-
1. גרים בדירה קנויה אבל קנויה של אמא, אמא שלי גרה עם בחר שלה כמה רחובות ליידנו וזאצ הדירה שלה ובה אנו חיים עם סבא שלי (לצערי הרב כמה שזה קשה אבל אין לנו אפשרות כלכלית אחרת, אשכרה "סובלים" יום יום מאוד מאוד קשה לחיות עם בן אדם זקן בבית)
2. דירה 3 חדרים, סלון ו2 חדרי שינה. בחדר שינה ראשון אנחנו (צחי, אני ולינוי ובעזרת השם תינוקת , אנחנו בדיוק במחשבות עמוקות איך נסדר את החדר פיזית שנכנס בו כולל אופציה שנעבור לסלון אני וצחי ונהפוך את החדר לחדר ילדים, אנחנו נאבד לגמרי את הפרטיות ואת המטה (הספה נפתחת אבל זה לא רמה של שינה במיטה...)) וחדר שינה שני של סבא, במצב קשה מאוד
3. אמא שלי משלמת את המשכנתא , אנחנו משלמים את התשלומים לרוב לבד וסבא עוזר מעט כל חודש עם קניות של אוכל.. אבל בגדול מצב כלכלי שלנו לא מי יודע מה טוב , לפחות בלשב הזה של החיים
4. ברור שלא מרוצה. הייתי משנה או לחיות בלי סבא או לפחות עוד חדר אחד נוסף בבית אבל כרגע לא אפשרי והשכיר דירה בלתי אפשרי כלכלית עבורנו כרגע.. בכל מקרה המצב מציק מאוד ולא קל, ובאמת לא קל כי עם כל הכבוד אני באמת מאוד אוהבת את סבא שלי אבל לתי אפשרי לחיות איתו
5. מגדירה את עצמינו מתחת לממוצע...לצערי הענק מקווה שנוכל לשנות את מצבינו בעתיד הקרוב-רחוק
[center]
-
1. גרים בשכירות
2. 3 חדרים. חדר הורים. חדר לילד וסלון. יש עוד תוספת שיוצאת מהסלון= חדר מחשב וחדר בלאגן מחסני. ממנו יש יציאה לגינה.
3. לא. אין עזרה במימון.
4. מרוצים. זה כמעט כמו בית פרטי.
5. מתחת לממוצע.
-
1. האם אתם גרים בדירה שלכם (קנויה על ידכם), בדירה שכורה או אחר (עם משפחה או פתרון אחר?)
- אם דירה קנויה האם עזרו לכם לרכוש אותה (הורים, חתונה). מסתדרים עם משכנתא ותשלומים או קשה כלכלית?
דירה קנויה,הורי עזרו לי לרכוש אותה,כשהייתי בת 7 נפגעתי בתאונת דרכים קשה, הכסף מהמשפט נשמר בחשבון חסכון,וכהחלטנו לקנות דירה קיבלנו את הסכום-30% מערך הדירה.
2. כמה חדרים יש בדירה? ואיך אתם ממוקמים? (נגיד חדר הורים, האם ילד/תינוק אתכם, עוד חדרי שינה? חדר מחשב, חדרים אחרים?)
בדירה 4 חדרים,סלון+חדר הורים+חדר ילדים(כרגע רק אוולין)+חדר מחשב /אורחים/ארונות.
3. האם יש לכם עזרה במימון הדירה (תשלומים, משכנתא, עזרה כללית מהצד,?)
הוריי עוזרים בקניות לבית לפעמים
4. האם מרוצים ממקום מגורכם? ואם לא, מה הייתם משנים?
בגדול מרוצה.
5. האם אתם מגדירים את עצמכם כמשפחה מבוססת, ממוצעת או מתחת לממוצע מבחינה כלכלית?
אנחנו משפחה עם הכנסה ממוצעת,נגיד ככה, אבל עדין לא סוגרים חודש.. אבל בכלל בכלל לא
דברו איתי בפייסבוק
-
אז ככה..
אנחנו גרים אצל ההורים שלי, אומנם הבית ענק(7חדרים) לכל אחד יש חדר ולנועה יש גם חדר משחקים באמת שהכל מושלם
אבלללל אין לנו פרטיות וגם להורים שלי
-
אלה איזה תאונה
-
גרה בשכירות ביחידת דיור מתחת לאדמה
2 וחצי חדרים.. חדר שינה עם חדר ארונות גדול וסלון
באוגוסט צריכה לעבור דירה... ( עדיין לא יודעים לאן)
אין משכנתא ובטח גם לא נקנה דירה בקרוב כי עדיין אין הון עצמי..
לא, ההורים לא עוזרים ואנחנו גם לא רוצים שיעזרו.. יש להם משכנאות ולימודים של הילדים על הראש...
איך אני מגדירה?
קשה לי להגדיר -מה הממוצע בכלל?
-
1. אנחנו גרים בדירה קנויה של חמותי. גרים ביחד איתה, אבל עוזרים כל חודש בסכום של 2000 שח בחודש.
2. ראה סעיף קודם.
3. בדירה יש 4 חדרים. סלון, חדר לחמותי, חדר לנו, וחדר לעידן.
4. כן אני מרוצה מהמיקום. קרוב להכל, ואיזור סבבה לגמרי.
5. משפחה ממוצעת.
-
1.אנחנו גרים בדירה שכורה.
2. הדירה שלנו ענקית. יש שלושה חדרים. חדר הורים, חדר ילדים וסלון. ושי לנו שלוש מרפסות ענקיות. הדירה נמצאת במרכז העיר, קרוב להכל. חיפשתי את הדירה הזאת כמעט חצי שנה, איך שגיליתי את ההריון ואני ממש מרוצה ממנה!
-
1. גרים ביחידת דיור בקומה העליונה של המשפחה של בעלי.
2. סלון ושני חדרים - חדר לנו וחדר לליעד.
3. אנחנו לא משלמים.
4. לא
-
1.לי יש משפחתון אז אני משכירה בית פרטי גדול שאני ואלין גם גרות בו
2.אני אם חד הורית אז זה רק אני ואלין ויש לנו חדר אחד לשתינו בסה"כ יש בבית 4 חדרים 3 מהם למשפחתון ואחד לנו
3.אין לי עזרה הכל עלי
4.אני מרוצה מאוד בנתיים למרות שהיתי רוצה להפריד בין העסק לבית למגורים אבל לאט לאט
5.אנחנו משפחה ממוצעת אבל רק אני מפרנסת
-
מעניין לשמוע..
תודה שאתן משתפות בנולת יקרות...
עוד?
[center]
-
-דירה שרכשנו לפני שנה וחצי. חיינובה שנתיים בשכירות ואז כשהייתי בהריון מתקדם עם דניאל, בעל הבית הודיע שהדירה למכירה...נלחצנו שהוא יעיף אותנו עם שלושה פיצים, הלכנו לסבב דירות ובסוף החלטנו לקנות את זאת שחיינו בה-חסכנו לארוז!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עברנו 7 דירות ב8 שנים....אני די בטראומה ממעברי דירות
-
1. דירה שלנו, בעלי קנה אותה מזמן (בסיוע גדול של ההורים) עוד כשהיה רווק ולא גר בה, אסף לאט לאט כסף ושיפץ אותה. אני הגעתי למוכן
-
נופר, הייתי עכשיו מתחלפת איתך.
תני לי את הפרות וקחי את חיי העיר
-
קנינו דירה לפני 3 שנים.
היה לנו הון עצמי 100 הורי נתנו 100 והורי הבעלול נתנו 100 הדירה עלתה 600 אלף ש"ח-
זיל הזול כי בעל הדירה רצה להיפטר ממנה.....
יש לנו משכנתא של 1500 ש"ח בחודש.
3 חדרים וחצר ענקית.
חדר לנו חדר לבנים סלון ומטבח אמריקאים שזה אומר מחובר.
בגדול הורי עושים לנו קניות וחמותי משלמת את המשכנתא- אני כרגע לא עובדת....
מרוצה מאודדדדדדדד- בעתיד הייתי רוצה לעבור לדירה גדולה יותר....
נראה לי ממוצעת אבל זה כי יש לנו המון עזרה!
אבל אנחנו לא בזבזניים ולא זוכרת מתי נסענו לנופש.....
בשמת
-
1. האם אתם גרים בדירה שלכם (קנויה על ידכם), בדירה שכורה או אחר (עם משפחה או פתרון אחר?)
- אם דירה קנויה האם עזרו לכם לרכוש אותה (הורים, חתונה). מסתדרים עם משכנתא ותשלומים או קשה כלכלית?
אנחנו גרים בשכירות בר"ג.
עושה רושם שנישאר בשכירות בשנים הקרובות - ניסינו לקחת משכנתא ובקשתנו נדחתה..
-
דירה שכורה..גדולה יחסית, חדשה... כנראה לעוד הרבה שנים... 3 חדרים מרפסת ענקית מעלית חנייה .. מרוצים מאוד
-
גרים בדירה שלנו
עברה לבעלי בירושה מסבתו ז"ל
2. כמה חדרים יש בדירה? ואיך אתם ממוקמים? (נגיד חדר הורים, האם ילד/תינוק אתכם, עוד חדרי שינה? חדר מחשב, חדרים אחרים?)
4 חדרים - סלון, חדר שינה, חדר של בריאל וחדר כביסה/פינת עישון/מחסן.
ההורים של בעלי עוזרים המון, כי הם רוצים וכי יש להם את היכולת. הורים שלי עוזרים
גם מידי פעם במה שיכולים.
בגדול מרוצים מאוד! גרים בלב הרצליה - הכל ממש נגיש וקרוב לבית. הדבר היחיד
שמפריע לי בדירה, שאין מרפסת וחבל תליה לכביסה בחוץ. אבל ב"ה בקרוב עושים
כאן פרוייקט של תמ"א 38 - מוסיפים חדר ממ"ד ומרפסת!
ממוצעת לגמרי.
-
כרגע אנחנו גרים בדירה שקיבלנו מחמי וחמתי משלמים רק חשבונות שוטפים (ארנונה חשמל וכו'...) לא שכריות ולא משכנתא (דירה שהייתה שייכת לסבתא שנפטרה). בעיקרון אנחנו גרים קרוב לחמי וחמתי וזה מתאים להם ולנו (חמתי עוזרת לי עם הילדה), ואנחנו יכולים לגור פה מבחינתם עד סוף ימי חיינו - הבעיה היחידה שהדירה בלוד, ולצערי אני לא רואה את העתיד שלנו בעיקר הזאת וגם בעלי לא - השאיפה לעבור עד שהילדה תצטרך ללכת לבית ספר לראשון או לאשדוד
יש לנו 3 וחצי חדרים- חדר שינה, סלון, חדר ילדים (שבו ממוקם גם המחשב) ומרפסת סגורה ענקית ממש כמו חדר שהפכנו לאחרונה לחדר משחקים
ההורים של שנינו עוזרים במה שהם יכולים - אבל אנחנו אף פעם לא בונים על זה מבחינתנו זה צ'ופר
לא אוהבת את העיר בעעעעעעעע
-
1. גרים בבית שלנו - קנינו אותו לפני הנישואין (אני משלמת משכנתא מגיל 19
-
1. האם אתם גרים בדירה שלכם (קנויה על ידכם), בדירה שכורה או אחר (עם משפחה או פתרון אחר?)-[size=3]דירה שכורה
- אם דירה קנויה האם עזרו לכם לרכוש אותה (הורים, חתונה). מסתדרים עם משכנתא ותשלומים או קשה כלכלית?-לא רלוונטי
2. כמה חדרים יש בדירה? ואיך אתם ממוקמים? (נגיד חדר הורים, האם ילד/תינוק אתכם, עוד חדרי שינה? חדר מחשב, חדרים אחרים?)-2 חדרים וסלון יעני 3..הילדה איתנו בנתיים בחדר שינה אבל יושנת במיטה שלה..
3. האם יש לכם עזרה במימון הדירה (תשלומים, משכנתא, עזרה כללית מהצד,?)-[size=3]אין שום עזרה ולא מצפים לשום עזרה שנינו עובדים וממנים הכול כולל הכול לבד שזה כולל אוכל וביגוד..
4. האם מרוצים ממקום מגורכם? ואם לא, מה הייתם משנים?-כן מרוצים[/size=3]
5. האם אתם מגדירים את עצמכם כמשפחה מבוססת, ממוצעת או מתחת לממוצע מבחינה כלכלית?-[size=3]ממוצעת[/size=3]
ולסיום 55555555555555555555555555555555[/size=3]
-
. האם אתם גרים בדירה שלכם (קנויה על ידכם), בדירה שכורה או אחר (עם משפחה או פתרון אחר?)
זו דירה שלנו בעלי בנה אותה לפני שהכרנו, היא ממש צמודה להוריו...אנחנו משלמים כל חודש לחמי וחמותי 600 שקל על החשמל והכל....אבל בעלי משלם גם מזונות אז זה יוצא כאילו תכלס אנחנו משכירים דירה :(
3 וחצי חדרים- חדר שינה שלי ושל בעלי חדר ליהונתן סלון ומרפסת.
לא
לא כל כך מרוצה...אני אוהבת את הבית עצמו אבל הייתי מעדיפה שהוא יהיה במרחק ממשפחתו של בעלי למרות שהם לא מזיקים אבל עדין...והייתי מעדיפה שתהיה מעלית ( אנחנו גרים בגובה של 2 קומות בלי מעלית...
רק בעלי עובד כרגע אז אנחנו טיפה מתחת לממוצע

-
דירה שכורה
3 וחצי חדרים
חדר שינה שלנו + חדר ממד + סלון וחדר כביסה
יש המון המון עזרה מההורים המקסימים שלי... לאחרונה קנו לנו חדר שינה יקרה יחסית...
מרוצים אבל רוצים לעבור לבית פרטי - שכירות בינתיים
5. האם אתם מגדירים את עצמכם כמשפחה מבוססת, ממוצעת או מתחת לממוצע מבחינה כלכלית?+
מתחת לממוצע...
[/url
-
דיאה שכורה- אני מעדיפה להמתין עוד קצת שירדו טיפה המחירים הלא הגיונים האלה
דירת 3 חדרים- חדר לנו וחדר לעידו שכרגע ישן איתנו
ההורים שמו לנו כסף בצד לקניית דירה- מתנה לחתונה, כרגע אנחנו משלמים את השכירות אבל ההורים עוזרים לנו המון- חמתי משלמת לבעלי את הלימודים וזורקים פה ושם וההורים שלי קונים לנו את הטיטולים והדברים של עידו וגם זורקים פה ושם
אני מאוד מרוצה מהעיר ומהשכונה זה ממש קרוב להורים שלי, מהדירה קצת פחות אבל זה כי אני מפונרת מדיי אההההה וגם אין ממ״ד שלצערי זה ממש חשוב כרגע
אני מגדירה את עצמנו כממוצעים- אין ספק שאם בעלי לא היה סטודנט מאתיים שנה מצבנו היה הרבה הרבה יותר טוב
-
[center]
-
דירה שלנו (השניה, לפני התחתנו קנינו דירה פיצפונת בת שני חדרים ולפני שנתיים עברנו לדירה הזו)
ההורים עזרו לנו קצת לדירה הראשונה אבל את הדירה הזו קנינו קומפלט ממה שמכרנו את הדירה הקודמת + משכנתא.
יש לנו שלושה חדרי שינה + מרפסת סוכה (עם גגון נפתח)
חדר הורים, חדר לבנים וחדר לשושי.
אף אחד לא עוזר לנו ואני לא מצטערת על זה בכלל!!! עדיף להסתדר לבד מאשר שאנשים שעוזרים לך קצת ירגישו שהם יכולים להחליט על החיים שלנו בגלל שהם הואילו בטובם לתת לנו קצת כסף...
מרוצים מאוד, ב"ה. בעלי היה רוצה לגור בתוך העיר ואני ממש לא, מעדיפה את הפריפריה. אבל אם בעלי היה מוכן- אני הייתי בירושלים כבר אתמול!!!
אנחנו מתחת לממצוע מבחינת הכנסה אבל אנחנו ב"ה מסתדרים וכמו שכתבתי למעלה- אין לנו עזרה מאף אחד תודה לקל!!!
מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
-
1.אנחנו גרים בדירה של בעלי מהרווקות...ככה שהיא קנויה ולא שכורה...
2.ההורים שלו בזמנו מימנו את הרוב הגדול של הדירה והיום המשכנתא עליה כמעט אפסית 1000 ש"ח בחודש לעוד 3 שנים בערך...
3.הדירה ענקית - 4 חדרים, 3 חדרי שינה גדולים וסלון,
שנה שעברה עשינו שיפוץ מטורף לבית והחלפנו הכל , מריצוף ועד גופי תאורה (עלה לא מעט אבל שווה לגמריי, היום יש לנו ממש סוויטה ענקית..)
4. אנחנו לא מקבלים עזרה מההורים, למעט במקרים כמו הלידה הצפויה של הילד והרצון שלהם להשתתף בקנייה של החדר והציוד, אז גם ההורים שלי וגם ההורים שלו משתתפים איתנו בעלויות, ביום יום השוטף אנחנו מסתדרים לבד.
5.בגדול בתוך אילת, אני מאוד מרוצה מהסביבה שלי, יש לי הכל קרוב לבית ונוף מטורף לים.... אילת קצת רחוקה ולפעמים זה מבאס...אבל בגדול החיים פה מאוד נוחים...
6. אני ובעלי מרוויחים יפה, אבל אנחנו גם בזבזנים גדולים...אני מקווה שעכשיו שסיימנו את כל ההוצאות המטורפות (שיפוץ,חתונה ,חדר חדש לשליו, ציוד קומפלט לתינוק החדש, פלזמה,סלון פינת אוכל וכו'....)אולי נתחיל לחסוך קצת
[url=http://www.fastup.co.il/v.php?file=43499656.jpg]
[url=http://www.fastup.co.il/v.php?file=63983314.jpg]
[URL=http://www.glittertextlive.com]
-
כרגע דירה של ההורים שלי,כלומר שייכת להם- הם לא גרים איתנו בקיץ עוברים לבית שלנו
-
בדירה-שכורה.
אין להורים אפשרות לעזור. להוריי יש דירה,אך אין-הון לסייע.
להיפך,אנחנו עוד נאלצים לסייע כלכלית,כשהוריו של בעלי נתקעים כלכלית לעיתים.
חדר לנו ועוד אחד לנעמה.
אין-עזרה.
מרוצה.
ממוצע.
אני לא-עובדת,רק בחלטורות,כי אני רוצה לבנות כרגע-משפחה, עקב גילי, 37+ ואני מאוד צנועה בהוצאותיי, זה האיזון לבית.
-
1.אנחנו גרים בדירה משלנו..
2.יש לנו בבית 4 וחצי חדרים.חדר שינה,2חדרי ילדים,סלון,ומחסן.
3.יש לנו המון עזרה משני הצדדים.
4.מרוצה מאוד מהבית והמיקום..
5.די מבוססת תודה לאל,לא חסר שום דבר ואנחנו די חיים טוב..
"אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
-
--------------------------------------------------------------------------------
1. דירה שלנו , גרים כבר 4 שנים , משלמים משכנתא מאוד גבוהה - ההחזר החודשי הוא 4,500 - לקחנו ל 17 שנה - וזה ממש מקשה בכל חודש
2.דירה 4 חדרים , יחידת הורים נפרדת , והילדודס בחדרים נפרדים - חולה על הבית שלי
-
[center]
-
1. האם אתם גרים בדירה שלכם?עד כה גרנו בדירה שכורה, היינו משלמים מדי חודש בחודשו שכירות ללא עזרה מהמשפחה.
כרגע אנחנו בשלבים של קניית דירה חדשה, מקבלים קצת עזרה מההורים ופותחים את כספי החסכונות מהחתונה וכמובן גם לוקחים משכנתא.
2. כמה חדרים יש בדירה? ואיך אתם ממוקמים? קנינו דירת ארבעה חדרים, סלון, חדר הורים ועוד שני חדרי שינה (בע"ה לילדים, אחד מהם ישמש כחדר עבודה בינתיים).
3. האם יש לכם עזרה במימון הדירה - כמו שרשמתי, קצת מההורים, חסכונות ובעיקר משכנתא.
4. האם מרוצים ממקום מגורכם? ואם לא, מה הייתם משנים? אנחנו גרים בנס ציונה בשכונת ואלי ועוברים לדירה חדשה באותה שכונה. אנחנו מאווווד מרוצים, גם מהאוכ', האזור, מיקום ובעיקר יש איכות חיים.
5. האם אתם מגדירים את עצמכם כמשפחה מבוססת, ממוצעת או מתחת לממוצע מבחינה כלכלית? אנחנו משפחה ממוצעת לפי דעתי (השכר של שנינו עומד על 13,000 יחד בממוצע)
נראה לי שיש פחד כזה לקחת משכנתא ולעשות את הצעד של קניית דירה, בתור אחת שנמצאת בשיאו של התהליך זה באמת לא כזה נורא. כולם עוברים את זה בסופו של דבר, אין הרגשה אדירה יותר מזה שיש לך דירה בבעלותך.
קראתי פוסט שמדבר בדיוק על הנושא-
"משכנתא זו לא באמת כזאת גזירה. רובנו מקבלים בחיים החלטות הרבה יותר קשות. הבעיה האמתית עם ההחלטה לקחת משכנתא היא שלימדו אותנו לחשוב שמשכנתא היא אם כל הצרות הפיננסיות. "
קודם כל ממליצה בחום לקרוא אותו, דבר שני שווה לקחת סיכונים בחיים אחרת נשארים באותו מקום ולא מתקדמים. בהצלחה לכולכן :)
הפוסט- "אני, עצמי והמשכנתא"מורן
-
-
[center]
-
1. קנינו תדירה הראשונה לפני החתונה
מכרנו קנינו שוב 5 חד ומכרנו . ושוב קנינו 4חד עם מרפסת
יש משכנתא קטנה 15 שנה לא רציני היה לנט הון עצמי ןגם ההורים של בעלי נתנו 100000 אלף
כל השאר בזיעה שלנו!!! גאה להגיד את זה
2. סלון גדול חדר שינה גם להיט הדירה גדולה בניין חדש יחסי
3.ביום יום אין עזרה !!!! מסתדרים לבד נטו!! גם שלא יתנו שלא נהיה חיייבים אשכרה ככה