קושי בכניסה להריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    פעם ראשונה שאני כאן. מקווה לעזרה:

אני בת 29, מנסה מזה חצי שנה להיכנס להריון. גילו אצלי שחלות פוליציסטיות, למרות שהמחזור שלי סדיר (כל 26 יום). אך עם זאת, אינני בטוחה שיש לי ביוץ. במחזור החודשי הנוכחי, ניסיתי לעקוב אחר המתרחש אצלי לפי שיטת מודעות לפוריות. גיליתי הפרשות קלות (החל מיום ה- 14 למחזור), אך לא ברמה של חלבון דמוי ביצה (וגם לא זוכרת שהיה לי כזה אי פעם). בנוסף, אני עוקבת אחר חום השחר- אך זה עדיין נמוך יחסית, כאילו לא היה לי ביוץ. כרגע אני ביום ה- 19 למחזור וחום השחר הבוקר הראה 36.45 (אתמול היה 36.56).
    לפי המעקב של השיטות שניסיתי החודש, אני רואה שיש מספר בעיות לפי מה שקראתי- הקושי להיכנס להריון יכול לנבוע משלב הלוטאלי, מכיוון שהמחזור הבא אמור להגיע ביום שני. בעיה נוספת- בשל חום השחר שאינו עולה (ההפרשה האחרונה אצלי היה ב- 16 לחודש, כך שאני משערת שזה היה הביוץ, מכיוון שלמחרת לא היו לי הפרשות יותר), כך שייתכן ויש אצלי חוסר פרוגסטרון..
    קיצר, מה נראה לכן שזה יכול להיות? האם ייתכן ומספר בעיות כאלו? השחלות הפוליציסטות עלולות להיות קשורות?

אשמח לעזרה בבלגן ולהבין את כל זה ו/א לאן הולכים מפה?

תודה רבה מראש,
    ת.
5 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל שיהיה לך המון בהצלחה,
    אני לא כל כך מבינה בנושא של שחלות פוליציסטיות אבל לדעתי הדרך הכי טובה והכי בטוחה לעקוב אחר הביוץ היא ע"י מעקב זקיקים,
    תפני לרופא שלך ותבקשי שיסביר לך ויפנה אותך למעקב זקיקים וכך תדעי בדיוק מתי הביוץ. מדובר בבדיקת אולטראסאונד שעושים במהלך התקופה הפוריה כל יומיים שלושה ואז יודעים לפי גודל הזקיקים בדיוק מתי הביוץ צריך להתרחש.
    דבר נוסף את יכולה לבקש במקביל בדיקות דם לבדיקת רמת הפרוגסטרון.
    שוב בהצלחה,

• וואווווווווווו אין ספק שאת בקיאה בעניינים! אני לא נכנסתי לזה למרות שאני פוליציסטית, יחד עם זאת אם אובחנת אז תכלס מה זה משנה ממה זה נובע, העיקר שתקבלי את הטיפול המתאים וכמה שיותר מהר בכדי שתוכלי לקבל את המתנה

אני ממליצה לך לפנות לרופא נשים מומלץ דרך הקופה שמתמחה בפוריות.
    אם עדיין חשוב לך להבין את הכל, את יכולה לרשום בפורום הרפואי לד"ר ישי ולקבל פרטים.

פוליציסטיות זה מצב די שכיח ויש פתרונות ברפואה. בהצלחה!!!
  • היי, קודם כל גם פוליציסטיות נכנסות להריון אז תהיי רגועה ,
    שנית, לדעתי את צריכה לפנות לרופא נשים המטפל שלך ולבקש בדיקות דם הורמנליות ובנוסף לעשות מספר חודשים(שניים שלושה ) בדיקות אלטראסאונד של מעקב זקיקים ואז יידעו בוודאות האם את פוליציסטית ...
    הרופאנשים שלך ייפנה אותך לאחר מכן להמשך טיפול במרפאת פריון /מומחה בתחום הפוריות ..
    בהצלחה
  • שלום ת'

אני באמת לא מבינה מה המשמעות של שחלות פוליציסטיות אבל אני כן מבינה שיש לך מחזור מאוד קצר (כמוני...) וייתכן שבגלל זה את מבייצת מוקדם יותר,
    משהו בין היום ה-9 ל-10 ואולי אפילו לפני כן
    בביוץ מוקדם לפעמים עובי רירית הרחם עדיין לא מספיק לקליטת היריון ולכן כדאי לבקש מהרופא מעקב זקיקים כדי ללמוד איך הגוף שלך מתנהג...
    אם את טובלת במקווה אז יש לזה גם משמעות.

בקיצור תתייעצי עם רופא הכי טוב.

המון הצלחה

• היי
    אני פוליציסטית ויש לי בן אחד כבר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה