הריון לאחר סרטן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר ישי,

יש לי שאלה מורכבת - יתכן ולא תוכל לענות עליה במסגרת הפורום.
    אני בת 38. יש לי שני ילדים, בני 5 וכמעט שנה. לפני כשנה, בהיותי בהריון, התגלה אצלי סרטן השד. עברתי כריתה, ולאחר הלידה עברתי מספר מסלולים של כימותרפיה. אני עתה מטופלת בהרצפטין למשך שנה, ומזה כשישה חודשים אני נוטלת טמוקסיפן, אשר עלי להמשיך ולקחת עוד כארבע וחצי שנים.
    בעלי ואני היינו מעוניינים בילד נוסף. הייתי רוצה לדעת אם יש סיכוי בכלל, או שזהו חלום באספמיא. עלי לציין שמאז הלידה - ביוני 2011 - לא חזר המחזור שלי, וכן שכל עוד אני מטופלת בטמוקסיפן ההמלצה היא להמנע מהריון. דהיינו, נוכל להתחיל לנסות שוב רק כשאהיה בסביבות 43...
    האם עלי לקבל את העובדה שלא אוכל ללדת עוד, או האם אתה סבור שיש עוד סיכוי?
    בתודה מראש

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    כמוטרפיה פוגעת בשחלות. הסיכוי לפגיעה חמורה גדול יותר ככל שגיל האישה גבוה יותר. וכך גם הסיכוי שהשחלות לא תחזורנה לתפקד בכלל בעקבות הטיפול. כל זה בלי לקחת בחשבון שבגיל 43 הסיכוי להריון מאוד נמוך ללא קשר למה שעברת. ובכל זאת הסיכוי אינו אפס. אבל תתמקדי עכשיו בלהבריא ורק אז תעשי הערכת מצב

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה