זכויות עבודה של אישה בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי שאלה...
    במידה ואני מתחילה עבודה חדשה בספטמבר, נכנסת להריון לקראת דצמבר ויולדת באוגוסט (שזה יוצא שלא סגרתי שנה שלמה בעבודה). מה הזכויות שלי מבחינת חזרה לעבודה הזאת? האם הם חייבים לקבל אותי לעבודה לאחר חופשת הלידה או שלא כי לא עבדתי שם שנה ?
12 תגובות
עמוד 1
  • נראה לי שזה חצי שנה ולא שנה, והם חייבים להחזיר אותך, אבל אם הם לא רוצים אותך בחזרה אפשר לפטר רק אחרי מספר ימים (שלא זוכרת) אחרי החזרה מחופשת לידה!

רותי
  • אז אין עם זה בעיה?
    אני ממש רוצה את העבודה הזאת... וגם מאוד רוצה עוד הריון (שבראש כבר תיכננתי להיכנס להריון לפני ספטמבר אבל לא מתאים להיכנס להריון לפני תחילת העבודה...).
  • עוד מישהי???
  • מצחיק אותי כל התכנון הזה....מי אמר שתיכנסי להריון מתי שתנסי? שתלדי באוגוסט? לאלוהים יש תכנונים, לא לבני אדם......

אם את רוצה עבודה - תשמרי עליה. חבל.....אני הייתי מחכה חצי שנה לצבור ותק ואז מנסה להיכנס להריון. אבל זו אני
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אף אחד לא אמר שאכנס להריון בדיוק שארצה... הכוונה היא להתחיל לעבוד על זה...
    חצי השנה שאת מדברת עליה צריכה להסתיים לפני הכניסה להריון או לפני שאני מספרת על היותי בהריון?

• אל תתייחסו לסרגל ...הוא ישן :)
  • את צריכה ותק של חצי שנה בעבודה לפני שהמעסיק מגלה שאת בהריון,
    את צריכה לספר למעסיק על ההריון עד חודש חמישי ולא חייבת לפני,
    ככה שגם אם אחרי 4 חודשים בעבודה את נקלטת להריון ובטן תתחיל לצוץ בחודש שלישי עדיין תיהיי מוגנת מפיטורין

• תודה...
  • סורי, אבל גם אותי מצחיקים כל התיכנונים המדוייקים האלה...
  • וואי אני רואה שנתפסתן חזק לזה שרשמתי דצמבר...
    רשמתי את זה יותר בשביל להמחיש את השאלה שלי מבחינת הזמן בו אני צריכה להיות בעבודה לפני שאני נכנסת להריון מבחינת וותק
    ואני יודעת שהריון זה לא קניית טלוויזיה... יש לי כבר שני ילדים מקסימים ואני יודעת מה זה אומר ושזה לכל החיים.
    סה"כ רציתי לשאול לגבי זכויות בעבודה לאישה בהריון שמתחילה עבודה חדשה וןאתן נתפסתן ששאלתי על תאריכים מדוייקים...
  • אני דווקא לגמרי מבינה. אם היא נניח שוקלת להחליף עבודה, אבל גם רוצה עוד ילד בקרוב, זה שיקול.
    ואם היא רוצה שהילד יוולד לא בחורף (נניח באוגוסט) אז היא יכולה לנסות לכוון לשם - לא בטוח שזה יצליח, אבל מה רע בלנסות לתכנן?

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • תודה יעל- על ההבנה...:)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה