מספר שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב טוב
    קודם כל אני רוצה להודות לך על המענה המהיר בכל שאלה ודאגה שיש. שנית, יש לי מספר שאלות ואודה להתייחסותך:
    1. אני בשבוע 22+2. בחודש האחרון אני ממש מרגישה תנועות עובר מידי ערב. מרגישה אותו בועט וזז. אפילו זה קרה בזמן שהייתי אצל רופאת נשים וראינו באולטרסאונד את הבעיטות. העניין הוא שבשבועיים שלושה הראשונים הרגשתי אותו יותר פעמים ממה שאני מרגישה אותו בשבוע האחרון. אני עדיין מרגישה תנועות פשוט לא באותה תדירות וגם לא תמיד באותו החוזק. האם יש סיבה לדאגה או שזה גם ככה שלב מוקדם נורא להרגיש את התנועות שלו באופן קבוע? מתי אני אמורה להרגיש את התנועות בצורה יותר חזקה?
    2. שאלה נוספת.. לפני בערך שלושה חודשים התחלתי להרגיש שירך שמאל שלי נרדמת בזמן מאמץ או עמידה אבל לא ממש ייחסתי לזה חשיבות. אמרו לי שזה חלק מההריון ואין סיבה לבהלה. בחודש וחצי האחרונים זה כבר הפך לכאב חד שהולך ומתחזק ככל שאני עושה יותר מאמץ. הכאבים עד היום הולכים ומתגברים לצערי. הייתי בשבועיים מחלה בהנחיית רופא משפחה, חזרתי לעבודה לשבוע כמעט ואז הופניתי לאורטופד שהמליץ לעשות צילום mri מתוך חשש לפריצת דיסק שנוצרה בעקבות ההריון. כמו כן המליץ להיות במנוחה ובמידת הצורך להיות בשמירת הריון. שאלותיי הן, האם מותר לעשות את הצילום הזה במהלך ההריון? האם במידה ואכן יש לי פריצת דיסק זה עשוי להשפיע בלידה על דבר מה- לידה מוקדמת? ללא אפידורל? ניתוח קיסרי?? וכמובן האם הדבר מצריך ומצדיק שמירת הריון? מי קובע על השמירת הריון בכלל? אני חשה תסכול עז שכן אני לא עובדת כבר כמעט כל החודש וזה עשוי בהמשך לפגוע לי במענק הלידה.. וגם מרגישה שזה לא פייר כלפי המעסיקים שלי שאני כל הזמן אהיה במחלה שעשויה להסתיים בכל רגע במקום בשמירה קבועה עד סוף ההריון... מה עלי לעשות??
    3. יש לי סקירה מאוחרת בשבוע 23+3. האם זה תקין? זה לא מאוחר מידי?

זהו לבינתיים ??
    שוב תודה.
    [
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. תחושת התנועות שאת מתארת היא תקינה, הופכות להיות יותר סדירות וחזקות סביב שבוע 24-25
    2. אין בעיה לעשות MRI בהריון, למעט הכאבים שכרוכים בזה, זה לא משפיע על ההריון ו/או על הלידה. עם כל הצער והכאב, עלייך להשמע להמלצות הרופאים גם בהבט חופשת המחלה וגם בהבט שמירת ההריון. את שמירת ההריון את מגישה לביטוח לאומי בליווי אישור על גבי טופס מתאים שעליו חותם רופא הנשים שלך, ומלווה בהמלצות של רופאת המשפחה ו/או האורטופד. האישור הסופי הוא אך ורק בידי הביטוח הלאומי שמחליט האם לאשר או לא לאשר
    3. לא, זה בסדר גמור לעשות ס.מאוחרת בשבוע 23+3

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה