מה דעתכן על כאלה שלא רוצות יותר מילד אחד? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

16 תגובות
עמוד 1
  • ממי באירופה זה נדיר שיש יותר מילד אחד.
    הידעת שבהולנד מגיל לידה עד גיל 2.5 כל יום במעון/משפחתון עולה 100 יורו?
    היית יולדת שם יותר מילד אחד?

• אני לא מתכוונת להביא עוד ילדים.

מקווה שלא ישפטו אותי כמו שאני לא שופטת את מי שחושב אחרת ממני.

אני ונשים כמוני לא "רעות", ממש לא. זו ההחלטה שקיבלתי ומקווה שהסביבה תכבד אותה.

• מה הקשר רעה????
  • כל אחת וההחלטה שלה לגדל ילדים זה לא פיקניק מכל בחינה שהיא
    אז אני יכולה להבין נשים שזה קו המחשבה שלהן

• מאמי, אם זאת ההחלטה שלך לא צריך לעניין אותך מה אחרים חושבים על זה!
    החיים שלך מאמי, ואך ורק את תחליטי מה לעשות בהם!!

• כל-אמא ומה שטוב לה! מהם תנאי-המחייה שלה,העזרה מסביב וכו' וכו'.
    כל-כך קשה לי להיות שיפוטית.
    ישנן אימהות,שזה נותן להן רוגע ונחת,להשקיע בילד-אחד וזה שווה בעיני!

גם כך,התימרון בין ילד,זוגיות,משפחה-מורחבת,בית ועבודה,זה אתגר בפני-עצמו.

אני מכירה ילדה בת 3+, שגדלה על בסיס יומיומי עם 3 בני-דודיה,היא לחלוטין מקסימה ונראית מאושרת.
    היא ילדה לאם חד-הורית כבת 40,שמתגוררת עם הסבתא.
    הסבתא לוקחת אותה בכל-אחה"צ לבני-דודיה,שתשחק איתם.

אני,בגלל סיפורים כאלו וכו',הגעתי להבשלה,שעליי לעשות לנעמה עוד אחים/אחיות,כדי לדמות לה מצב שכזה,שהיא מצוייה עם עוד ילדים ברמה-היומיומית אחרי-הגן.

• ממי אני חושבת שזה מה שמתאים לכל אחת.
    זה בסדר וזה מותר. מה עדיף להביא הרבה ילדים ולסבול ולא להיות מאושרת?

תעשי אך ורק מה שטוב לך ולא מה שאנשים אחרים מכתיבים.

הכי חשוב שיש לך ילד אחד , ילד מדהים.

יש כאלה שבכלל לא רוצים ילדים וזה סיפור אחר....

יכול להיות שעכשיו את מרגישה שאת לא רוצה וזה ישתנה בעתיד את מאוד צעירה.. יכול להיות שזה לא ישתנה וגם זה בסדר העיקר שתהיי מאושרת כי זה הכי חשוב...

• מאמי את לא צריכה להתחשב באף אחד רק בעצמך!!!
    אם את מרגישה שזהו מיצית ואת שלמה עם ההחלטה שלך הכל טוב!!!
    גם בן יחיד מרויח המון פינוקיישן

• היי,

אני איתך לגמרי..
    גם לי יש ילדה מדהימה אחת בת שנה ואני לא רוצה עוד ילדים.
    אני חושבת שלהשקיע בילד אחד ולתת לו את הנשמה עדיף על פני לא לתת את תשומת הלב שמגיעה לו. אני יודעת שהרבה חושבים שאפשר לתת ליותר מילד אחד אבל זו באמת החלטה שלך. את מכירה את עצמך יותר מכולם ויודעת מה טוב בשבילך.
    אני לא חושבת שייגרם חסך כלשהו לילד יחיד.
    שוב, אני איתך לגמרי ואל תרגישי שאת "אמא רעה".. זה ממש לא נכון.

• אני חושבת שכל אחת תעשה מה שטוב לה!

וילד אחד זה אחלה- אין כל רע.. ילד אחד מקבל המון םינוקים ויחס... אני רק בעד לדאוג לו לחברה ..

• אני בדעה שכל אחת עושה את מה שהיא רוצה.
    כמובן שיש להתחשב בהכל - אני כילדה יחידה די סבלתי מבדידות ולא רכשתי נסיון יקר ערך בכל מיני דברים, אז עם כל הסבל - לא אתן לילדה שלי להיות היחידה.
    אבל עוד פעם, זה שיקול של כל אחת ואחת מה לעשות עם הגוף שלה.
    אין לשפוט.

• אני חושבת שכל אחת צריכה להחליט לפי איך שהיא מרגישה . לא צריך לשפוט אף אחת, יש כאלה שקשה כלכלית גם ככה ואם יהיו עוד ילדים אז יחיו בעוני,אז למה לסבול? או שיש כאלה שאין להם עזרה משום מקום וקשה להן לבד לגדל כמה ילדים. ויש כאלה שחשוב להם קריירה גם ורוצים גם להנות מהחיים ומספיק להם ילד אחד. וכל הסיבות זה בסדר ,אסור לשפוט אף אחד.

אנחנו למשל החלטנו שזה ההריון האחרון ושמספיק לנו 2. אבל יש הרבה אנשים מסביב שמתחילים להגיד שצריך להביא לפחות עוד אחד ואותי אישית זה מעצבן.
    יש לנו סיבות מוצדקות לזה ,אני מאוד מצטערת . אנחנו רוצים להשקיע כמה שנוכל בילדים שלנו ושיגדלו וירגישו שיש להם כל מה שהם צריכים, ולא רק חומרי, גם יחס וצומת לב והכל מה שיצתרכו , חוץ מזה שאני מרגישה שאני לא אצליח להחזיק מעמד עם 3 ילדים. אין לי עזרה, אמא שלי גרה בעיר אחרת וחמתי לא רוצה לעזור. אז סליחה אבל אני גם בן אדם ויכולה להתמוטט פיזית ונפשית.
  • בנות לא הספקתי לקרוא את כל התגובות אבל הספקתי לקרוא כמה
    וחשוב לי להעביר שאני לא באה להעביר ביקורת על נשים שלא רוצות יותר מילד אחדץ.. להפך אני אחת מהן חחח
    פשוט מעניין אותי לשמוע מה דעת הרוב

• זו בחירה די אישית ומכילה המון שיקולים ואין פה עניין של דעות. לי אישית יש שלושה ועשינו שלושה כי תמיד חלמנו על משפחה גדולה ושולחן אוכל מלא וכו'... אבל הדרך לשם היא כל כך קשה !!! הרבה יותר ממה שחשבתי.
    ישנם המון ויתורים והקרבות כל הזמן, במיוחד לנו הנשים ולא כל אחת מוכנה לותר על חלקים נכבדים מהחיים שלה וזה מובן. לותרעל ילד שכבר קיים בשביל טובתך האישית זה דבר אחד אבל לוותר על להביא עוד ילד כדי שיהיה לך טוב זה דבר אחר לגמרי. ולדעתי, אמא טובה היא אמא שטוב לה !
  • מסכימה עם כל מילה של מיצי!

בשמת
  • לא מובן לי אבל שכל אחת תעשה מה שטוב לה...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה