התייעצות לגבי תינוק בן 8 חודשים- תודה! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • התייעצות לגבי תינוק בן 8 חודשים:

היי ותודה מראש על העזרה! יש לי תינוק מתוק בן 8 חודשים ורציתי להתייעץ לגבי כמה נושאים:

אוכל:
    נועם נמצא במשפחתון ואוכל שם כל בוקר פירות ובצהריים מרק ירקות עם בשר/עוף. ז"א במשפחתון הוא לא אוכל מטרנה בכלל.
    כשהוא בא הביתה בסביבות השעה 18:00 הוא אוכל שוב מטרנה ואח"כ בלילה הוא אוכל שוב מטרנה+ דייסה של מטרנה. ניסיתי לתת לו שוב פירות בערב אבל הוא לא ממש רצה, ונראה לי שלתת לו שוב מרק ירקות זה סתם יכביד עליו.
    שאלתי היא: מה אני יכולה לתת לו בערב בסביבות 18:00 חוץ ממטרנה? אני רוצה לגוון לו ואני לא ממש בטוחה במה לגוון.

תזונת לילה:
    נועם קם בסביבות 24:00 לאכול ואני נותנת לו מטרנה + דייסה של מטרנה, ואח"כ הוא קם שוב בסביבות 03:00 ואוכל שוב... אני רוצה לתת לו משהו ב 24:00 שישביע אותו יותר, דייסה סמיכה יותר ש"תחזיק אותו" יוצר טוב. יש הצעות? יש דייסות שאפשר להכין ולתת בבקבוק שהן כבדות יותר חוץ מהדייסות של מטרנה?

אוכל בשבת:
    אנחנו שומרים שבת ולכן אני לא יכולה לטחון פירות ביום שבת , מה שמשגע אותי כי הילד שלי אוהב מאוד פירות. ניסיתי לתת לו גרבר של פירות רק בשבת, (כי בד"כ הוא אוכל טרי) אבל הוא לא אוהב את זה ולא רצה לאכול. יש המלצות מה אני יכולה לתת לו בשבת חוץ ממרק ירקות?

החלפה בלילה:
    כשהוא קם ב 2400 אנחנו מחליפים לו טיטול, כי לא החלפנו לו משעה 1830 (השעה של האמבטיה). נראה לי שאני עושה טעות שאני מחליפה לו בלילה כי זה קצת מעיר אותו, אמנם הוא בדר"כ מיד חוזר לישון אבל בכל זאת בגיל שלו נראה לי שאפשר לוותר על החלפות לילה. הבעיה היא שאם לא מחליפים לו הוא קם באמצע הלילה, בבכי רק כי הטיטול רטוב... מה עושים? להמשיך להחליף? עד איזה גיל?

תקופת מעבר:
    איך אתן מלבישות עכשיו את התינוקות שלכן לשינה? ארוך? קצר? באיזה שמיכה?

תודה מראש!
7 תגובות
עמוד 1
  • אני יענה לך על מה שאני יודעת

לגבי הארוחות ביום יום תמשיכי לתת לו מטרנה בטיפת חלב אמרו לי שזה טוב לתת להם
    את יכולה לנסות לתת לו מעדן דניאלה/גמדים/שטוזים
    אני נותנת לאורל לפעמים חביתה

לגבי אוכל שישביע אותו אין לי מושג גם אוראלי שלי קם כמה פעמים בלילה לאט לאט הוא התרגל לישון לילה שלם

לגבי הגבר בשבת אין לי מושג מה להגיד לך כי אוראלי שלי כן מעדיף גבר

ולגבי החלפה אני מחליפה לאוראלי חיתול בסביבות 19:30-20:00 עד הבוקר

• אוכל- תנסי דייסת שיבולת שועל- מערבבים 3 כפות שיבולת שועל, מעט מים שיכסו, פרי מגורר- בננה, תפוח אגס מה שהוא אוהב..ניתן להוסיף מעט סילאן. לבשל את זה על הגז עד שהכל נהיה מושי..ויאמי!! הבנות שלי היו מתות על זה בגיל הזה..

תזונת לילה- אולי מטרנה לילה טוב..? אבל נשמע שהוא לא אוכל מספיק במהלך היום ובגלל זה הוא קם בלילה. את יכולה להתחיל לתת לו מעדנים לדעתי, קצת ללעוס את הקשה של הלחם..את יכולה לרסק לו קציצה שינשנש..

אוכל בשבת- אותו דבר..תתחילי לגוון לו עם פסטה של קטנים, קציצות שיתחיל לטעום מהצלחת שלכם

• האכלות של הבוקר פירות והצהרים מרק ובשר זה בסדר.
    לדעתי בערב במקום לתת מטרנה את יכולה כבר לתת לו ביצה , לחם לנסות לתת גבינות , טחינה גולמית מרוחה ירקות פשטידה מעוכה וכו...
    ולפני שינה בקבוק מטרנה
    עם בשבת את לא יכולה לטחון לו פירות והוא מאוד אוהב את יכולה לנסות אולי מעדן לשנות ובצאת שבת לתת לו פירות .
    לגבי החלפת טיטול אני גם הייתי כמוך מחליפה חיתול כי אחרי המקלחת שזה בערך בשש שבע ועד הבוקר זה קצת הרבה להיות עם חיתול אחד לדעתי תחליפי לו ממש לפני שאת רואה שהוא כבר עייף והולך להירדם.
    עכשיו לדעתי זה חולצות דקות ארוכות מעבר. בבוקר מוקדם עוד קריר וגם בערב עוד יש רוח .למשפחתון את יכולה לשים לו בתיק חולצה קצרה עם יהיה חם שיחליפו לו.
    מקווה שעזרתי לך
  • תודה רבה על התגובות!! אתן מקסימות!

• מה השעות של האוכל שלו במשך היום?...
    זה נשמע שהוא אוכל מעט במשך היום.... באיזה שעה הוא אוכל את המרק שעד 18:00 הוא לא אוכל כלום?...

תראי.. אצלי אוראל בן 9 חודשים אז אני די יכולה לעזור...
    ב- 6-6:30 אוכל בקבוק אח"כ עם המטפלת 9:30-10:00 הוא אוכל פירות אח" ב- 13:30 בערך ... מרק לפעמים עד המרק הוא רעב אז הוא אוכל בקבוק אבל לא כל יום....
    אח"כ בסביות 16:00 אני נותנת לו לפעמים עוגיות / מעדן ובסביות 17:00 בקבוק ולפני השינה בסביות 20:00 דייסה...

אני לא חושבת שתינוק בגיל הזה צריך לקום לאכול בלילה ....תנסי לשנות לו במשך היום ככה הוא לא יהיה רעב בלילה..
  • אוכל: אני הייתי מביאה לפני השינה (מה שאצלך ב18:00) דייסה, אבל לא בבקבוק, אלה בכפית. זה יותר סמיך.
    אם אין לך כוח לזה, אז אולי להוסיף למטרנה הזאת כל מיני קרקרים שיש לילדים בגיל הזה.. הוא גם יכול לנשנש אותם לבד בעצמו. לפני\ אחרי המטרנה...
    אמממ...אולי פירה תפוחי אדמה? למרות שזה נראה כבד, אולי זה מה שישביע.

אוכל בלילה: גם אנחנו בגיל 8 חודש עדיין היינו מתעוררים לאוכל (ינק) זה חלף לו מעצמו. אז אני לא יודעת, אני גם כבר רציתי להלחם בזה אבל זה נדחה ונדחה...ואז נעלם
  • הקטנות שלי בנות שמונה חודשים
    לגבי אוכל את יכולה בערב לתת לו לחם מרוח בטחינה חתיכות קטנות בפה או חתיכות קטנות של לחם טבול ברוטב של סלט ירקות.
    לגבי הלילה
    הוא כבר לא צריך לקום בלילה לאכול. יכול להיות שהוא קם בגלל ההרגל ואז את פשוט צריכה לתת לו מוצץ ושיחזור לישון
    לגבי שבת
    את יכולה לימעוך לו עם כפית בננה ולפורר בסקוויט בפנים מאוד טעים מאוד משביע..
    בלילה אני לא מחליפה להן טיטול רם עם הן מתעוררת שזה מפריע להן אושיש טיטול מלוכלך. אני מחליפה להן טיטול לפני שאני משכיבה אותן לישון ב10 ובד"כ עד 6 בבוקר אני לא מחליפה.
    בשינה אני מלבישה להן דק וארוך אם פתאום ישתנה מזג האויר וחוץ מזה היתושים שלא יעקצו אותן. ואני מכסה בשמיכה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה