עד שהשאר יסיימו או לשתוק? מה שיוצא - שברגע שאחד קם, כל השאר גם קמים, למרות שהם עדיין רוצים לאכול...
[
השאלה היא מזה פוגרום בשבילך?
איפי
אני יכולה להרשות לעצמי לתת טיפים אך ורק לחברה מאוד קרובה! חברה כזאת שיודעת שאני רוצה בטובתה... לגבי זה שהילדים קמים- גם לנו קורים מקרים, בהם שקד לא סיים לאכול וילד אחר סיים וקם. מין הסתם שקד ממהר לקום מהשולחן ולשחק עם אותו ילד, אז אני מבהירה חד וחלק לשקד (וגם לילד, במקרה והוא קורא לו) שהוא לא סיים לאכול והוא לא קם מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם! ------------------------------------------------------------------------------------------ לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
-------------------------------------------------------------------------------- אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
הי מילנוש
לדעתי את יכולה להגדיר חוקים שמתקיימים אצלך בבית כמו כשמסיימים משחק לא מוצאים משחק חדש עד שאוספים וכד' ...אבל אסור לך להעיר לילדים שלהם אלא אם כן זה באלגנטיות תוך כדי פניה לבנות שלך
מצטרפת ללהמנע... אלא באמת אם היא חברה מאוד מאוד קרובה כמו שמילנה אמרה, שלא תפגע ותקח את זה למקומות נכונים.
אין שום סיבה בעולם שתתערבי בחיים של מישהו אחר... את לא סופר נני וגם סופר נני לא מחלקת עיצות אם לא שואלים אותה.. חוצמזה את כנראה לא מבינה במה זה כרוך לגדל תאומים ובמקרה הזה גם 4 ילדים הם כנראה הגיעו להחלטה להשקיע את האנרגיות שלהם בדברים שיותר חשובים להם מנימוסי שולחן או סדר ואירגון... מספיק שאחד הילדים מונע מהם שנת לילה רצופה כדי להפוך אותם לאנשים עייפים..
זה באמת נושא רגיש, כי אף אחד לא אוהב שמעירים או מנסים"לחנך" את הילדים שלו אבל מצד שני אחרי אירוח אי אפשר להתמודד עם בלאגן כזה! מה שאת כן יכולה למנוע את זה זה פשוט לומר שבבית שלכם יש חוקים כך וכך לדוגמא איסוף וסידור חדר המשחקים ומה שאני עושה זה פונה לילדים שלי ואומרת להם לסדר יחד עם החברים שלהם
לא להתערב-נקודה!!!! זה כ"כ לא קל לגדל תאומים אז 2 זוגות בהפרש כ"כ צמוד
אני גם בדעה של הבנות. לא לההתערב. זה החיים שלהם והחינוך שלהם. גם צורת החינוך שלך (כמו של כולנו) לא מושלמת. אבל היא מספיק טובה עבורך ועבור הילדים שלך. לא היית רוצה שמישהו יבוא ויתחיל להטיף לך על צורת החינוך שלך ומה היית יכולה לשפר במשפחה שלך. זה פוגע וזה רק יפגע ביחסים שלךס עם האמא. ויגרום לה ל״אנטי״ לדברים שלך.
ובקשר להתנהגות הילדים בבית שלך אני בבית שלי מתעקשת גם עם ילדים של אחרים על דברים עקרוניים לי. לא הייתי מעירה אם היו קמים מהשולחן לפני כולם, אבל כן אני אומרת שבבית שלנו לא מלכלכים, לא מרביצים, אוספים צעצוע לפני שפוחתים חדש וכו׳