עצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוריקי כל יום אומר לי שהוא לא רוצה ללכת לגן.
    ממש מסרב. וכל פעם שאני הולכת הוא רץ אחרי
    כבר כמעט שנה הוא בגן, ואני עם ייסורי מצפון, אולי באמת לא טוב לו בגן
    ניסיתי לשאול אותו האם מישהו מפריע לו או מציק לו, והוא אמר שלא.

הוא הכי פיצפון בגן
    אני ממש מפחדת שלא טוב לו שם.

מצד שני גם במשפחתון הוא לא היה רוצה שאני אלך היה בוכה כל יום שהיתי הולכת.
    הגננת אומרת שהוא התחיל להיפתח ולשחק עם ילדים (הוא גם אומר לי שהוא שיחק עם ילדים ואומר לי שמות שלהם).
    אני רואה את שתי הגננות שלו כל יום כי הילדים שלהן במשפחתון של אמילי, וכל יום אני שואלת מה איתו.

אוף, אני רק רוצה שיהיה לו טוב.
    אוף
15 תגובות
עמוד 1
  • אוייש

• כנראה קורה משהו בגן שגורם לו לסרב ללכת לגן...

אמא שלי שנים גננת והיא לימדה אותי תמיד לשים לב לילדים ולבעיות שיש אם זה חברתי אם זה חוסר תשומת מצד הגננות וכאלה.
    נסי לברר ואם הוא לא אומר בררי דרך הגננת.
    [/url
  • אם תראי את ההודעה שכתבתי תראי עד כמה אני מבינה לליבך אהובה!!!

עצות אין לי, אני אפילו אשמח לכמה, רק שולחת לך המון המון חיבוקים ונישוקים

• יוליוש חחחחח אני יכולה גם לעשות לך את זה לפני שאת הולכת לעבודה חחחח

• השיטה שלי: להיפגש עם ילדים מהגן אחה"צ בפארק (בגלל זה בחרתי בגן-השכונתי) ולהיפגש עם חברים אחה"צ (לעשות תיווך-חברתי למיומנויות-חברתיות) בבית.

גם מיקרו (בבית) וגם מאקרו (בפארק).

הורים לא-מתחברים היום בקלות,בעיקר אילו מהגן ומחכים כאילו לגיל 3,כדי להזמין חברים הביתה,כשהילד אומר מפורשות את שם-החבר.
    בעיני,זאת מחשבה-דפוקה, שפסיכולוגים קיבעו אותה ויותר מידי הורים מאמצים אותה, מתוך חשש שלהם לאינטימיות ולעומק ריגשי עם הורה/ילד אחר בבית שלהם או של החבר.

אני בעד חשיפה-אקטיבית לילדים גם ביום וגם אחה"צ (אני לא-בגישה של בוקר,הילד נפגש עם חברים ואחה"צ נח בבית), ברור שיש לי עדיין מלא-זמן אחד-על-אחד עם נעמה בבית.

• אני מדובבות אותו כל יום אחרי הגן, ושואלת עם מי שיחק ובמה הוא שיחק והאם מישהו הפריע לו או הציק לו.
    לא ראיתי משהו מיוחד.
    ייתכן וזה כי הוא הכי קטן בגן, ויכול להיות כי הוא מאד סגור ומופנם ולא משחק עם כל הילדים.
    אני מדברת עם הגננות על בסיס יומיומי (כי אני רואה אותן בגן של אמילי) והן לא יודעות לספר מה מפריע לו.

אוף זה ממש מתסכל שאני לא מצליחה לגרום לו להנות בגן או לפחות שלא יסבול שם.

וכבר ניסיתי להגיד לו יאללה בוא סע אתה לעבודה ואני נשארת בגן, הוא לקח את המפתחות של האוטו ונכנס לאוטו ולא נתן לי לצאת מהגן. אמר שהוא נוסע לעבודה. חחחחח
  • כשאת בא לקחת אותו מהגן מה הוא עושה? מחשק?
    לא רוצה ללכת לבית או להפך?

נועה למשל בבוקר לא רוצה שאני אלך, אבל בצהריים מעיפה אותי חזרה לבית רוצה להישאר
  • מאמי נראה לי שלאוריקי יש מקרה חמור של נרקו אמא
    אני לא חושבת שזה קשור לגן זה פשוט שלב....
    אם את ממש חוששת תנסי אולי "להפתיע" את הגננות לצפות מהחלון או אולי אחרי שאת הולכת חכי כמה דקות ואז תציצי לראות מה קורה..
    אני מאמינה בלב שלם שהוא ישחק ויהנה וישכח תוך דקה ואם המצב לא ככה אז אולי באמת לא טוב לו..
    שולחת מיליון

• אני עוד לא הגעתי לשלב הזה של הדאגות כי הילדים עדיין בבית- זה באמת מלחיץ כל העניין של ההסתגלות. אי מקווה שזה יעבור מהר לאוריקי ושבקרוב מאוד יחזור מאושר מהגן!

• תראי מאמי אני בתור גננת יודעת שאם הילד בוכה בבוקר במשך הרבה זמן אז אולי יש איזו בעיה אבל לפעמים יש ילדים שפשוט קשה להם
    מה הוא באמת עושה כשאת באה לקחת אותו ?
    את רואה אותו מתערבב אם ילדים?
    כשאת שואלת אותו איך היה בגן מה הוא אומר?

• אני כן הייתי מתייחסת לזה. חשוב להבחין בין קושי להפרד לבין ילד שלא נהנה בגן.
    ילדים מאד מתקשים לספר מה קרה בגן גם אם זה טוב או לא.
    אני הייתי מנסה דרך משחק סימבולי לנסות להבין מה קורה. תמחיזי לו ילד שלא רוצה ללכת לגן, תני לו להיות הגננת וגם הסייעת.

בנוסף לעשות טקס פרידה בבוקר. לקבוע ביחד איך נפרדים
    שיר משותף למשל, משחק קצר, סיפור שתקריאי לו ולחברים
    הייתי אפילו עובדת בשיטת חיזוקים לפרידה בבוקר, על מנת להקל וליצור שגרה טובה ורגועה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה