צמחונות בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב
    אני בהריון בשבוע 27 וצמחונית מזה כ-15 שנה. בספירת הדם האחרונה נמדד המוגלובין של 11.2 בלבד כאשר שבוע לפני כן עמד על 12. אני חוששת מירידה נוספת בהמוגלובין אך גם כשאני מנסה להתחיל לאכול משהו בשרי, אני מתקשה ולא מסוגלת להמשיך (אכלתי לפני יומיים רבע קבב צרוב היטב לאחר צמחונות ארוכת שנים). גם אם אוכל בשר הכמויות שאצליח לאכול יהיו קטנות ולדעתי לא ישפיעו על רמת ההמוגלובין. מלבד פרנטל, איזה ויטמין (או מאכל לא בשרי) נוסף כדאי לי לצרוך כדי להעלות את רמת ההמוגלובין שלי? האם סויה יכולה להעלות את ההמוגלובין?

תודה רבה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לאחר 15 שנה, אם את דובקת בצמחונות אז המשיכי בה ואל תפגעי במי שאת מזה 15 שנה. מרבע קבב אכן לא יקרה כלום, ואני מניח שלא תצליחי לאכול כמויות בשר מספקות בהיותך צמחונית אדוקה.
    לכן, כדאי לך לקחת ברזל, אמנם בפרנטל יש ברזל, אך הוא לא בכמות קטנה ולא תמיד מספיק. אפשר להוסיף לו תכשיר ברזל כלשהו - התייעצי עם הרופא שלך ו/או עם הרוקח לגבי סוג הברזל (אך הקפידי שזה יהיה במינון מספק). שנית, כדאי לבדוק את רמות ה - B12 שלך, במידה ונמוכות להשלים זאת גם בתכשיר ייעודי של B12.

בהצלחה
    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה