מה הייתן עושות במקומי? חפירונת :) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני גרה בארמון.
    לעומת 3 הדירות שעברנו, אני באמת חיה בארמון.
    אנחנו משכירים דירת 4 חדרים + מים + ארנונה + חשמל ב- 2,750 ש"ח.

קודם כל יש לנו פה מרווח עצום - סלון מרווח, חדר ענק ומקסים לנהוראי, חדר חמוד גם לנו, חדר ארונות (!)
    וחדר ענק שמשמש אותי ללימודים ולמזווה.
    אני מבסוטית חוץ מהעובדה שזו יחידת דיור במרתף (אין בריזה וחלונות ענק) ובאמת מתן לא מפסיק להתלונן שאין אויר וזה לא שווה כלום.

שנה שעברה גרנו בקומת קרקע מתחת לוילה של דוד שלי מאחורי סבתא
    עברתי שם את כל ההריון עם פינוקים (ארוחות חמות בכל שעה שארצה), סביב משפחתי היקרה
    ועם המון עזרה כספית גם בשכר הדירה וגם בכל מה שמסביב לה.
    אבל החיסרון הענקי והיחיד שהיה שם: אין פרטיות בשיט. כל היום סבתא וסבא חוקרים שואלים מתעניינים מכתיבים "מייעצים" ואפילו מחליטים, הרי ככה זה שחיים בחסות מישהו.
    אז החלטנו לעבור ולשלם סכום נכבד עבור שכירות בתמורה לפרטיות החשובה שלנו.
    אה ועוד פרט קטן, זו דירת 2 חדרים בלבד.

אבל כיום, לצערי, הגענו לדאון - אנחנו לא סוגרים חודש וכל החסכונות נעלמו.
    חודש שעבר לקחנו הלוואה של 5000 ש"ח והחודש שוב נצטרך לקחת של 7000 ש"ח

14 תגובות
עמוד 1
  • היי שירה! מה שלומך? נרגעו הרוחות?

מה את לומדת? כמה זמן נשאר לך? את עובדת גם?

אם סבא וסבתא הם אנשים שאפשר לדבר איתם הייתי מנסה להסביר לכם שחשובה לכם הפרטיות

האמת שבאזור שלנו השכר דירה שלכם נשמע חלומי
    מאיפה אתם?
    אנחנו עכשיו גרים בשלושה חדרים. חשבנו לעבור ל4 אבל המחירים יקרים מאד
    הכיוון שאני מושכת אליו הוא 3 באזור קצת פחות טוב. כדי לחסוך קצת
    לי באופן אישי חשוב שיהיה חדר לילד
    נהוראי לא יכול לישון איתכם?

• היי גולי

• אני הייתי מוותרת על פרטיות לזמן מוגבל (סה"כ שנה-שנתיים) עבור החיסכון הכספי.
    כך תוכלי ללמוד ולא לקרוע את עצמך באקסטרה משמרות.
    פלוס נוסף, זה גם בייביסיטר זמין בקרבתך
  • ואגב בקשר לרוחות חחחח, לא נרגעו ולא ירגעו לדעתי
    אני מחכה לסליחה

• שירה גם אני כה לסליחה מגיסי חחח
    נראה לי ששתינו נחכה הרבה זמן

יש מצב שתמצאי עבודה אחרת? מכיסה יותר או שזה לא אפשרי בגלל הלימודים?

למה אתם נוטים?
  • בובה,

אנחנו גרים אצל ההורים שלי באחד החדרים בדירה ונועה איתנו בחדר... פרטיות? כבר שכחתי מה זה ומה משמעות המילה. זה כבר שנתיים... ואת יודעת למה אנחנו "סובלים" ככה? בשביל לחסוך ולקנות דירה משלנו. אין דרך אחרת וזה כששנינו עובדים ומרווחים לא רע בכלל.

את הכיוון שלי הבנת - אני בעד לחזור לסבתא כשיש לך דירה נפרדת בעצם ולא חדר כמו אצלנו. יתרה מכך אם על חשבון הפרטיות תיקחי הלוואות בסוף תמצאי את עצמך לא רק לא חוסכת, אלא גם לא מצליחה להחזיר אותן.

לא יקרה כלום אם כמה שנים תגורו שם ותחסכו - שלא נדבר על כך שמצב כלכלי זה אחד הגורמים לריבים מיותרים במשפחה ואת צריכה את הרוגע.

בהצלחה בובה!
  • גולי אני אכן מחפש עבודה נורמלית אחרת, אבל לדעתי בגלל הלימודים שוב תהיה לי את אותה הבעיה...

ומה אנחנו נוטים בקשר למה?

ג'ניל'ה כל פעם שאני חושבת על הנושא הזה אני נזכרת בך

• מכירה את הנושא!

אנחנו גרנו אצל ההורים איזה שנה , חצי שנה אצל ההורים של בעלי וחצי שנה אצלנו
    עד שמצאנו דירה זולה

אבל בכל אופן, אני הייתי ממליצה לך לעבור ולחסוך. כי בסופו של דבר לא רק שאתם לא חוסכים אלא גם תצתרכו להחזיר את ההלוואה מתישו......
    וגם תהיה לך עזרה מטורפת

בהצלחה!!!
  • אני חושבת שבסיטואציה הזאת עדיף לספוג קצת ולאבד מעט את הפרטיות אבל לפחות כך יתאפשר לכם לחסוך יותר.
    אולי סבתא שלך תתערב יותר ותצטרכי להשמע לעצות שלה אבל זה פחות מלחיץ, בעיניי, מאשר לקחת הלוואה אחר הלוואה ולשקוע בחובות.
    בימינו לצערי הדרך היחידה לחסוך לדירה קנויה זה או לקרוע את עצמך במשמרות בעבודה או להצטמצם איפה שניתן, גם אם זה אומר לרדת קצת ברמת המחיה ולחזור לגור בדירת 2 חדרים...
  • אנחנו גרנו שנה שלמה אצל חמתי, לא ביחידת דיור, בתוך הבית, כולנו ביחד בחדר אחד צפוף (אני נתי ולהב) ושרדנו
    כי היינו חייבים לשרוד שם כדי להמשיך לשרוד בחיים האמיתיים החיצוניים.
    ותאמיני לי היינו בתחתית של התחתית ורק בזכות זה התרוממנו חזרה.

אני חושבת שכדאי לך

• בס״ד

אני ממש מבינה אותך
    גם לנו בטבריה היה ארמון בית ענק מרווח עם מטבח גדול וסלון ענק
    והמטבח היה בכלל חדר נפרד שזה היה בשבילי חלום
    עד היום אני נזכרת בבית ונכנסת לבאסה
    אבל חזרנו לחדרה לדירת 2 חדרים צמוד לחמתי
    שהיא מדהימה אבל את יודעת איך זה תימנים
    בשביל לחסוך ולחיות נורמלי
    המדינה היום לא נותנת לזוגות צעירים אוויר
    אז אלו הן הברירות היחידות לדעתי תסבלו שנה שנתי׳ים
    ואז בעז״ה תגיעו למצב של לקנות בית משלכם
    שזה חלום של כולם
    מעבר לזה שתהיה לת המון עזרה עם נהוראי בטח
    ואולי אפילו תוכלי לעבוד יותר

בקשר לשינה לצערי אני לא יכולה לעזור
    כי ליאל עדין איתנו גם כי אין עוד חדר וגם כי אני לא יכולה לא לשמוע אותה..
  • שירוש נשמה בתחילת הנישואים שלנו שהמצב שלנו לא היה מזהיר גרתי עם סבתא של בעלי
  • תראי מאמי, אנחנו גרים מול חמי וחמתי, זה אמנם בית שלנו , ולומר את האמת אני מאוד מרוצה כי דבר ראשון הם הכי לא מתערבים לנו בחיים ( אני מאוד קנאית לפרטיות שלי ולשקט שלי) ומצד שני יש לנו עזרה ענקית גם בגידול של רזוש ( יש לי בייביסיטר מתי שבא לי) וגם כלכלית, כי אנחנו היחידים מכל האחים של בעלי שגרים ליד ההורים - ומי שקרוב יותר מקבל יותר

• ההגיון אומר לכו עם זה! תחסכו ! זה שווה אתזה!

מבחינתי הלב לא מאפשר... יש לנו אפשרות לגור עם ההורים שלי בירושלים יכולים להיות לנו שם שניי חדרים ואנחנו מוזמנים אבל אנחנו לא מסוגלים.....

אבל זה גם קצת שונה כשזה סבתא ולא הורים...

לכו על זה בובה...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה