מה השתנה בי כאמא - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • סתם שיתופון
    אני זוכרת שאצל להב התחריתי עם עצמי כל הזמן - איזה יופוי היא בת חצי שנה מילה ראשונה 7 חודשיים כבר כמה מילים וכפיים וביי ביי ו10 חודשים עושה לי תנועות של נו נו נו ואוי אוי אוי ו11 חודשים אני שרה לה והיא משלימה מילים- והלכתי כמו טווס גאה כי בכל זאת יש לי את הילדה הכי מוכשרת בעולם כולו ואין אף אחד שיכול להשתוות אליה.

ואצל נועם שואלים אותי היא זוחלת? היא אומרת מילים? היא מוחאת כפיים? עושה שלום?
    ואני ממעטת לספר כי לא מעוניינת או שפשוט אומרת באדישות על דברים שהיא לא עושה "כשזה יבוא זה יבוא לא ממהרת ולא מתחרה"

ופתאום הבנתי אוי לי הפכתי להיות מהאמהות שבזמנו היו עונות לי ככה והייתי נפגעת מהן שלמה הן לא מתלהבות מלהב כמו שאני מתלהבת? הרי היא מושלמת ואינשטיין קטן עליה.

אז סליחה אם יש מישהי שגרמתי לה להרגיש ככה - כן אין ספק שהכל מלהיב כל מצמוץ וכל קשקוש

15 תגובות
עמוד 1
  • חח לא מכירה הרבה אנשים שלא מדברים ולא מנפנפים לשלום:)
    אוולין התחילה ללכת מאוחר..די מאוחר בגיל שנה ושלושה חודשים, לא מדברת..מברברת הרבה..אבל מילים.. אולי בטעות יוצא לה MAMA אבל זה כולל את סבתא וגם את בעלי.
    כפיים מאוחר, בייביי גם עכשיו בקושי..יוצא לה משהו דומה-בה- ומין סגירה ופתיחה של הידים
    ועדין היא הגאון הקטן שלי:)
    ואני לא מתרגשת יותר מידי..זה יקרה.. היא עוד תשנה את העולם:)

דברו איתי בפייסבוק

• אני עדיין לא ילדתי, אבל נראה לי שהתגובה הראשונית שלך עם להב היא הכי טבעית בעולם. כי אין לך ילד נוסף בבית בשביל להשוות את ההתפתחות ולכן הדבר הכי קטן שהי עושה מטריף אותך. יחד עם זאת ממה שאני קוראת כאן את נותת המווווון מעצמך למען ההתפתחות של נועם אז גם אם הדברים שבאו ללהב בקלות לה באים עם יותר מאמץ לא קרה כלום בסוף היא תפתיע אותך ובגדול

• בילד הראשון תמיד מגלים עולם ומלואו
    כל קישקוש כל מילה כל למידה חדשה של נהוראי עושה לי את היום ואני מרימה טלפונים לכל העולם

• מה שקרה לך מאמי זה שקיבלת פרופורציות לחיים!!

את מבינה שמה שחשוב זה שנועם בריאה ושכולכם בריאים ושאת אוהבת אותן יותר מהכל, ושזה ממש לא קריטי מתי היא תתחיל לזחול או מתי היא תיגמל מחיתול

• הלוואי שהייתי כמוך של היום!
    קשה לי כבר עם כל הציפייה והציפיות האלו באופן יומיומי גם ממנו וגם מעצמי..
    אולי תלמדי אותי איך להכנס לפרופורציות קצת מאמי?

• טלי אין לי מושג איך חחחחחחחח
    זה פשוט נהיה ככה.
    תודה בנות אתן צודקות.

שירה ממי יש לך זכות מלאה להתלהב להתרגש להתקשר - זה הכי טבעי שיש..

דרך אגב דווקא עכשיו מאוד התרגשתי - נועם כמה לאכול אז היא פשוט שכבה במיטה שלה וקראה לי "אאאאאאמא אאאאאאאמא" חצי יללה חצי דרישה

זה משהו לא ברור מה הקטע של הילדות שלי לומר אמא לפני אבא? הזויייייי

• חחחחח
    כבר קוראת לך?.. גדול

• זה הגיוני לחלוטין.
    ולמרות זאת אני עדיין מתלהבת מכל פלוץ של אוריקי ושל אמילי
    אין הילדים שלי גאונים, אההה ועוד משהו, מזמן הפסקתי להסתכל על הטבלאות השוואה להתפתחות. עד כיתה א הם ילכו ינפנפו לשלום, ימחאו כפיים ויגידו נונונו.
    העיקר להיות מאושר שיש לך ילדים מופלאים ובריאים!
    עם אוריקי כל יום היתי בודקת (מפגרת!!!)
  • כנראה שילד שני באמת מכניס אותך לפרופורציה, וזה טבעי.
    עם ילד ראשון הכל חדש וכל דבר קטן מרגש כי את גם לא יודעת למה לצפות ומתי, אפילו שיש ספרים ומאמרים שמתארים את ההתפתחות - זה הבדל עצום כשאת קוראת על משהו שיקרה בשלב כזה או אחר לבין לראות את זה קורה.
    עם ילד שני את כבר פחות או יותר יודעת, אז את לא מרגישה צורך להתחרות, אבל אין זה אומר שאת מתרגשת פחות
  • סיון, זה חשוב להתלהב מהילדים שלנו, לראות את חצי הכוס-המלאה ולא רק להיות ביקורתיים

• מה שהשתנה זה שעכשיו את אמא לשניים....
    אז מזל טוב! אני אמא לשניים ובהתחלה ריחמתי על אביגייל(השנייה) שאני לא מתרגשת מכל מצמוץ או פרצוף שהיא עושה אבל לבסוף הבנתי... יש לה בעייה שהיא נולדה שנייה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
  • זה מצחיק,
    דור הוא אומנם בני הראשון, אבל כמובן שיש גם את עומר..
    רוב ההתנהלות שלי עם דור אופיינית לילד שני. מאוד עוזר שיש את בעלי שדואג להרגיע אם במקרה אני קצת דואגת (למה יושב מאוחר? למה הולך מאוחר וכו')

מרווה,
    את צודקת בכל מילה ומילה

• אני גם מתלהבת מכל פיפס קטן שאוראל עושה אחרי הכל הוא ילד ראשון
    אבל אני גם כל הזמן בטבלאות השווה כל הזמן שומעת אנשים נחמדים שאורמים לי ווואי אוראל לא מתהפך וואי אוראל לא יושב

כמו שליבי אמרה עד כיתה א' כולם ילכו ינפנפו לשלום וישעו נונו נו

• איזו גישה בריאה, ממי

• אני חושבת שלתת לילד מרחב להתפתח טיבעי ורגוע,שווה את הכל!
    אלינור

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה