לא, אני חייבת תשובה ועכשיו!!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מנוולים ורשעים
19 תגובות
עמוד 1
  • לא הבנתי למה לא לאכול??

• תאכלי!!!!!! ממה את חוששת?!
  • יש לך סכרת?
    כי אם לא אני ממש לא רואה סיבה לחשש

• זו עוגת מוס, ויש חשש לביצים לא מבושלות...

בגלל זה...

• שטויות חתיכה אחת פעם ב.... לא נורא

• יצא לי לאכול מוס בהיריונות והילדים שלי בסדר גמור- חתיכה אחת זה בדר גמור - פשוט אל תגזימי.
    בתיאבון!!!

• כל אחת והבחירות שלה אבל אני ממש לא חושבת שפרוסה אחת יכולה להזיק לך... אפילו סושי אפשר לאכול במידה...
  • נראה לי שעדיף לאכול פרוסה קטנה מאשר לא לאכול בכלל...

• בנות, אני מניחה שאתן פשוט לא יודעות כי אתן לא לא בקיאות בנושא, אבל הסיבה שלא אוכלים ביצים או בשר נאים היא שמספיק חיידק אחד (!!!) שלא צריך להיות שם, והוא עלול להתרבות בגוף ולגרום לזיהום רציני ןמסוכן.

אולי יהיה לך מזל ולא יהיה חיידק מסוכן, ואןלי למרות שיהיה מערכת החיסון שלך תצליח לטפל בו לפני שהוא יתרבה מידי, אבל האם זה סיכון שאת מוכנה לקחת?
    בסכנות ביולוגיות, בניגוד לסכנות כימיות (סיגריות, קפאין, תרופות), מספיקה חשיפה אחת לא מוצלחת כדי להסתכן. כשהסיכון כימי אפשר לומר שסיגריה אחת לא תהרוג את העובר, פה - לא.

אני בטוח לא אקח אחריות על תקינות ההריון של אף אחת ואומר לה: "מה כבר יקרה?".

• אני עם קרן, כל מה שקשור לחיידקים, עדיף להמנע...
    יהיו עוד הרבה עוגות שתוכלי לטעום אחרי שתלדי
  • תודה לכולן :)

בסופו של דבר הסתפקתי בלק קטן מהשוקולד הלבן שלמעלה ולא מהמוס עצמו

• חחחחח....

אני עד היום אוכלת סלומון מעושן בכל הזדמנות רק מהחסך שהיה לי בהריון...

• יש טריקולד בלי ביצים חיות! צריך לשאול
    בעקרון אם מדובר בביצים חיות, לא הייתי אוכלת. לא הייתי לוקחת את הסיכון הזה.

• אסתר - אני מבינה מהתגובה שלך שאת לא מבינה את הנושא הזה.

הריון הוא לא מחלה אבל הוא מצב רגיש לעובר שלא יכול להגן על עצמו מכל דבר ולכן לא נאתגר אותו באיומים מיותרים.
    אין קשר בין מזון מעובד לבשר/דגים/ביצים נאים מבחינת אוכלוסיית החיידקים המצויים בהם.
    חיידק שיכול לחיות בבשר יכול לחיות בתוכנו, הרי אנחנו בשר בעצמנו. התנאים מתאימים לחיידק גם בגוף שלנו. אז ההנחיה, אם תשאלי כל בעל מקצוע בנושא, היא לבשל בישול מלא כל מזון שמועד לפורענות - דוגמת הביצים.
    אין דבר כזה "מידה נכונה" של חיידקים. או שהרע מזלך ו"תפשת" חיידק, או שלא. אני לא מציעה לאף אחת לשחק לוטו עם ההריון שלה, ולכן בעד משנה זהירות בתקופה הזאת.

• קרן, כל אחת והבחירות שלה. בארה״ב למשל הרופא של אישתו של בן דוד שלי אישר לה לאכול סושי
    והיא אוכלת.. מכירה לא מעט כאלו. זו החלטה אישית ולכל אחת הגבולות שלה
    וחוץ מזה גם אם הכי מקפידים בעולם לפעמים הגורל צוחק בפרצוף

• גולי - אם את כבר רוצה לאכול סושי, לפחות תלכי למקום שאת סומכת עליו שעובד טרי ונקי, ועדיין יש סיכון. אני בהריונות שלי מוותרת על הסיכון המסויים הזה.
    אני מפרטת בתשובות שלי כי לדעתי ראוי שאישה תדע את הסיבות לאיסור לפני שהיא מחליטה לעשות את זה בכל זאת.
    וכמובן שבסופו של יום שכל אחת תעשה כראות עיניה. אבל אני לא מסוגלת לשבת מנגד ולראות שמערכת השיקולים של מישהי לא שלמה. עניין של מצפון.

• אני?? לא אכלתי לפני ובטח לא בזמן. אני מאד מסכימה איתך
    רק כתבתי שכל אחת ושיקולייה
  • דווקא אסתר הדגישה שזה כבר כל אחת וההחלטות שלה היא לא אמרה לאף אחת מה לעשות.
    אני טוחנת בהריון פסטרמה נקניק מיונז וגם עוגות מוס וקצפת
    אצל להב לא קישרתי שאסור את כל אלה ואצל נועם פשוט השתחררתי.
    לגבי דגים חיים וסושי - אצל להב נמנעתי לגמרי אצל נועם אכלתי סושי צמחוני לא יכולתי שלא החשקים היו קשים מדי

• סיון - אסתר כנראה מחקה את התגובה האחרונה שלה משום מה. בגדול היא טענה שזה לא הכרחי להזהר בנושא הזה ועניתי לה כי רציתי להעמיד דברים על דיוקם.

אגב, אין בעיה עם מוצרי חלב וביצים מפוסטרות, ככה שקצפת ומיונז מהסופר זה בסדר לכל הדעות.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה