סקר לאמהות שיש להן מעל ילד אחד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי

28 תגובות
עמוד 1
  • אני ראשונה? כבוד
  • 1. באיזה גיל הבאתן את הילד הראשון ובאיזה גיל את השני/שלישי?
    כשהייתי בן 27 את הראשונה ...ובגיל 29.5 את השני
    2. מה הוביל אתכן להביא עוד ילד, מה הייתה הסיבה?
    כבר הרגשתי בשלה ומוכנה נפשית לעוד תינוק קטן..אצינו להרחיב את המשפחה ושיהיה לגאיה אח קטן או אחות

3. האם ילד נוסף זה קשה בהרבה יותר כאשר יש כבר ילד אחד בבית?
    זה קשה מאוד...בהתחלה לא תארתי לעצמי בכלל שאצליח לתמרן עם שניהם ללא עזרת אמי...בסוף מתרגלים להכל....
    אבל החלט היה לי יותר קל מאשר עם גאיה..הייתי מנוסה ותיקנתי טעויות שטעיתי איתה

4. אחרון חביב - מה דעתכן על נשים שבוחרות להביא רק ילד אחד לעולם?
    לרוב אני נוטה לחשוב שזה מאילוץ..או שלא הצליחו יותר להיקלט או נסיבות חיים כגון גירושים או משהו בסגנון..לא נשמע לי מצב אידיאלי..נשמע נורא לגדול לבד...ברור שיש יתרונות..אבל אני רואה לרוב את החסרונות
  • את אלה בגיל 28 אורי 30 אדר 32

ילד שני היה אצלי יותר קשה ההסתגלות מילדה ראשונה.
    השלישית נכנסה בטבעיות למשפחה והיה הכי קל.

נראה לי מבאס לגדול בלי אחים אבל אני לא שופטת נשים שלא רוצות יותר ילדים, כמו שאני לא שופטת נשים שמביאות 10 ילדים. כל אחד ומה שהוא סוחב איתו, מה שהוא עובר, מה שמתאים לו מאלף ואחת סיבות...ומה שלי מתאים לא בהכרח יתאים למישהי אחרת.

[
    [
  • הראשונה בגיל 22 , השנייה בגיל 24
    הסיבה הייתה שאני רציתי הפרש קטן בינהן שתהיינה חברות טובות
    לי אישית היה קשה כי אני באימצע לימודים, אבל כיום כשאני רואה כמה הן אוהבות אחת את השנייה, מחבקות ומנשקות ומשחקות זה היה שווה הכל!
    עכשיו אני רוצה לחכות עוד כמה שנים לילד הבא

אני לא שופטת אף אחד אבל גם לדעתי אחד זה מעט מדי ובדרך כלל ילדים כאלה גודלים עם חוסר מסוים ותמיד מקנאים במשפחות גדולות לא משהו שאני מאחלת לילד שלי.
  • 1.באיזה גיל הבאתן את הילד הראשון ובאיזה גיל את השני/שלישי?
    אוריקי שלי בגיל 30, לינוי שנה אח"כ, בגיל 31, ועכשיו מס' 3 - ואני בת 34
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • תודה רבה לכולן על התגובות!!

• אגב באמת לא הצגתי את עצמי חח

• את נדב ילדתי ב- 27 את יאיר ילדתי ב- 28 ועכשיו אהיה בת 31 ב"ה
  • .
    1. באיזה גיל הבאתן את הילד הראשון ובאיזה גיל את השני/שלישי?את בן אביאל בגיל 28 אחרי החתונה את רואי בגיל 30 אחרי 9 חודשים של ניסיונות
    2. מה הוביל אתכן להביא עוד ילד, מה הייתה הסיבה?רצון עז שלי לעוד ילד אני תמיד אומרת שיש את הכמיהה הזאת לעוד תינוק בבית וזה משהו שרק מישהי שהיא אמא יכולה להבין
    3. האם ילד נוסף זה קשה בהרבה יותר כאשר יש כבר ילד אחד בבית?היה לי מאוד קשה אחרי הלידה השל רואי . במיוחד ברגע ששני הבנים היו חולים . היום חברים מאוד טובים וזה פשוט אושר אחד גדול שיש לי אותם
    כל אחד והסיבות שלו . אני חושבת שילדים זה אושר מטורף בכל מובן אופשרי .

וברוכה הבאה לפורום
    תודה
    http://www.f2h.co.il/1848034048453
  • היי!!
  • 1. את הראשון הבאתי 3 שבועות לפני גיל 26, השני קצת לפני גיל 29.
    2. לי היה ברור שיהיה ליונתן אח/ות. לא רציתי שיגדל לבד ואפילו היתה תקופה שחשבתי שלא אוכל להביא לו אח/ות ומאוד דאגתי מזה.
    3. לפעמים יותר ולפעמים פחות. אני חושבת שהיום בדיעבד הייתי לוקחת את זה פחות קשה. פשוט כשאיתמר נולד נורא דאגתי שיונתן יפגע מזה ובכלל היה קצת קשה העניין של השינה והאוכל ובנוסף עוד ילד שכבר יותר גדול, אבל עדיין צריך תשומת לב.
    4. באיזה שהוא מקום, אני מבינה את זה (למרות שניסיתי מאוד בנחישות להביא ליונתן אח קטן). כשהייתי בחודש שמיני עם איתמר אמרתי לעצמי פתאום - "למה אני עושה את זה ליונתן" וזה אחרי שרציתי לעשות לו אח קטן במשך הרבה זמן!
    אבל, בסופו של יום - אני מאוד שמחה שיש לי את האחיות שלי ומקווה שיונתן ירגיש אותו דבר כשיתבגר (והוא מת על איתמר כבר עכשיו. רק אתמול הוא שאל אותי מתי נביא עוד תינוק). שלא נדבר על זה שאיתמר פשוט מהמם ומקסימון.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • תודה
    [email protected]

• 1. באיזה גיל הבאתן את הילד הראשון ובאיזה גיל את השני/שלישי?

1. כשליאור היה בן 3 ...לא תיכננו פשוט הגיע...
    את ליאור קיבלתי כשהייתי בת 25 וחודש
    את טל קיבלתי כשהייתי בת 28 ו 10 חודשים...
    את שחר בגיל 30 ושבועיים
    2. מה הוביל אתכן להביא עוד ילד, מה הייתה הסיבה?
    2.חוץ משחר הם הגיעו וטוב שכך..ללא תכנון מוקדם
    מה זה מה הסיבה?..חבר..עוד רעש עוד חיבוק...

3. האם ילד נוסף זה קשה בהרבה יותר כאשר יש כבר ילד אחד בבית?
    3. כן. 1-2 זה קייטנה...השלישי משנה את החיים לגמרי ...

4. אני רציתי רק ילד אחד. דעתי? סבבה . ברור שהיום לא הייתי משנה דבר
    אבל ילד אחד..זה להנות מכל העולמות מבלי להחסיר דבר ,לא צריך לחשוב
    על אפשר או אי אפשר דבר זה אחר...ילד אחד זה שקט כלכלי תעשייתי וכללי..
    ההפרש 3 שנים בין ליאור לטל זה בגלל שלא חשבתי שאני יביא עוד ילדים...
    רציתי אחד. אבל נקלטנו להריון (שנפל לצערנו) ומיד אחריו החלטנו שאם
    כבר ניקלנו נביא עוד אחד... קנינו דירות 4 חדרים..חדר לכל ילד וזהו...
    ואז בזמן ההמתנה לבית כשטל היה בן 5 חודשים נקלטנו שוב במקרה אמרנו
    יאללה נזרום אבל זה אחרון. חח עכשיו 5 חדרים..עוד אחד/ת נצטרך לעבור ל 6 חדרים ..חחח
  • קודם ברוכה באה
  • 2+1. אביגיל בגיל 25 אחרי שלוש שנים של טיפולים
    מיכל בגיל 26 (11 חודשים מאוחר יותר) בגלל ש״מי חשב שאחרי שנים של טיפולים אני אכנס להריון כעבור חודשיים, עם הנקה״
    איתן בגיל 28. כי ככה אלוהים שלח לנו אותו
    רצינו עוד ילד ולא רצינו להכנס לתיכנונים של מתי כי ראינו שאצלי לגבי ילדים תכנונים לחוד וילדים לחוד. אז נתנו את ההחלטה ליד הגורל.

3. תראי ההפרש שלי בין השתיים הראשונות הוא מאוד קטן. וזה היה מאוד קשה בשנה הראשונה. אני לא ממליצה על הפרש כזה קטן. למרות שבמבחן התוצאה זה מעולה.
  • 1. באיזה גיל הבאתן את הילד הראשון ובאיזה גיל את השני/שלישי? 32 ו-36
    2. מה הוביל אתכן להביא עוד ילד, מה הייתה הסיבה? תמיד תכננתי משפחה גדולה, מה לעשות שמישהו למעלה תכנן לי קצת אחרת אבל מודה כל יום על מה שיש 5555555 אולי עוד שנה??? אולי זהו...עוד לא סגורה.
    3. האם ילד נוסף זה קשה בהרבה יותר כאשר יש כבר ילד אחד בבית? בהתחלה היה קשה להסתגל, אבל לדעתי זה נורא תלוי בהורים.
    4. אחרון חביב - מה דעתכן על נשים שבוחרות להביא רק ילד אחד לעולם? סבבה, מה רע בזה? מה רע בהן? השאלה קצת לא ברורה....

• שחר הייתי בת 22 טל 24 איתן 26.
    אחרי שחר לקח לי זמן לרצות עוד ילד אבל ברגע שזה הגיע פשוט התחלנו לעבוד על זה.
    כל התחלה היא קשה אבל ברגע שמתרגלים זה נראה משעמם לחיות בצורה אחרת
  • בנות תודה על ההיענות

• יש הרבה הבדל בין אח או אחות לבין בן דוד.

אבל - מה שטוב לך
  • אין ספק השאלה היא אם זה שווה לעשות עוד אחד בידיעה שהמצב הכלכלי לא יאפשר לדברים הבסיסיים ככל הנראה ואם שווה שהאמא לא תוכל להעניק את כל כולה עקב דכאון\חרדות וכו'..

• 1. 23 את הראשון ו24 את השני
    2. רצון
    כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
  • יוו nugat88 נראה לי שאמרתי לך את זה כבר פעם איפשהו אבל.. הילדים שלך

• תודה
    כשאתה נהפך להורה, בעצם נולדה עבורך מראה, שמראה לך מי אתה ומה אתה צריך לשפר
  • אם את שואלת לדעתי הבן שלך עוד קטן מכדי שתוכלי להחליט באופן סגור שאת לא רוצה להביא עוד אחד. מהפן הכלכלי אני חולקת עלייך נחרצות. אפשר לגדל יותר מילד אחד וההוכחה החיה היא שממוצע הילדים במשפחה היום הוא יותר מילד אחד וגם יותר משניים. ושלא תחשבי שאני מילונרית. אני עובדת בעבודה שמהמשכורת שלה אני בקושי קונה במכולת ובעלי סטודנט כך שממנו הרבה כסף אין.
    בקשר לפן הנפשי - על זה אני לא יכולה להתוכח איתך אבל דעי שאני אחרי הלידה של הגדול הייתי בבייבי בלוז קטן. לקח לי 5 חודשים להרגיש חיבור לתינוק ולא יכולתי לשמוע על עוד ילד גם כשכל החברות שלי נכנסו לסיבוב שני. ורק אבל רק רק כשהרגשתי שבא לי עוד אחד הלכתי על זה. ואם תשימי לב ההפרש בין הגדול לשני לא מאוד גדול שנתיים וחמישה חודשים. ואני מאושרת.

• הבן שלך עוד קטן. תראי עוד כמה שנים מה המצב הכלכלי/נפשי ותחליטי אז...

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • 1. מיכל - 25.5, רם - 29, אור - 36, כעת אני בת 41.
    2. פשוט מאד... אהבת ילדים ורצון למשפחה גדולה.
    3. קשה יש רק בלחם, אחותי - וגם אותו אוכלים, כי זה טעים... (סליחה אורטל...)
    4. סבבה. כל בחירה מכבדת את בעליה.
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • את תינוקת וגם הבן שלך - כבר מעכשיו החלטת להישאר עם ילד אחד?...
    [email protected]

• אני בדעה שמצב כלכלי זה שיקול לא קטן בלידת ילד. אני לא אומרת שצריך להיות מלינר בשביל להביא לעולם ילד. הנה, אנחנו מסתדרים עם שלושה ומשכורת לא בשמיים. אבל דברים בסיסיים לילד חייבים להיות. בסיסי זה לא לחם עם מרגרינה, זה הרבה יותר. ילדים עולים כסף והרבה.
    אבל זה לא השיקול היחיד.
    אם נחכה לזכיה בלוטו בשביל להביא ילד - האנושות תחרב.
    מצב נפשי של האמא גם מאוד חשוב. אבל בדרך כלל עושים ילד כשהאמא רוצה ומוכנה לכך.
    חרדות יהיו תמיד. זה חלק מהגדרת התפקיד. ודיכאון יכול להיות לאמא שחיכתה שנים לילד והכי רוצה אותו בעולם ועדיין נכנסת לדכאון אחרי לידה. זו תגובה כימית של הגוף ואי אפשר לצפות זאת מראש.

בקיצור, לי נשמע שאת עדיין לא מוכנה לילד נוסף. לגיטימי לגמרי. כל אחד מוכן בזמנו שלו, אם בכלל.
    את עוד צעירה, התינוק שלך ממש קטן. הייתי מתפלאה אם היית אומרת עכשיו שאת רוצה עוד ילד. זה טבעי שזה לא מתאים לך עכשיו. אולי בעוד שנה שנתיים תראי את הדברים אחרת לגמרי. כשתיהי מוכנה הדבים יתבהרו לך. ואולי גם המצב הכלכלי ישתפר עד אז

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה