מה אתן אומרות? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז ככה,
    עוד לפני שנכנסתי להריון הנוכחי, אמרתי לעצמי שאם אהרה אחרי גיל 40, בוודאות אעשה בדיקת מי שפיר.
    אני לא מפחדת מהבדיקה, והיא נראית לי חיונית, בפרט בגילאים אלו, ולמרות שהשקיפות אצלי יצאה מושלמת (1.1 מ"מ) ובסקירה לא נראו כל עדויות לפתולוגיות מכל סוג שהוא, ונראה ילדון מושלם מכל בחינה.
    קבעתי תור למי שפיר ב - 6/5 במאיר, עוד פחות משלושה שבועות.
    אהיה בשבוע 18.
    את בדיקת החלבון העוברי הרופא אמר לי לעשות בשבוע 17 - כשבוע לפני המי שפיר.
    שאלה: אם אני בין כך ובין כך עושה מי שפיר, ואם בשקיפות והסקירה יצאו נתונים כל כך טובים, באמת יש טעם?
    הרי לתוצאות החלבון והתבחין המשולש לוקח כשבועיים להגיע, ויש מצב שהתוצאות יגיעו אחרי שכבר אעשה את המי שפיר...
    האם החלבון והתבחין נותנים משהו שהמי שפיר לא נותן, או שאם בין כה וכה אני עושה מי שפיר, זה מיותר?...
    מה אתן אומרות?...
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
21 תגובות
עמוד 1
  • אני לאיכולה לעזור לך כי אני לא עושה שום בדיקה מהסוג הזה- לא מאמינה בזה
    אבל אם הייתי במקומך הייתי דוחה קצת את המי שפיר ומחכה לתוצאות ואם הכל תקין אז מוותרת על המי שפיר

• לפי מה שקראתי עכשיו באתר לגבי הבדיקה לרענון הזיכרון...עושים את החלבון עוברי ואז לפי התוצאות אם הן לא טובות חס וחלילה עושים מי שפיר....אם את בין כה וכה עושה מי שפיר,נראה לי שניתן לוותר....
    אבל עדיין, אני בהריון שלי עם אורי עשיתי גם חלבון עוברי וגם מי שפיר (ידוע מראש,לא בגלל תוצאות החלבון עוברי אלא בגלל תרופה קבועה שאני לוקחת) - לא חשבתי על זה שזה באמת בודק את אותם דברים.

• כן לעשת מיי שפיר וכן לעשות חלבון עוברי
    בהצלחה

• אני כבר לא זוכרת מה בודק החלבון העוברי אבל אני כן זוכרת שבהיריון של רום אופיר בסופו של דבר המליצו לי לעשות מי שפיר (בשבוע 30+ ולא עשיתי) ואמרתי לעצמי שאם וכאשר יהיה הריון שלישי אני מוותרת על החלבון העוברי וישר עושה מי שפיר...

אבל אז הדברים היו יותר טריים בראש....

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• יקירתי תעשי את החלבון עוברי גם את את עושה את המי שפיר
    זה רק בדיקת דם פשוטה
    פרופר' שוחט הסביר לי שיש ערכים בחלבון עוברי שהם חיוניים וזה מעבר לסטיסטיקה כמו מערכת השלד למשל או דברים שמצביעים על רעלת הריון חס וחלילה ואם חלילה משהו לא יהיה תקין אז כבר תהיה אחרי מי שפיר
  • מסכימה עם ויקי
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • למיטב זכרוני חלבון עוברי זו רק בדיקת דם ,אז שווה לעשות
    וגם אני בדעה שרצוי לעשות מי שפיר - אני בטוח אעשה בהריון הבא
    שיהיה בהצלחה ותוצאות טובות
  • טוב, כנראה שאני בין הבודדות שחושבות שהחלבון עוברי מיותר אם עושים מי שפיר
  • אני עשיתי מי שפיר בשני ההריונות שלי (לא מסיבות רפואיות) ואני זוכרת שהרופא אמר לי בזמנו לעשות בכל זאת את החלבון עוברי כי אם חלילה התוצאה נמוכה מ- XX (לא זוכרת כמה) אז לא אצטרף לשלם עבור בדיקת מי שפיר (כי אני מתחת לגיל 35).
    במקרה שלך... בכל מקרה הבדיקה היא חינם לא? אז אני לא רואה טעם אם בוודאות את עושה את מי השפיר.

בכל מקרה, בהצלחה
  • אני די לא אוהבת את הבדיקה שנקראת "חלבון עוברי"
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• --------------------------------------------------------------------------------
    שרוני

• נותנים לך תקח מרביצים לך תברח

• תודה תודה תודה לכולן על חוות הדעת.
    בהחלט עוזר לי.
    מרוונת

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • לא מבינה במי שפיר, אבל שולחת לך מלא
  • לא מבינה במי שפיר.
    שונאת חלבון עוברי.

העיקר להתפלל
  • שרוני

• יקירתי!
    דברי איתי! לאור ניסיוני הרב יש לי מה לייעץ לך!!!
    אם את עם אותו מס נייד אז אצור איתך קשר מאוחר יותר.

• מרוונת,
    תודה. אמשיך להתכתב איתך במייל בהמשך היום

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • אני עשיתי בהריון עם אלמוג בדיקת מי שפיר והרופא שלי שהוא בכיר מאוד וידוע כמוביל בארץ בבדיקות מי שפיר, בפירוש אמר שכל בדיקה אחרת היא מיותרת ושבדיקת מי השפיר מספיקה ונותנות את כל התוצאות המבוקשות!

• מקווה שהצלחתי לעזור לך לגבש דיעה...

• עשיתי מי שפיר ב-2 ההריונות האחרונים, אצל אדיר לא עשיתי.
    במבט לאחור - אני הייתי עושה את כל הבדיקות, כולל מי שפיר, כולל החלבון.
    חשוב לדעת מה מצב השילייה חוץ ממצב העובר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה