אמהות הדוברות שתי שפות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות..

לאחרונה התחלתי לחשוב על סוגיית השפה של הקטנטן...

בעלי ואני עלינו במקור מרוסיה..
    אני עליתי כשהייתי ממש קטנה, כך שאני אמנם מדברת ברמה סבירה אך בטח לא ברמה של העברית..

בעלי לעומת זאת עלה בגיל 14, אז הוא קצת יותר "רוסי ממני"
36 תגובות
עמוד 1

• איתי אמא מדברת עד היום רק באנגלית ואבא רק בעברית. אין שום בעיה עם זה.

היית צריכה לשמוע איך היינו מתווכחים פעם, איזה בלגן זה היה נראה בטח מהצד...

• לאחותי יש חבר קווקזי ואצלם בבית מדברים רק רוסית.
    לאחותו יש בן והסבים והסבתות מדברים איתו רק רוסית וההורים וכל מי שבא בעיברית.

זה יצר אצלו מצב של בלבול והיום הוא בן 4 ולא מדבר. רק בשפת סימנים. המציא לעצמו סימנים משלו.
    [/url
  • היי
    אנחנו אנחנו כמוך מדברים גם רוסית וגם עברית..
    נועה מבינה הכלללל ברוסית אבל ממש לא מעוניינת לדבר ברוסית, חוץ מכמה דברים ממש בסיסיים וסיפורים קצרים שאמא שלי לימדה אותה.
    אני בעד לדבר בשתי השפות למה לא בעצם עוד שפה זה רק פלוס.
    הכי מצחיק לשמוע אותה אומרת משהוא ברוסית זה כל כך מתוק
  • לקחו אותו לרופא והרופא אמר שזה נוצר מבלבול... ולכן הוא לא יודע איך לדבר.
    ממליצים לבחור שפה אחת לדבר עם הילד. וכשיגדל יותר תוכלו ללמד אותו את השפה השנייה
    [/url
  • ואיך זה מבחינת שפה אצלה?

לפי מה ששמעתי, ילדים שמדברים איתם בשתי שפות, אמנם מתחילים לדבר מאוחר יותר, אבל יש להם אוצר מילים עשיר יותר..

זה נכון?
  • אז ככה!!!
    אני עליתי בגיל 10, בעלי עלה בגיל 2.
    הוא מבין את השפה ומסרב בתוקף לדבר ברוסית.

אז אני וכל הסבים והסבתות מדברים עם הילדים ברוסית ובעלול רק בעברית.
    הבן שלי בן 3 - מבין ההההההההכל ברוסית, לפעמים פולט איזה מילה או 2 אבל רוב התקשורת שלו היא בעברית (אני מדברת איתו רוסית הוא עונה לי בעברית, ולא.... הוא לא מתבלבל בין השפות).
    אמילי - אני רואה שהיא מבינה אותי ברוסית ואת בעלולי בעברית!
  • אוריקי שבר את הסטיגמה - התחיל לדבר מאד מוקדם ועם אוצר מילים מאד גדול.
    לא היה לו שום בלבול (אבל יש לו בולבול חחחחחח).
    בגיל שנתיים וחצי הוא היה בונה משפטים מאד ארוכים ומסובכים.
    ועכשיו הוא בן 3 הוא מדבר מעולה!! כמו גדול!
    תראי - מתוקף תפקידו בתור דיקטטור הוא חייב לתת הוראות הפעלה מדויקות לאמא שלו. אז הוא חייב לדעת לדבר ברור. חחחחחחחח
  • נראה לי באמת שלא יהיה לאן לברוח..

אני לא רואה את עצמי מדברת איתו ברוסית.. אולי רק קצת
  • אנחנו מדברים איתו ברוסית ובגן שלו גם למרות ששם כל השירים והחגים וכל הלימודים בעברית.בבית הוא מסתכל תוכניות רק בעברית וסרטים מצויירים. והוא למד את 2 השפות. ולפני כמה ימים הוא בא אלי פתאום וסיפר לי שי לו חבר ישראלי בגן שמדבר איתו עברית והוא אוהב אותו בגלל זה והוא רוצה שאני אדבר איתו בעברית אז אני הולכת לקראתו,למרות שהשובב מדבר פעם בשפה הזאת ופעם באחרת איך שבא לו חחח
  • "מתוקף תפקידו בתור דיקטטור הוא חייב לתת הוראות הפעלה מדויקות לאמא שלו. אז הוא חייב לדעת לדבר ברור. חחחחחחחח"

גדול
  • אני רוסיה, עליתי בגיל 10 ובעלי צבר (חצי רומני, חצי כורדי)
    אנחנו מדברים עם בריאל רק בעברית, מידי פעם אני זורקת לה
    משפטים ברוסית כמו: "אידי סודא", "יא לובלו טביה"

• אנחנו החלטנו שאנחנו מדברים עם אמילי מגיל אפס רק ברוסית, כי את העברית היא תלמד בגן..

ככה היה גם עם אחיינית שלי שנולדה בארץ והתחילה לדבר אמנם טיפה יותר מאוחר, אבל את שתי השפות..

היום העברית שלה, כמובן, הרבה יותר טובה מהרוסית, אבל היא יכולה להסתדר לא רע גם ברוסית...

אבל אם אצלך הרוסית מהווה קושי, אז שילמד אותה רק מהסבתות... לא יקרה כלום
  • אז ככה.......

בסביבה שלי
  • ג'ני- נראה לי שזה מה שאני אעשה..

זה לא שהרוסית לא משהו.. לדבר אני מדברת בסדר, אבל אני כן מרגישה שיש מחסום.. לא חופשי לגמרי

מה גם שלקרא אני קוראת כמו ילדה בכיתה אל"ף..

נראה לי באסה לא להיות מסוגלת לקרא ספר ילדים לילד שלך
  • מיצי, הרגת אותי עם העיברוסית!!! זה כל כך נכון!!!!!

• חחח, כן- לא הצליחו להכריח אותי לקרא יותר מידי..

מה שכן- בבית ספר לקחתי שיעור רוסית ולמדתי שם לכתב ממש סבבה..

אז לכתוב- אני כותבת מהמם, רק אני לא מצליחה לקרא את מה שכתבתי
  • מבינה אותך! אני גם עליתי מברה״מ אומנם בגיל צעיר אך אני מדברת ברוסית די הרבה במיוחד בבית של אימא שלי )סתם כי בא לי לפעמים שאחי ובעלי לא יבינו חחח) בעלי צבר יליד הארץ, עירקי...

החלטתי שכשאריאל תגדל אלמד אותה רוסית כרגע לא רוצה לבלבל אותה, למרות שיש מילים (במיוחד כשאני כועסת) שאני אומרת רק ברוסית ואריאל אומרת אותןן גם
  • אני עליתי לארץ בגיל 6, ישר לכיתה א'.
    אבל סבתא שלי דאגה ללמד אותי לקרוא ולכתוב ברוסית ואני ממש מודה לה. יש לי שתי שפות שאני יודעת ברמת שפת אם וזה מעולה.
    אני מדברת עם הילדים רק רוסית! כשאנחנו בבריכה או במרפאה מדברים איתם עברית. כששאלתי איך זה ישפיע אליהם אמרו לי שכרגע, הם עדיין לא מבחינים בין השפות ובשבילם זאת שפה אחת עם הרבה מילים שונות. אז נכון, זה יכול לגרום להם לדבר מאוחר יותר, אבל אני עדיין ממש בעד לדבר איתם בשתי השפות. שפה נוספת אף פעם לא תזיק!

• אצלנו בכלל באלגן, בעלי דובר אנגלית, אני דוברת ספרדית ובינינו מדברים רק בעברית.
    אז בעיקר מדברים איתם בעברית, ומידי פעם כל אחד בשפה שלו, אבל הם עונים רק בעברית, די מבינים כי הם שומעים אצל הסבתות את שתי השפות אבל לא עד כדי דיבור!

חשוב שהם ידעו עוד השפות, אבל אצלנו זה קשה כי אין לנו שפה משותפת חוץ מהעברית.

רותי
  • אצלנו השיטה היא בדיוק כמו אצל מיצי - בבית מדברים עם הקטנה רק רוסית (גם הסבים והסבתות), בינינו אנחנו מדברים עיברוסית וכשתלך לגן היא תלמד עברית
  • מבחינה מקצועית אין עם זה כל בעייה. קחי בחשבון שילדים דו לשוניים לפעמים מתחילים לדבר קצת מאוחר והרבה פעמים מג׳ברשים. בכל מקרנ זה שלב וזה עובר.
    אני הייתי מתחילה לדבר מגיל אפס והילד גדל לתוך זה. אל תדחו את זה כי אז קשה יותר ללמוד וחבל שפה שנייה זה תמיד נכס!
  • המחקרים מראים שילד שגדל לבית עם 2 שפות אם-האינטלגנציה שלו גבוה מילד שגדל עם שפה אחת

הבנים מבינים 2 שפות. בעלי צבר. למד לדבר רוסית מעט.
    אני מדברת איתם בבית רק רוסית ובחוץ עם אנשים צברים אני פונה אליהם גם וגם(לא להעליב אנשים שלא דוברי רוסית).

זה לא פגע בהתפתחות השפה של אף אחד מהבנים היפך, הבכור שלי דיבר כמו גדול כבר בגיל שנה ו8 חודשים!

• אנחנו ממש כמו מיצי
    רק שאצלינו אני זו שיודעת רוסית ממש טוב, בכל זאת עליתי בגיל 15 ובעלי יודע לדבר אבל לא לקרוא ולא לכתוב

אפליקציה מגניבה לאנדרואיד: חישוב של תל"מ ועוד כמה דברים שימושיים לנשים בהריון
    https://market.android.com/details?id=rk.android.app.birtday

http://img34.glitterfy.com/12074/glitterfy2124124243D31.gif" border="0">
    http://tickers.baby-gaga.com/p/dev230pps__.png" border="0">

http://lb2f.lilypie.com/xdDup3.png" border="0">
    http://kimages.imikimi.com/image/1lCTO-10s.jpg" border="0">
    http://s19.rimg.info/0854c6df7b08934045e31f9b0f6da93a.gif" border="0"> http://img34.glitterfy.com/11240/glitterfy1163615161D30.gif" border="0"> http://s19.rimg.info/e8328449555f2b65592e8f0ddbb727e9.gif" border="0">
  • היי,

אנחנו עוד לפני הלידה, אבל אני יודעת שההורים שלי בטוח ידברו עם הילד ברוסית, כי זאת השפה היחידה שהם יודעים, ובעלי לא יודע רוסית כך שבטוח ידבר איתו בעברית. אני כנראה אדבר איתו פעם ככה ופעם ככה.

בכל מקרה, אין צורך לחשוש לבלבל את הילד, הילד לא יתבלבל אלא אם כן חלילה יש לקות שפתית או לקות תקשורת, הסיכוי לזה קטן מאוד, ואין שום סיבה לחשוב על זה מעכשיו או להתכונן לזה.

אז לדעתי, דברי איתו איך שנוח לך, הוא ירוויח מזה בכל מקרה
  • בעלי מרוסיה, אני מכאן,
    ליאור נולד בגרמניה ...
    אצלנו שומעים 4 שפות בבית...
    לדעתי לדבר עם ילד
    כמה שפות במקביל,מניסיון,מעכב את הדיבור שלהם...
    דברי בשפה אחת כדי שהילד יוכל לדעת מה את רוצה ממנו,
    שכשאת מראה לילד/ה מכונית הוא יבין משינה זו מכונית...
    שידע לקשר ולהבין... שידע שקרבט זו מיטה שידע להבחין\לדעת לזהות ואז יוכל להתאים ולדבר מהר יותר ... סביב גיל שנתיים לדעתי...
    תכל'ס? אצלנו יש רוסית,עברית,אנגלית,גרמנית...
    עברית מין הסתם.
    רוסית בקטנה אבל זה במגמת עלייה
    אנגלית...מה לעשות צריך שפה שהם לא יבינו לא? למרות שליאור כבר לומד
    בבית ספר ומבין וקורא יפה מאוד
  • לפי מה שאומרים, אין בעיה שכל אחד מכם ידבר בשפה אחרת, רצוי שאת לא תדברי איתו ברוסית אם את לא שולטת, כי שאת מדברת בשפה שאת שולטת בה גם הרגשות עוברים בהתאם, השמחה, כעס וכו' בצורה טבעית ונכונה.

• כל המחקרים וסטטיסטיקות לא ממש רלוונטיים..
    זה מאוד תלוי בילד.
    אני מדברת עם הבנות מגיל אפס באנגלית, לאמילי היה עיכוב והייתה מטופלת אצל קלינאית תקשורת ואילו נטלי מדברת לפעמים יותר יפה ממנה
    והיא חצי מגילה...
    יש גם את הפקטור שאמילי הייתה פגית
    לדעתי כל עוד הכל נעשה בצורה טבעית וברורה הילד גדל לזה
    מאז ומתמעד הבנות הבינו שאמא מדברת אחרת
    לאחרונה אגב אמילי ביקשה ממני לדבר בעברית. התייעצתי עם המורה שלה והיא אמרה שכל עוד עושים דברים בכיף ובאופן ברור הכל אפשרי. היא הציעה שנעשה ימים של עברית ויצים של אנגלית

• למדתי אצל פרופ' פאוסט שחוקרת את נושא הדו- לשוניות אצל ילדים
    (חוקרת מבנים מוחיים ושינויים וכן מבחינה התפתחותית) וזה מה שאני זוכרת:
    זה מעולה לחשוף ילד לשתי שפות בתנאי:
    שכל אחד מההורים מדבר עם הילד בשפה שהיא שפת האם שלו. לא מספיק לדעת אותה טוב.
    שכל אחד מההורים מדבר בשפה אחת מסויימת בצורה עקבית.

ככה שהכי טוב שאת תדברי עברית ובעלך רוסית.
    זה חשוב, זה מפתח את המוח, את הקליטה לשפות ועוד הרבה.
    ילדים לומדים להבחין ולהסתדר מעולה. הם מהר מאוד לומדים עם מי (גם מחוץ למשפחה) צריך לדבר באיזו שפה.
    ואני בטוחה שהם יודו לך מאוד בעתיד.

מיכל

• וואי, נושא מעניין העלית פה... זה משהו שאני שוברת עליו את הראש כבר מזמן.
    אני יודעת רוסית ברמת שפת אם מוחלטת (פה מגיל 17), קוראת, כותבת והכל.
    רק שאני לא ממש מחוברת לזה... בעלי ישראלי צבר, לא יודע את השפה, ולי אין שום מניע ללמד אותו ולדבר בעצמי... אני די מבולבלת בהתייחסות שלי לשפה הרוסית באופן כללי, אז אני אפילו לא יודעת אם כדאי לי והאם אוכל לדבר עם הילדה שלי ברוסית, אם צריך בכלל. עוד לא דיברתי על זה עם בעלי, אני קצת חוששת שהוא יבטל לי כל אפשרות לזה למרות שאני בעצמי לא יודעת אם אני רוצה...
    האמת היא שלא ידעתי עד עכשיו על הסיכוי לעיכוב בתחילת דיבור עקב דו-לשוניות, ולי זה נראה חשוב שהילדים ידעו עוד שפות, אבל אני לא יודעת מה ל מליץ לך כי אני בעצמי מבולהל. ועוד לא החלטתי.
    אבל כן טיפ חשוב הוצאתי מכל התגובות - אם זה בא טבעי זה הכי טוב, הילד יסתדר ויבין, וזה לא יהיה בכוח ובמאמץ שהוא עלול להתנגד לזה וכתוצאה מכך לא לדבר בכלל.
    אני בטוחה שכשיגיע הרגע שבתי תיוולד אני בטוח קודם כל אקלל את כולם ברוסית בלידה (כבר הבטחתי לבעלי הצגה בו הוא ישחק בן **** אשם בהכל) ואחר כך באופן טבעי אדבר עם בתי כל מיני דברי חיבה ברוסית כי זה מה שאני יודעת (לא גידלתי אף אחד פה ובכלל) , כל מיני שירים ומילים...

• אני אותו מיקרה רק שאצלי בעלי לא יודע מילה בעיברית שפת אם שלו רק באנגלית,אנחנו גרים בהוואי אז כולם מדברים באנגלית.אני מדברת איתה אך ורק בעיברית לא מוותרת ולא מערבבת שפות!!! בעלי רק באנגלית!! אצליי חשוב לי מאוד שתידע את שפת אם שלי כדי שתתקשר איתי ומשפחתי בישראל,וכנ"ל אצל בעלי.נקווה שזה ילך בסוף.בנתיים היא רק בת 4 חודשים.
    בהצלחה לי ולכול דובריי שניי שפות

• אצלנו המצב שונה - דור נמצא במשפחתון רוסי.
    אומנם יש הרבה תכנים גם בעברית, אבל רוב ההתנהלות היא ברוסית.

הגננת מעידה שהוא מבין ה-כ-ל ברוסית וגם מדבר!
    אתמול היא סיפרה לי שילד אחד שישב לידו בכה, אז הוא ליטף לו את הרש ואמר לו "ני נאדה"!
    לגביי העברית שלו - הילדון אשכרה מדבר!
    מחבר משפטים של 3 מילים ("הקפה של אמא", "דור עוזר אמא", "אמא אוליייי ארטיק?" ועדו ועוד..) בקיצור, שתי השפות לא עיכבו לא את הדיבור.

כנראה שזה באמת תלוי בילד וזה לא משהו גורף וחד משמעי

יש לי עוד דוגמא:
    דודה שלי גרה בדנמרק ונשואה לדני שיודע ממש מעט עברית
    שני בני הדודים שלי מדברים עברית מצויין (אומנם עם מבטא דני, אבל בכל זאת מדברים!) וזה בזכות העובדה שדודה שלי דיברה איתם כילדים רק עברית (עכשיו היא מדברת איתם עיב-דנית...)

• אני וכל המשפחה שלי מדברים עם עופרי צרפתית
    ובעלי וכל המשפחה שלו מדברים איתה בעברית.
    ככה גם אני גדלתי ואין לי שום בעיית שפה, אני יודעת את שתיהן
    ובעברית אפילו יש לי אוצר מילים גבוה והבנת הנקרא טובה.

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• אצלנו בבית מדברים בעברית ובגן באנגלית והגדול שלי שולט בשתיהן והיה לו אוצר מילים גדול מאד הן בעברית והן באנגלית בגיל צעיר מאד
    האמצעי שלי רק עכשיו נכנס לגן אז כרגע הוא ממלמל רק בעברית
  • ואי, בנות ממש ממש תודה על התגובות
  • לי יש שני הורים דוברי אנגלית ואני בתור הבת הבכורה דיברו איתי רק באנגלית ואני שולטת באנגלית פיקס.
    האחים שלי הקטנים כבר לא יודעים כל כך טוב ואמא שלי לא מקפידה על זה, היא אמרה לי שיש לה חברות שאין להן תקשורת טובה עם הילדים שלהן בגלל שהן מתעקשות על אנגלית והילד עכשיו רוצה לשתף אותן במשהו ואם הוא יצטרך לתרגם את זה הוא כבר לא ישתף.
    אני נשואה לישראלי טהור שבקושי יודע ABC, ואני לא מדברת עם הילדים שלי באנגלית.
    לפעמים אני מצטערת על זה אבל זה נראה לי לא יפה שילד מדבר שפה שאבא שלו לא מבין ואז הוא יכול לדבר דברים מאחורי הגב של האבא שלו בלי שהוא יבין...
    אבל זה רק אני ולפעמים אני מצטערת שהילדים שלי לא דוברי אנגלית...

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה