סקר טרימסטר ראשון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב טוב ד"ר הדר
    אני בשבוע 14
    היום קיבלתי תיצאות בדיקת הדם ורציתי חוו"ד מקצועית.
    בבדיקת השקיפות יצא:
    crl-47
    nt- 1.0
    בבדיקת הסקר יצא:
    papp-a - 0.99 mom
    1478 miu\l
    free betta hcg - 0.29 mom
    10.8 ng\ml
    סיכון לפי גיל בלבד 1:210 (אני בת 37)
    סיכון לתסמונת דאון 1:10000
    סיכון לטריסומיה 18 1:10000
    לא מצויין סיכון משוכלל לפי גיל ותוצאות בדיקה!!

1) בהריון הקודם התוצאות שוכללו יחד גיל+שקיפות+ותוצאות הסקר, ולפי המדד הסופי אמורה להחליט האם לבצע מי שפיר, למה אין שכלול כזה?
    2)האם התוצאות נראות תקינות?
    3) לטענת הרופא שלי, לגיל בלבד אין יותר משמעות בהחלטה בביצוע מי שפיר כיוון שהגיל משוכלל כבר בתוצאות הבדיקות השונות ומה שחשוב זה השקלול הסופי, האם אתה מסכים?
    תודה וחג שמח
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. לא יודע, כדאי לשאול את המעבדה שבצעה את הבדיקה. ייתכו כי ה - 1:10000 הוא הסיכון המשוקלל ?
    2. אין דבר כזה תקין או לא תקין, אלא זה סיכון כלומר 1 למשהו. לפי הסיכון את אמורה להחליט האם לבצע או לא לבצע דיקור
    3. אני מסכים, ועדיין חושב שאת צריכה לעשות דיקור מי שפיר

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה