מה דעתכן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יצא לי לחשוב על זה הרבה בזמן האחרון...
    גם בעקבות שיחה עם חברה, שהייתה מסבירה לילדה שלה מדוע היא נשלחת לחדר
    וכיום, הילדה לא מוכנה ללכת לחדר אם היא לא מקבלת תשובה מדוע.

גם בגלל שעבדתי מספר שנים בגני ילדים וראיתי...
    היו ילדים עדינים ואהובים על כולם - וההורים שלהם היו גם עדינים ומקסימים
    ולהפך... ילדים עם אבחון בעיות התנהגות שההורים עצמם נשלחו ליעוץ והכוונה, ללמוד לשחרר את הקשיחות.

כמובן שזה קשור גם לאופי של הילד.

האם אתן מעדיפות לחנך ברוֹך?
    עם הסברים, מילים יפות, בעדינות, בלי עונשים ומטלות בבית ובמוטו שהילד יבין בכוחות עצמו?

חינוך עם גבולות, עונשים, בלי להסביר למה (פשוט כי אמא אמרה!), יד אחת עם הבעל ומטלות בבית?

או פשוט שילוב של שניהם ביחד?

11 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שהכי טוב לחנך את הילד ברוגע בעדינות
    אבל תלוי מה הילד עשה ועד כמה המעשה חמור -

• אני בעד לקבוע את המלחמות. לא נלחמים על הכל אלא על דברים חשובים ועל זה לא מתפשרים
    בשאר הזמן מתנהלים ברוגע ועדינות. אין סיבה שלא.
  • אני בשאיפה לגדל ולחנך בנחת אבל כמובן תגובה רצינית וקשוחה כשזה מגיע לגבולות שאנו מציבים.

• אני משתדלת לגדל ללא עונשים עד גבול מסוים, עד שאני רואה שהוא שם עלי קצוץ ואז מגיעים עונשים.
    לא ישת פונה לדרך העונש. בהתחלה אני מדברת ברוך ועדינות ואם לא עובד מעלה דציבלים!

ואמילי שמה עלי קצוץ מוקצץ ומקוצץ!!!
  • לא ישר עונשים
    אבל ילדים צריכים גבולות
    בהתחלה כמובן להסביר ביפה.... וכמו עינב לחנך ולגדך בנחת בלי טו מאצ עונשים
    כי הילד בסופו של דבר יעשה מדר

• נושא רגיש!!!
    אני שונאת לתת עונשים ולהרים את הקול, זה ממש עונש בשבילי קודם כל - ממש נקרע לי הלב
    לראות אותה בוכה, בא לי לבכות יחד איתה!!! אבל זה רק כשכבר באמת אין ברירה אחרת.
    אני תמיד מעדיפה להסביר יפה ולרוב היא כן שומעת לי ופה ושם עושה לי דווקא.
    אני בעד חינוך רך, עם "נגיעות" של קשיחות במקרה הצורך...

• אני בעד לבחור 2-3 תחומים שלא מתפשרים עליהם, למשל שיעורי בית אחר הצהריים, עזרה במטלות בבית ולאכול רק בשולחן ולא מול הטלויזיה (לאו דווקא אקפיד דווקא על אלה, סתם כדוגמה) ועל יתר הדברים לא להלחם קשה.
    סך הכל אני רוצה שתהיה אוירה טובה וחיובית בבית, לא רוצה להגיד רק "לא" כל הזמן, אז בתחומים שנבחרו לא מסבירים כל פעם למה. עושים כי ככה אמא אמרה. אף ילד לא באמת לא מבין למה צריך לעזור בבית, הוא שואל "למה?" כי הוא לא רוצה לעשות. אז שלא ירצה! שאר הדברים אפשר לעדן ולהסביר קצת יותר שיוויוני אבל בלי לאבד את זכות הוטו שיש לי כהורה.
    אני באמת מאמינה שחינוך לגבולות תוך מתן כבוד לילד הוא אפשרי וחיוני כדי לגדל ילד להיות אדם בוגר איכותי.

• אני חושבת שיש לחנך ברוך.. לא להרים ידיים חס וחלילה!! לא לקלל לא להפחיד את הילד/ה

אפשר תמיד להסביר בצורה טובה ועדינה. ברור שיש להציב גבולות , אבל בלי עונשים טראומתיים של למשל לשים בחדר חשוך כמו שראיתי אמא שטיפלתי לה בילדים שעשתה!!!פשוט הזדעזעתי!!

כאשר צועקים ומדברים לא יפה הילד מקבל רושם שזה טוב וחיובי לצעוק.

לשים גבולות ולהקפיד עליהם, לא פעם לתת ופעם לא... זה חשוב מאוד להתמיד בחינוך...

• הלוואי שאלין שלי תמיד תקשיב לי ולעולם לא אצטרך להרים את הקול ולדבר בקשיחות אבל ביננו לא מאמינה שיש חיה כזו
    אני בעד לדבר בעדינות ולהסביר אבל אם אני רואה שזה לא עובד אני מדברת יותר בקשיחות

• אני מאוד מקווה לחנךמבלי להרים את הקול,אבל שהגבולות יהיו מאוד ברורים. לא זה לא כי אמא/ אבא אמרו, ולכן צריך לכבד את הלא. אנחנו הורים ולא חברים.
    וכשאעניש,כי מדטבר בנושא מהותי וחשוב לנו בבית,אסביר מדוע העונש,אך עדיין יהייה עונש. עונש לגיל הצעיר לדעתי הוא ישיבה כמה דקות בפנת מחשבה לדוגמה,שמעתי על זה מחברה ...
    בהצלחה לכולנו
    השבוע בדיוק דברתי על זה עם הבעלול,מה כדאי ילד עקשן שקשה לחנך או ילד " יסמן" !? אני מעדיפה ילד עקשן עם אופי חזק,שיעמוד על שלו

[[url=http://www.familylobby.com]
  • מנסה לחנך ברוך, זה לא תמיד עובד כי ילד תמיד בוחן את הגבולות שצריכים להיות מאוד ברורים, לפעמים צריך להיות יותר תקיף בטון.
    אני לא בעד מכות

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה