עזרה!!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בחודש האחרון מאז שרזוש בבית, היא פשוט פרקה על עול! היא נהייתה לא ממושמעת, היא מרביצה לי, לבעלי, לחמתי, לאמא שלי.. בקיצור לכולם!!! מביאה לנו פתאום איזה כאפה מצלצלת משום מקום. אני כועסת עליה ומורידה אותה מהיידים שלי, בטענה שאמא לא חברה של מי שמרביץ!
    אני ממש מנסה להעביר לה שזה כואב!!! אבל היא עושה דווקא

17 תגובות
עמוד 1
  • לכעוס ולהסביר בתוקף שלא עושים דבר כזה!
    ולהעניש, גם אם זה אומר להכניס ללול לעשר דקות והיא תיבכה אז שתיבכה!
    לומר אסור! במידה וזה חוזר להסביר שבגלל שהיא מרביצה היא בעונש ושהיא תירגע תוציאי אותה מהלול.
    כשאת מוציאה אותה תסבירי לה למה היא הייתה בלול וככה לחזור על זה כל פעם שהיא מכה מישהו בסוף היא תלמד לקשר בין המעשה לעונש

• אני מבינה שמשבר גיל השנתיים כבר אצלכם

• מאמיי בדיוק לפני כמה ימים ראיתי על זה בלוחשת לתינוקות בול מקרה כזה!
    הם מתנהגים ככה כי הם עוד לא שולטים ב 100% במילים ולא יכולים לבטא את רגשותיהם המלאים במילים אז הם מרביצים..
    השיטה שהיא נתנה שם הייתה כל פעם שהילד הרביץ להחזיק לו את היד להסתכל לו לעיניים בלי שום חיוך ולהגיד "לא מרביצים!" בתקיפות.
    אחרי זה היא סובבה אותו עם הגב אליה והושיבה אותו כאילו בין הרגליים שלה כזה על הרצפה כשהיא מחזיקה אותו עם הרגליים..
    הוא בכה בכה בכה הוציא את כל התסכול ואז נרגע..
    היא עשתה את זה שם במשך כמה ימים וזה עבד!
    הייתה לה עוד שיטה.. דף שלם עם מדבקות. היא הייתה מביאה לילד כל שעה מדבקה (כל עוד הוא מתנהג טוב) עושה מזה ממש טקס שלם של איזה מדבקה אתה רוצה? היא תשאר עליך כל עוד תתנהג יפה..
    ואז אם הוא היה מתנהג לא יפה היא הייתה מורידה מדבקה אחת.
    זה גם עבד..

• טלי- את יכולה לשלוח לי את הפרק הזה במייל?????
    את הקטע שאני תופסת לה את הידיים ואומרת בתקיפות שאסור - ניסיתי כבר! היא חירבנה עליי

• עוד מישהי?

• אין לי מושג....

• אני חושבת שתנסי את מה שטלי אמרה לך.
    ואיך את יודעת שהיט לא תבין שמדבקה זאת מתנה? ניסית??? היא כמעט שנה וחצי אני חושבת שהיא כן תבין...

אה ועוד משהו. תשאלי במשפחתון מה היא אומרת ועושה כשרז היתה מתנהגת ככה בגן. אולי עש לה איזהשהיא שיטה שתוכלי להמשיך איתה בבית..

זה הגיח שאני מטפלת בהם ואבל כמו כולן פה אומר- להיות תקיפה
    לרדת לגובה העיניים , להגיד "לא" ולהרחיק ממך / משחק וכד'.

• זה נקרא תוקפנות השלב השני. זה נורמאלי לחלוטין . מה שאת צריכה לעשות זה לרדת לגובה העיניים שלה , להחזיק בכתפיה ובקול סמכותי אבל לא כועס להגיד-רז, את לא מרביצה לאימא! אני לא מסכימה לך!
    כל פעם שהיא תרביץ/תזרו חפץ/תשרוט זה מה שאת צריכה לעשות.
    אם היא ממשיכה לבדוק את הגבול שלך-את מושיבה אותה בחדר שלה על הריצפה ואומרת. את עכשיו יושבת בחדר ונירגעת ולא קמה לשחק. את מרביצה לי ואני לא מסכימה.

שמעי זאת עבודה, אבל עם עקביות שלכם ורצינות היא תפסיק תוך כמה ימים.

היא יכולה להרביץ ולזרוק-רק!! על בני גילה. לא על מבוגרים.

• דברי איתי בפרטי בפייס-אתן לך טיפים נוספים את תרצי

• יש כאן שני דברים. רז מאד קשורה ומחוברת אלייך ואת עברת תקופה לא קלה אחרי החלבון עוברי.
    ואחר כך אבא נסע. היא התחילה גן חדש
    זה המון שינויים בשביל ילדה בגילה.
    נכון שאבא חזר, והגן מצוין אבל רז עדיין לא מדברת שוטף ולא יכולה לשתף במה שקורה והיא גם לא כל כך מבינה.
    אז היא פורקת בדרך שהיא הכי טבעית שאין עדיין שפה. וזה נפוץ מאד אצל ילדים בגילה.
    יחד עם זאת, אסור לאפשר לה וחשוב להציב לה גבולות ברורים על ידי כל מי שהיא מרביצה לו.
    אל תכנסי למקומות של אני לא חברה שלך
    פשוט לתפוס את היד,ליצור קשר עין ולהגיד בתקיפות: ״לא מרביצים״
    זה משמעותי כי ככה רז מקשרת בין המילה לבין הפעולה שלה וגם לגבי התגובה שלך
    תהיי עקבית ואסרטיבית . אל תתריקי ממנה ואל תתרגזי היא תלמד מהר שככה היא מקבלת תשומת לב ותגובה מיידית
    פשוט לומר באופן אסרטיבי לא מרביצים!
    יחד עם זאת תנסי לראות איפה זה מופיע ולמה
    למה היא קמה והרביצה לך? אולי רצתה משחק אחר? רצתה שתשחקי איתה? חיתול רטוב?
    אם את מסהה תשקפי לה: את רוצה שאמא תשחק איתך? אני רטצה לשחק איתך אבל מבקשים לא מרביצים
    היא יכולה לסמן בואי או להביא לך משחק אבל לא להרביץ
  • אניה- מה הפייס שלך?
    אני תיכף אחזור הביתה ואקרא את כל התשובות

• גולי- היא עדיין לא נכנסה לפעוטון החדש.. רק ב1.5 היא בע"ה תכנס.. בינתיים היא משתגעת איתי בבית.
    ככה שהשינוי היחידי היה שאבא נסע- וחזר. זהו לבינתיים.
    מיכלי- ניסיתי לתת לה מדבקות, היא לא מתלהבת מהעניין, אז בגלל זה אני לא חושבת שהיא תופסת את זה כ"מתנה".
    בגן אמרו לי שמי שמרביץ הן שמות אותו בפינת מחשבה שירגע ויחשוב על מה שעשה.
    כנראה שזה באמת מה שאעשה.. כשהיא תרביץ כמובן שאני יעיר לה ואז אשים אותה בחדר "להרגע".

• שלב שכל הילדים עוברים. אוריאל התחיל עכשיו. נכון שמאוחר אבל יותר טוב כי הוא מבין יותר עכשיו אז הרווחתי

• נופר היא קטנה מדי למדבקות. זאת תוכנית התנהגותית כבר.
    והיא קטנה מדי לפינת מחשבה.
    היא לא עושה את זה בכוונה ולא מקשרת שזה כואב
    חשוב לעזור לה להמליל מה שהיא מרגישה. זה חשוב להתפתחות שפה
    את צריכה להיות עקבית. את וכל הדמויות המוכרות לה
    אם היא ממשיכה. תושיבי אותה עלייך. תחבקי. ותאמרי לא מרביצים.
  • אגב, זכור לי שהיא הייתה בגן אחר לא?
    ואל תקלי ראש, בשבילה זה הרבה מאד שאבא נסע
    גם לך היה קשה ואת ביטאת את זה. ורז עדיין לא יכולה.
    ולכן יש תסכול וקושי
  • אני משתדלת להיות יצירתית, כדי להשתמש במילה "לא" רק במיקרים-דחופים, לא בשיטת הזאב-זאב,כי אז יירד העוקץ מהמילה הזאת.
    במקום להגיד לא כל-הזמן,אני לוקחת את היד של נעמה,שתלטף אותי.

לשם התירגול הכי טוב של המיומנות-החברתית הזאת,2 הכלבות-הקטנות והקסומות

• מאמי בעניין הזה זה רק להיות תקיפה להגיד לה רז לא מרביצים !
    ואת יכולה להשתמש בפינת המחשבה רק שהיא תהיה במקום שבו את רואה אותה אל תשימי אותה בחדר ותצאי כי אז היא יכולה לשחק ואת לא תאי ואז זה לא עונש בכלל

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה