ייעוץ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אשמח להתייעצות,
    רקע: בת 25 נשואה, PCO זוהה בערך בגיל 16 מאז לקחתי גלולות כל השנים בעקבות אי הופעת הווסת בכלל, ואקנה רציני
    מנסים להיכנס להריון כבר מעל חצי שנה

בשבועיים האחרונים היתי במתח לגבי הריון בעקבות עליית חום השחר למעלה מ 16 ימים ברציפות , לבסוף בדיקת דם להריון הראתה תשובה שלילית ובעקבות ה PCO המחזור לא מופיע.. (ללא פרוברה /כדורים אחרים אני לא מקבלת ווסת בכלל)
    אני מטופלת אצל אותו רופא כבר תקופה ארוכה (דיי מרוצה, הרבה מרוצות גם ) , ביצעתי את כל הבדיקות ההורמונליות האפשריות , כולל פרולקטין ופרופיל הורמונלי, מבחינת תנגודת לאינסולין אין לי את התופעה, מבחינת משקל לא יזיק אם ארד 6 ק"ג.... אבל זה לא קריטי (מתחילה מיידית תפריט עם הפחתת פחמימות ואולי לא אתעצל ואתחיל קצת הליכות )

אחרי כל הסיפור של החשד להריון:
    הייתי אצל הרופא אתמול ובגלל ה PCO הוא טוען שאין לי למה לבדוק חום השחר... וגם לא ערכות לזיהוי ביוץ
    זה פשוט לא רלוונטי לPCO ומעבר לעגמת הנפש הנפשית ... ותרומה כלכלית לחברה שמייצרת אותן ..אין לזה שום תרומה ..

הרופא המליץ להתחיל לקחת פרוברה כדי לקבל מחזור ואז ביום החמישי טיפול עם איקקלומין (5 ימים, 1 ביום) ואז פרוגינובה (5 ימים 1 ביום) ולראות מה קורה... לחכות למחזור, אם לא מגיע אני עושה בדיקה ביתית /דם ובהנחה שהתשובה שלילית אז שוב לקחת פרוברה ואז ... ללכת על עוד סיבוב בדיוק אותו דבר רק שהפעם להגדיל את המינון של איקקלומין ל2 ביום
    ורק אז-בחודש השני הוא רוצה להתחיל מעקב זקיקים ,דם וכו' וכו'

האם זה בסדר???? למה לא לעשות מעקב זקיקים כבר מהחודש הראשון?
    אשמח לשמוע את דעתך..

תודה מראש
11 תגובות
עמוד 1
  • היי חמודה, אני באותו מצב בדיוק גם שחלות פוליציסטיות מחזור בכלל בכלל לא סדיר אפילו לא קרוב,
    עברתי 3 סבבי איקקלומין בלי מעקב זקיקים אבל ללא תגובה שחלתית , ניסיתי גם ערכות ביוץ וכלום...
    זה לא נורא אם אין מעקב זקיקים אפשר גם עם בדיקות דם לוודא ביוץ או לא...
    המון המון בהצלחה!
  • שלום וברוכה הבאה,
    לי יש בעיה של פרולקטין גבוה ובגלל זה המחזור לא סדיר וגם אני בזמן האחרון לא מקבלת בלי כדורים כגון פרוברה וכדומה...
    הכי טוב לקחת את האיקוקלמין ואת הפרוגינובה ולעשות מעקב זקיקים וכך את יודעת בדיוק בדיוק מתי הביוץ,
    יש לי הרבה ניסיון עם איקוקלמין, כך נכנסתי להריון בפעם הראשונה.
    שיהיה בהצלחה,

• האמת הזוי!! בלי מעקב זקיקים?? איקקלומין אלה כדורים שמחייבים השגחה ומעקב ואם יהיו לך ארבעה זקיקים שיבייצו זה סיכון של הריון מרובה עוברים. תראי אני עברתי 2 סבבים עם איקקלומין והשגחה והרופא ראה שיש לי הרבה זקיקים אבל הרירית לא להיט אז עברנו לזריקות. אני בעד להתעקש על מעקב!
  • שושה אני דווקא לא מסכימה איתך.. איקקלומין זה כדור שמגביר ביוץ הוא מעודד את הגוף להפריש הורמונים זה לא כמו הורמונים שמוזרקים ישירות לגוף... ויכול להיות שהרופאה שלה בשלב הראשוני לא רצתה להלחיץ (כי מעקב זקיקים מכניס באופן אוטומטי לסטרס שכולנו יודעות שמעכב את הכניסה להריון) ואפשר להיעזר בבדיקות דם ...
    יכול להיות שבשלב הבא היא תקבל מעקב זקיקים...
    בכל מקרה שיהיה לה המון בהצלחה
  • סורי... לא מכירה בכל אופן בהצלחה

• גם אני פוליציסטית ונכנסתי להריון עם איקקלומין..
  • ורדדדדד נשמתי אני געגועים אליך! תשקלי לחזור אלינו, יש בנות שיתכן ואת תוכלי לעזור להן ולהבין אותן יותר מחלקינו :((
    ולמרות שאת לא מסכימה איתי וזה בסדר גמור, אני עדיין חושבת שהכרחי לעשות מעקב זקיקים כי בדיקות דם לא מראות מה האיקרלומין עושה מבחינת כמות הזקיקים וסכנה להריון מרובה עוברים (מניסיון).
    נשיקות
  • לא מבינה בנושא, הבנות הנהדרות פה ענו לך במיצוי מלא!!!

מאחלת לך מלא הצלחה...
  • אני מניחה שבגלל שהרופא מכיר את ההסטוריה שלך הוא החליט אבל ברוב המקרים אכן עושים מעקב זקיקים
    בלי קשר שינוי ת**** מועיל ביותר להוריד סוכר לבן קמח לבן ולאכול ארוחות קטנות שפרוסות לאורך כל היום בערך כל שלוש שעות
    בהצלחה ולדעתי תשאלי את הרופא אם ישנה אפשרות לעשות בכל זאת לראות מה מצב הרירית ומה גודל הזקיקים בכדי לחזות ביוץכו
  • נו עשית בסוף מעקב זקיקים ?
  • אני מצרפת פרטים נוספים על איקקלומין, מקווה שיוכל לעזור
    איקקלומין
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה